Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
14-04-2006
recept
Zuiderse aardappellasagne
Ingrediënten voor 4 personen
8 vastkokende aardappelen
Olijfolie
1 tomaat
Provençaalse kruiden
4 plakjes geitenkaas
1 aubergine
Peper
Zout
Halve rode paprika
Halve gele paprika
Bereidingswijze: Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijven. Snij de tomaat in vier schijven en de paprika's in vier bootjes.
Verdeel de aubergine in acht schijven.
Bak de paprika's in olijfolie en voeg er, voor je ze uit de pan haalt, wat Provençaalse kruiden en zout aan toe.
Doe net hetzelfde met de tomaat, de aubergines en de aardappelschijfjes.
Bouw dan de aardappellasagne als volgt op: een laagje aardappel, aubergine, aardappel, paprika, aardappel, tomaat, aardappel en ten slotte geitenkaas.
Zet de lasagne in een voorverwarmde oven (200?C).
Prik in de aardappellasagne om te voelen of de groenten gaar zijn.
Serveertips:
Een lekker wijntje dat perfect past bij de geitenkaas: een Chardonnay uit Australië?
Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.
Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.
Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.
Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.
Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.
Draai de temperatuur lager tot 150°C.
Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.
Blijven roeren.
Laat afkoelen en roer het af en toe door.
Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.
Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.
Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.
Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.
Draai de temperatuur hoger tot 200°C.
Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.
Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.
Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.
Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.
Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.
Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers
Mag ik zo vrij zijn om aan alle bloggers te vragen om ook dit teken tegen dierenmishandeling op hun blog te plaatsen. Een aantal bloggers nemen al aan deze actie deel. Laten wij samen sterk staan tegen dierenmishandeling en dierenleed.
Paulie, Jako, Spike, Bolleke, Whizzy, papa Ronny, mama Christa & Dennis
4 kippenboutjes zout paprikapoeder 2 sjalotten 200 g preiwit 1/4 bloemkool 2 rode paprika's 1/8 l kippenbouillon 2 eetlepels bieslook of andere tuinkruiden. 1 braadzak
Lexicon bij dit recept
Braadzak Doorzichtige zak in kunststof die gevuld wordt met vlees en groenten en dan afgesloten in de oven geschoven wordt om de bereiding smaakvol te garen.
De braadzakken zijn leeg te koop in warenhuizen of al gevuld (met kippendelen en groenten) bij de versafdeling.
Voor de slanke lijn:dit gerecht wordt klaargemaakt zonder toevoeging van vetstof.
Bereiding
1. Wrijf de kippenboutjes in met zout en paprikapoeder en laat ze kleuren in een pan met antiklaaflaag.
2. Verhit de oven voor op 180°C.
Snij de schoongemaakte groenten klein.
Doe de kippenboutjes en de groenten met de bouillon in de braadzak, sluit deze en prik bovenaan een paar keer in met een vork.
3. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten gaar worden.
4. Open de braadzak, doe de kip met de groenten in de bouillon in een serveerschaal en
bestrooi met tuinkruiden.
Tips
Braadzak of folie: Vlees, kip, vis of wild is te bereiden in folie of braadzak in de oven.
Er hoeft geen vet toegevoegd te worden.
Een braadzak kunt u ook in de magnetron gebruiken.
Let op tot welke temperatuur de braadzakken te gebruiken zijn, en zorg dat de zak de ovenwanden of warmte-elementen niet raakt.
Bereidingswijze Leg de kabeljauw in een vuurvaste schotel. Bereid de visfumet. Overgiet de kabeljauw met de visfumet en steek de schotel in de voorverwarmde oven. Laat de vis pocheren (tegen het kookpunt aan) ongeveer 20 minuten. Snij de tomaten in schijfjes. Pel de sjalot, de ui, en snij ze fijn. Plet de look. Haal de vis uit de oven en giet het overtollige visfumet af. Leg bovenop de gepocheerde kabeljauw de tomaten dakpansgewijs. Laat de gesnipperde ui, sjalot en look even aanfruiten zonder te kleuren en leg het boven de tomaten, daarop de kappertjes en de ansjovis. Peper en zout plus de kruiden toevoegen en als laatste de geraspte kaas. Steek de schotel nogmaals 20 minuten in de oven.
Serveertips:
Het kan geserveerd worden met rijst, of gekookte aardappeltonnetjes of aardappel in de schil.
Ingrediënten voor 2 personen: 2 paprika's (eender welke kleur) 200 gr americain puur 2 soeplepels light kaas(geraspt) 1 wortel 1/2 courgette 1 soeplepel boter peper en zout + eventueel peterselie wok of steelpan kookpan oven ovenschotel
werkwijze: Snijdt de wortel en de courgette in kleine blokjes. De paprika's moeten worden uitgehold: dus u snijdt de bovenkant eraf en haalt nadien met een lepel de pitjes eruit, het overschot die bij het steeltje hangt kunt u eventueel ook nog fijn snijden en bij de stukjes wortel en courgette voegen. De paprika's moeten enkele minuten gekookt worden: zo zijn ze minder hard bij het opeten, een 5 minuten laten koken. Schakel de oven in op 200°C. U brengt de boter in een wok of steelpan (wok is beter). Voeg nadat de boter is gesmolten de courgette, wortel en paprika stukjes toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Nu voegt u er de americain puur aan toe. Nadat de americain mooi gekleurd is kun je het gerecht nu kleuren met peper, zout en peterselie.(eventueel ook wat kerrie en paprika poeder). Neem nu een ovenschotel, schik daar de 2 paprika's in en vul deze op met de americainschotel. Bovenaan de paprika legt u nog een soeplepel light kaas. Laat dit nu in de oven gratineren tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.
Deze gevulde paprika kunt u het best opeten met wat rijst. Je kunt de paprika ook vullen met de rijst in plaats van de americain.
De zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.
De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier.
De marinade door een fijne zeef gieten.
De sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.
Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen.
Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.
De champignons schoonmaken en het spek in blokjes verdelen.
De champignons en het spek afzonderlijk in een pan sauteren.
Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip voegen en naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij mengen.