Gevulde paprikaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen: 2 paprika's (eender welke kleur) 200 gr americain puur 2 soeplepels light kaas(geraspt) 1 wortel 1/2 courgette 1 soeplepel boter peper en zout + eventueel peterselie wok of steelpan kookpan oven ovenschotel
werkwijze: Snijdt de wortel en de courgette in kleine blokjes. De paprika's moeten worden uitgehold: dus u snijdt de bovenkant eraf en haalt nadien met een lepel de pitjes eruit, het overschot die bij het steeltje hangt kunt u eventueel ook nog fijn snijden en bij de stukjes wortel en courgette voegen. De paprika's moeten enkele minuten gekookt worden: zo zijn ze minder hard bij het opeten, een 5 minuten laten koken. Schakel de oven in op 200°C. U brengt de boter in een wok of steelpan (wok is beter). Voeg nadat de boter is gesmolten de courgette, wortel en paprika stukjes toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Nu voegt u er de americain puur aan toe. Nadat de americain mooi gekleurd is kun je het gerecht nu kleuren met peper, zout en peterselie.(eventueel ook wat kerrie en paprika poeder). Neem nu een ovenschotel, schik daar de 2 paprika's in en vul deze op met de americainschotel. Bovenaan de paprika legt u nog een soeplepel light kaas. Laat dit nu in de oven gratineren tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.
Deze gevulde paprika kunt u het best opeten met wat rijst. Je kunt de paprika ook vullen met de rijst in plaats van de americain.
|