Bloemkoolpannenkoekjes met garnalenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g gemalen kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldsla
De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.
Afgieten en pureren met de staafmixer.
Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.
De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.
Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.
Lekkerbekham
Ingrediënten voor 4 personen
800 g ham 3 sinaasappelen peper zout 60 g boter (bakboter) 3 dl sinaasappelsap 3 theelepels maïszetmeel 5 eetlepels sinaasappellikeur 1 bakje waterkers
Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.
De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken.
Blussen met een derde van het sinaasappelsap.
Op een zacht vuur nog 5 minuten laten sudderen.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.
De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.
Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.
De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.
De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen.
De likeur door de saus roeren.
De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.
De ham in de saus leggen en enkele minuten zachtjes laten doorwarmen.
Serveren met aardappelpuree of rijst.
Warme appelschijven met crüsli
Ingrediënten voor 4 personen
3 kopjes crüsli 4 eetlepels zure room 2 cl zonnebloemolie kaneelpoeder 3 appelen (Jonagold)
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.
Snij de ongeschilde appel in schijfjes.
Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.
Bestrooi met kaneel.
Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.
Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.
|