Pizza met kipxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
3 kippenbouten 2 kippenbouillonblokjes 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 uien 2 teentjes knoflook 250 g oesterzwammen 70 g tomatenpuree 2 eetlepels basilicum (fijngehakt) 250 g kaas 2 artisjokbodems (gesteriliseerd) 10 olijven (zwart) peper zout 2 vellen pizzadeeg
Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.
De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.
De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.
De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.
Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.
Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.
Garneren met olijven en in de hete oven zetten.
Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.
Zoete zalmpakjes
Ingrediënten voor 4 personen
600 g zalmfilet 1 appel (Jonagold) 1 wortel 1 ui 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 1 citroen 2 dl visfumet 10 dl groentebouillon 50 g boter (bakboter) peper zout
De groenten wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.
De appel schillen, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De zalmfilets overlangs insnijden, zodat men een soort zakje verkrijgt.
De zalmfilets kruiden met peper en zout -ook aan de binnenkant - en ze opvullen met stukjes appel.
De groentereepjes stoven in een weinig boter.
Bevochtigen met de visfumet en op smaak brengen met peper en zout.
Zachtjes laten stoven tot de groenten gaar zijn.
De groenten laten uitlekken en warm houden.
Voor de saus het stoofvocht van de groenten laten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en er van het vuur enkele nootjes koude boter doorroeren.
Ondertussen de zalmplakjes gaarstomen in een vergiet boven een pan kokende groentebouillon.
Op warme borden een bedje maken met de groenten, er de zalmpakjes op schikken en overgieten met de saus.
Afwerken met bieslook.
Serveren met duchesse-aardappelen.
Appelpannenkoeken
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bloem (tarwebloem) zout 50 g suiker 3 eieren 5 dl melk (halfvol) 3 appelen (Jonagold) 40 g boter (bakboter)
Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.
De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.
Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.
De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.
Warm serveren.
|