Slaatje van gerookte makreelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 g makreelfilets 15 cl olijfolie (extra vierge) 5 cl wijnazijn (wit) 2 eetlepels mosterd 2 sjalotten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) peper zout 1 krop sla 1 ui 2 tomaten 4 olijven (groen)
De filets ontvellen en in reepjes snijden van 2 à 3 centimeter.
Gedurende 2 uur laten marineren in een vinaigrette van olie, azijn, mosterd, sjalot, peterselie, peper en zout.
De gewassen, droge sla op een schotel leggen en de visreepjes erover verdelen.
Overgieten met vinaigrette.
Garneren met de tomaten, olijven, gesnipperde ui en de rest van de gehakte peterselie.
Een zeer lekker idee voor allerlei gerookte vissoorten zoals haring, forel en heilbot.
|