Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
13-04-2006
Menu van de dag
Slasoep met merguez
Ingrediënten voor 4 personen
2 kroppen sla 4 uien 2 preiwitten 30 g bloem (tarwebloem) 250 g merguez-worstjes peper zout 30 dl vleesbouillon
De sla, de uien en de preiwitten schoonmaken, wassen en klein snijden.
Laten aanstoven in boter, bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.
Goed doorroeren en overgieten met de vleesbouillon.
Pureren met de staafmixer en laten gaarsudderen.
Bijkruiden en de gebakken en in stukjes gesneden pikante merguezworstjes erdoor roeren.
De zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.
De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier.
De marinade door een fijne zeef gieten.
De sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.
Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen.
Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.
De champignons schoonmaken en het spek in blokjes verdelen.
De champignons en het spek afzonderlijk in een pan sauteren.
Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip voegen en naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij mengen.
1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g gemalen kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldsla
De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.
Afgieten en pureren met de staafmixer.
Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.
De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.
Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.
Lekkerbekham
Ingrediënten voor 4 personen
800 g ham 3 sinaasappelen peper zout 60 g boter (bakboter) 3 dl sinaasappelsap 3 theelepels maïszetmeel 5 eetlepels sinaasappellikeur 1 bakje waterkers
Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.
De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken.
Blussen met een derde van het sinaasappelsap.
Op een zacht vuur nog 5 minuten laten sudderen.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.
De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.
Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.
De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.
De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen.
De likeur door de saus roeren.
De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.
De ham in de saus leggen en enkele minuten zachtjes laten doorwarmen.
Ingrediënten voor 4 personen 1 Romeinse salade 200 g gerookt kippenwit 4 sneden boerenbrood van 20 g 1 teentje look
2 eetlepels room 1 koffielepel mosterd op traditionele wijze
1 eetlepel xeresazijn
1/2 citroen peper en zout
Maak de salade schoon en verwijder de grootste groene en harde bladeren.
Snij de middelste bladeren in grote stukken van ongeveer 5 cm en schik ze in een slakom. Snij het gerookte kippenwit in dunne reepjes en doe ze in de slakom. Toast de sneden brood, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
Bereid nu de saus: schil en ontkiem het lookteentje, en hak het fijn.
Meng in een kom de room, de mosterd en de xeresazijn.
Proef, strooi er peper en zout over en doe er citroensap bij, naar gelang uw smaak.
Giet het mengsel over de salade en dien ze fris op.
Benodigdheden voor 2 personen: 1 zakje bami (ongeveer 250 gr)
3 eieren
1 bakje hamblokjes
1 kleine prei
1 ui
1 bouillontablet
olijfolie om te bakken
wat peper
zout
kerriepoeder
knoflook
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking (In ruim water met een bouillontablet). Snij de prei in kleine ringen en snij de ui in stukjes.
Bak deze in een koekenpan met wat olijfolie glazig. Klop alvast de eieren. Bak de hamblokjes mee met de prei en de ui en voeg de kruiden toe (Peper, zout en kerriepoeder). Bak het geklopte eimengsel in een andere pan met wat olijfolie en knoflook (Scrambled). Wanneer de bami klaar is giet je deze af en voegt de prei, ui, hammengsel en de scrambled eggs toe.
Je hoeft er verder niets meer bij te doen, want het is heerlijk.
Bereidingswijze Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over. Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin.
Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe.
Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn.
Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door. Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods).
Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe. Garneer met peterselie.
Serveertips Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.