Kippenboutjes met groenten in een braadzakxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenboutjes zout paprikapoeder 2 sjalotten 200 g preiwit 1/4 bloemkool 2 rode paprika's 1/8 l kippenbouillon 2 eetlepels bieslook of andere tuinkruiden. 1 braadzak
Lexicon bij dit recept
Braadzak Doorzichtige zak in kunststof die gevuld wordt met vlees en groenten en dan afgesloten in de oven geschoven wordt om de bereiding smaakvol te garen.
De braadzakken zijn leeg te koop in warenhuizen of al gevuld (met kippendelen en groenten) bij de versafdeling.
Voor de slanke lijn: dit gerecht wordt klaargemaakt zonder toevoeging van vetstof.
Bereiding
1. Wrijf de kippenboutjes in met zout en paprikapoeder en laat ze kleuren in een pan met antiklaaflaag.
2. Verhit de oven voor op 180°C.
Snij de schoongemaakte groenten klein.
Doe de kippenboutjes en de groenten met de bouillon in de braadzak, sluit deze en prik bovenaan een paar keer in met een vork.
3. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten gaar worden.
4. Open de braadzak, doe de kip met de groenten in de bouillon in een serveerschaal en
bestrooi met tuinkruiden.
Tips
Braadzak of folie: Vlees, kip, vis of wild is te bereiden in folie of braadzak in de oven.
Er hoeft geen vet toegevoegd te worden.
Een braadzak kunt u ook in de magnetron gebruiken.
Let op tot welke temperatuur de braadzakken te gebruiken zijn, en zorg dat de zak de ovenwanden of warmte-elementen niet raakt.
|