| Sperziebonensaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten350 gram sperzieboontjes, schoon en in 2en
 1 rood uitje, heel fijn gesnipperd
 1 teentje knoflook, geperst
 3 tomaatjes, in blokjes
 150 gram feta met kruiden, in blokjes
 handje verse basilicum blaadjes, gescheurd
 lekker zwaar volkoren brood (kijk eens bij een natuurwinkel)
 
 Dressing
 3 eetlepels balamico azijn
 5 eetlepels olijfolie
 half theelepeltje honing
 peper&zout
 
 Bereiding
 Het lekkerste is als je de sperzieboontjes gaar stoomt, dan blijven ze lekker knapperig.
 Dit duurt meestal ongeveer 15 min, maar je moet gewoon even proeven.
 Begin met de dressing, die is heel simpel: meng olijfolie, balsamico azijn en een beetje honing (werkt als emulgator) en peper&zout in een schaal.
 
 Voeg de nog warme boontje toe (warme producten nemen de dressing beter op), en voeg daarbij de ui, de knoflook, de tomaat, de feta en als laatste de basilicim blaadjes.
 
 Heel erg lekker en voedzaam met een snee goed volkoren geroosterd brood.
 
 |