Krokanterietje met Belgische kazenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 vel brick-deeg 100 g Maredsouskaas 80 g Chimay-kaas 60 g Bou d'Fagne-kaas 1 dl kalfsfond 1 dl room 33 cl Trappist Westmalle (dubbel) 1 eetlepel honing (vloeibaar) 2 theelepels Luikse siroop
Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.
Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.
Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.
De kalfsfond met het bier laten inkoken.
De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.
De siroop en de honing er luchtig doorroeren.
In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.
Gegrilde roodbaars met mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen
4 roodbaarsfilets (ca. 200 g) 1 eetlepel mosterd 25 g boter (bakboter) 25 g bloem (tarwebloem) 2 dl melk (halfvol) 0.5 cl wijnazijn (wit) 0.5 eetlepel kappertjes 1 citroen peper zout
De vis onder stromend water wassen en vervolgens droogdeppen.
Instrijken met mosterd en vers gemalen peper, even laten rusten en bestrijken met gesmolten boter.
Het rooster insmeren met olie en de filets 5 minuten grillen aan elke zijde.
Een roux maken, er de melk bijgieten en de in azijn losgeroerde mosterd toevoegen. Eventueel bijkruiden en verder afwerken met de kappertjes.
De vis garneren met citroenschijfjes. Serveren met doperwtjes en aardappelen in de schil.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen.
De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.
|