Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
21-12-2005
Recept
Surinaamse Pindasoep
Bereidingstijd: 30 min.
Aantal personen: 4
Benodigdheden
1 prei
2 grote aardappelen
2 eetlepels Blue Band Culinesse
1 Madame Jeanette-pepertje
1 liter Knorr Kippenbouillon
7 eetlepels pindakaas
2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
zout
peper
1 hardgekookt ei
2 eetlepels fijngehakte bleekselderij
100 gram gare kipfilet of bout
Bereiding Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.
Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min.
Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij.
Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 20 minuten koken.
Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep.
Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal.
Laat de soep door en door warm worden.
Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met het ei en de bladselderij.
1 kippenbouillonblokje zwarte peper uit de molen & zout
- Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter. - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.
Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven. - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook. - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.
Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden. - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Bind eventueel met wat sausbinder. - Serveer in grote warme borden.
Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.
Zegt een leerling: "24 uur Juf" "Goed zo." Volgende leerling: "48 uur Juf" "Ook heel goed." De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf." "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf. "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."
Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.
Pel het knoflookteentje en pers deze uit.
Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.
Snijdt de rookworst in plakjes.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten worstmengsel.
Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.
Schep het groenten worstmengsel over de spaghetti.
Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.
Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen. Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'
20 minitoastjes 200 g fetakaas 200 g spinazie 8 uien, pijpuitjes 1 cl olijfolie (extra vierge) peper
Snij de harde stengels van de spinazie.
Blancheer de spinazie.
Laat goed uitlekken en afkoelen.
Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.
Bestrooi met peper.
Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.
Eindig met een blokje feta.
Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.
Verse pastastukjes met tomaten en olijven
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit zeezout peper (zwarte peper) 250 g gepelde tomaten in blik 3 eetlepels basilicum (fijngehakt) 150 g olijven (zwart) 800 g verse pasta in stukjes (stracci) 100 g Pecorino-kaas extra vergine olijfolie
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.
Verwarm alles al roerend 5 minuten.
Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.
Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.
Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.
Koud voorgerecht voor 4 personen 4 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
1 eetlepel balsamico azijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
klein trosje witte druiven zonder pit
1 rode appel met schil, in dunne schijfjes gesneden
1 rolletje geitenkaas
4 flinke handen rucola-sla
Bereidingstijd: 15 minuten
Dressing: Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de dunne sjalotringen.
Maak op smaak met zout en peper.
Bereiden: 1 Doe de salade in een kom, voeg de druiven en de schijfjes appel toe en schep de dressing erdoor.
2 Snij de geitenkaas in vier delen en plaats de vier kaasjes onder de grill tot ze bruin beginnen te worden aan de bovenkant.
3 Verdeel de salade over vier borden en leg hierop de geitenkaas.
Wijntip: Pinot Grigio Delle Venezie 2004 Zeer populaire ongecompliceerde en elegante Italiaanse witte wijn met een vleugje citrus. Uitgebalanceerd smaakpallet, fris en fruitig.