Varkensoester tricoloréxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 varkensoesters 1 ei
Bloem
Paneermeel
50g geraspte parmezaanse kaas 1 el paprikapoeder
Nootmuskaat 8 mooie tomaten
½ liter water
Olijfolie
2 el ketchup Provençaalse kruiden 4 porties basmatirijst 250 g dikke champignons 1 groene paprika zwarte peper uit de molen & zout
- Sla de varkensoesters iets platter met een brede spatel of mes, kruid met peper en wat zout. - Klop het ei los met het paprikapoeder en een snuifje nootmuskaat.
Wentel het vlees eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en ten slotte door een mengeling van parmezaanse kaas en paneermeel.
Zet even weg in de koelkast. - Snij de tomaten in stukken, doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de tomaten hierin kort aan, voeg het water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur matig en laat een half uurtje pruttelen en zeef ze vervolgens.
Breng op smaak met de ketchup, peper, zout en Provençaalse kruiden.
Snijd de champignons in schijfjes en doe ze in de tomatensaus, laat ze hierin gaar worden zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken. - Bak de varkensoesters in ruim boter en op matig vuur tot ze goudbruid en gaar zijn. - Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Snijd de paprika in reepjes en kook ze in 5 à 10 minuten beetgaar. - Schik alles op grote warme borden en werk af met een takje basilicum (foto).
|