Fetahapjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
20 minitoastjes 200 g fetakaas 200 g spinazie 8 uien, pijpuitjes 1 cl olijfolie (extra vierge) peper
Snij de harde stengels van de spinazie.
Blancheer de spinazie.
Laat goed uitlekken en afkoelen.
Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.
Bestrooi met peper.
Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.
Eindig met een blokje feta.
Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.
Verse pastastukjes met tomaten en olijven
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit zeezout peper (zwarte peper) 250 g gepelde tomaten in blik 3 eetlepels basilicum (fijngehakt) 150 g olijven (zwart) 800 g verse pasta in stukjes (stracci) 100 g Pecorino-kaas extra vergine olijfolie
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.
Verwarm alles al roerend 5 minuten.
Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.
Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.
Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.
|