Sperziebonensaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten 350 gram sperzieboontjes, schoon en in 2en 1 rood uitje, heel fijn gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 3 tomaatjes, in blokjes 150 gram feta met kruiden, in blokjes handje verse basilicum blaadjes, gescheurd lekker zwaar volkoren brood (kijk eens bij een natuurwinkel)
Dressing 3 eetlepels balamico azijn 5 eetlepels olijfolie half theelepeltje honing peper&zout
Bereiding Het lekkerste is als je de sperzieboontjes gaar stoomt, dan blijven ze lekker knapperig.
Dit duurt meestal ongeveer 15 min, maar je moet gewoon even proeven.
Begin met de dressing, die is heel simpel: meng olijfolie, balsamico azijn en een beetje honing (werkt als emulgator) en peper&zout in een schaal.
Voeg de nog warme boontje toe (warme producten nemen de dressing beter op), en voeg daarbij de ui, de knoflook, de tomaat, de feta en als laatste de basilicim blaadjes.
Heel erg lekker en voedzaam met een snee goed volkoren geroosterd brood.
|