Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Benodigdheden: macaroni wat groenten zoals, prei en champignons een blik tomatenblokjes gember (vers) peper en zout eventueel Italiaanse kruiden extra een omelet met ui
Je opent het blik en doe de tomatensaus in een pan, op laag vuur.
Je snijdt de groenten fijn en roer deze erdoor.
Leng eventueel de saus met water aan.
Schaaf er gember door, ongeveer 2 eetlepels.
Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Als de saus warm is, is hij klaar en voeg er eventueel Italiaanse kruiden bij, niet teveel (+/_2 theelepeltjes). Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking.
Klop een ei met melk, peper en zout erdoor.
Bak eventueel eerst een ui aan en voeg hier de omelet mix bij en doe het deksel erop en bak tot het gaar is. Alles op een bord met wat sla erbij met peterselie en voila!!!
Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.
Het vlees goudbruin bakken in hete boter.
Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.
De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).
Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.
De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.
Afwerken met een toefje peterselie.
Chocoladetaartjes met gekonfijte witlof en sinaasappel
Ingrediënten voor 4 personen
150 g bloem 250 g boter (roomboter) 125 g suiker 2 eieren zout 50 g erwtjes 3 eierdooiers 100 g chocolade (puur) 50 g After eight 4 stronkjes witloof 1 theelepel kummel 1 dl sinaasappelsap 20 g poedersuiker
Vermeng de ingrediënten voor het deeg (bloem, 2/3 van de boter, 2/3 van de suiker, 1 ei en het zout) en laat deze minimaal een halve dag rusten.
Rol het deeg uit en bekleed er 4 taartvormpjes mee.
Bedek de bodem met vetvrij papier en strooi er een laagje bonen of erwten op.
Bak de taartjes ca. 20 minuten op 160°C.
Verwijder halverwege de baktijd de bonen of erwten.
Klop voor de vulling het ei met de eidooiers en de suiker tot een stevige massa.
Smelt de chocolade, de After Eight en de boter en spatel dit door het eimengsel.
Giet de massa in 4 taartvormpjes en bak het geheel op 160°C in 15 à 20 minuten.
Halveer de witlofstronkjes en snij de harde kern eruit.
Fruit het witlof aan in wat boter, voeg de kummel toe en vul aan met het sinaasappelsap.
Stoof het witlof hierin gaar.
Voeg als laatste poedersuiker naar smaak toe en laat het witlof licht karameliseren.
Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.
Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.
Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.
Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.
Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.
Draai de temperatuur lager tot 150°C.
Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.
Blijven roeren.
Laat afkoelen en roer het af en toe door.
Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.
Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.
Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.
Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.
Draai de temperatuur hoger tot 200°C.
Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.
Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.
Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.
Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.
Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.
Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers
Mag ik zo vrij zijn om aan alle bloggers te vragen om ook dit teken tegen dierenmishandeling op hun blog te plaatsen. Een aantal bloggers nemen al aan deze actie deel. Laten wij samen sterk staan tegen dierenmishandeling en dierenleed.
Paulie, Jako, Spike, Bolleke, Whizzy, papa Ronny, mama Christa & Dennis
4 kippenboutjes zout paprikapoeder 2 sjalotten 200 g preiwit 1/4 bloemkool 2 rode paprika's 1/8 l kippenbouillon 2 eetlepels bieslook of andere tuinkruiden. 1 braadzak
Lexicon bij dit recept
Braadzak Doorzichtige zak in kunststof die gevuld wordt met vlees en groenten en dan afgesloten in de oven geschoven wordt om de bereiding smaakvol te garen.
De braadzakken zijn leeg te koop in warenhuizen of al gevuld (met kippendelen en groenten) bij de versafdeling.
Voor de slanke lijn:dit gerecht wordt klaargemaakt zonder toevoeging van vetstof.
Bereiding
1. Wrijf de kippenboutjes in met zout en paprikapoeder en laat ze kleuren in een pan met antiklaaflaag.
2. Verhit de oven voor op 180°C.
Snij de schoongemaakte groenten klein.
Doe de kippenboutjes en de groenten met de bouillon in de braadzak, sluit deze en prik bovenaan een paar keer in met een vork.
3. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten gaar worden.
4. Open de braadzak, doe de kip met de groenten in de bouillon in een serveerschaal en
bestrooi met tuinkruiden.
Tips
Braadzak of folie: Vlees, kip, vis of wild is te bereiden in folie of braadzak in de oven.
Er hoeft geen vet toegevoegd te worden.
Een braadzak kunt u ook in de magnetron gebruiken.
Let op tot welke temperatuur de braadzakken te gebruiken zijn, en zorg dat de zak de ovenwanden of warmte-elementen niet raakt.
Bereidingswijze Leg de kabeljauw in een vuurvaste schotel. Bereid de visfumet. Overgiet de kabeljauw met de visfumet en steek de schotel in de voorverwarmde oven. Laat de vis pocheren (tegen het kookpunt aan) ongeveer 20 minuten. Snij de tomaten in schijfjes. Pel de sjalot, de ui, en snij ze fijn. Plet de look. Haal de vis uit de oven en giet het overtollige visfumet af. Leg bovenop de gepocheerde kabeljauw de tomaten dakpansgewijs. Laat de gesnipperde ui, sjalot en look even aanfruiten zonder te kleuren en leg het boven de tomaten, daarop de kappertjes en de ansjovis. Peper en zout plus de kruiden toevoegen en als laatste de geraspte kaas. Steek de schotel nogmaals 20 minuten in de oven.
Serveertips:
Het kan geserveerd worden met rijst, of gekookte aardappeltonnetjes of aardappel in de schil.