Rucola-salade met druiven en geitenkaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Koud voorgerecht voor 4 personen 4 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
1 eetlepel balsamico azijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
klein trosje witte druiven zonder pit
1 rode appel met schil, in dunne schijfjes gesneden
1 rolletje geitenkaas
4 flinke handen rucola-sla
Bereidingstijd: 15 minuten
Dressing: Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de dunne sjalotringen.
Maak op smaak met zout en peper.
Bereiden: 1 Doe de salade in een kom, voeg de druiven en de schijfjes appel toe en schep de dressing erdoor.
2 Snij de geitenkaas in vier delen en plaats de vier kaasjes onder de grill tot ze bruin beginnen te worden aan de bovenkant.
3 Verdeel de salade over vier borden en leg hierop de geitenkaas.
Wijntip: Pinot Grigio Delle Venezie 2004 Zeer populaire ongecompliceerde en elegante Italiaanse witte wijn met een vleugje citrus. Uitgebalanceerd smaakpallet, fris en fruitig.
Heerlijk bij lichte gerechten en jonge kaas
|