Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
21-12-2005
Mop
Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.
Zegt een leerling: "24 uur Juf" "Goed zo." Volgende leerling: "48 uur Juf" "Ook heel goed." De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf." "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf. "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."
Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.
Pel het knoflookteentje en pers deze uit.
Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.
Snijdt de rookworst in plakjes.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten worstmengsel.
Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.
Schep het groenten worstmengsel over de spaghetti.
Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.
Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen. Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'
20 minitoastjes 200 g fetakaas 200 g spinazie 8 uien, pijpuitjes 1 cl olijfolie (extra vierge) peper
Snij de harde stengels van de spinazie.
Blancheer de spinazie.
Laat goed uitlekken en afkoelen.
Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.
Bestrooi met peper.
Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.
Eindig met een blokje feta.
Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.
Verse pastastukjes met tomaten en olijven
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit zeezout peper (zwarte peper) 250 g gepelde tomaten in blik 3 eetlepels basilicum (fijngehakt) 150 g olijven (zwart) 800 g verse pasta in stukjes (stracci) 100 g Pecorino-kaas extra vergine olijfolie
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.
Verwarm alles al roerend 5 minuten.
Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.
Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.
Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.
Koud voorgerecht voor 4 personen 4 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
1 eetlepel balsamico azijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
klein trosje witte druiven zonder pit
1 rode appel met schil, in dunne schijfjes gesneden
1 rolletje geitenkaas
4 flinke handen rucola-sla
Bereidingstijd: 15 minuten
Dressing: Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de dunne sjalotringen.
Maak op smaak met zout en peper.
Bereiden: 1 Doe de salade in een kom, voeg de druiven en de schijfjes appel toe en schep de dressing erdoor.
2 Snij de geitenkaas in vier delen en plaats de vier kaasjes onder de grill tot ze bruin beginnen te worden aan de bovenkant.
3 Verdeel de salade over vier borden en leg hierop de geitenkaas.
Wijntip: Pinot Grigio Delle Venezie 2004 Zeer populaire ongecompliceerde en elegante Italiaanse witte wijn met een vleugje citrus. Uitgebalanceerd smaakpallet, fris en fruitig.
Een Schot en een Duitser nemen de trein naar Zwitserland en zitten toevallig in het zelfde coupé. Nu had die Duitser al meermaals die Schot naar en fles zien grijpen en telkens deed hij daar maar een korte slok van. Verdorie zei die Duitser bij zichzelf, daar moet zeker straffe toebak in zitten, die Schotten kennende. Bij de eerste de beste tunnel zei die Duitser bij zichzelf, neem ik die fles beet en doe er een ferme slok van, ik wil weten wat voor straffe dingen die wel kan drinken. Zo gezegd zo gedaan en ze reden een tunnel binnen en meteen zonder enige aarzeling greep die Duitser die fles beet en nam een ferme slok. Toen ze uit de tunnel kwamen zat die Duitser er lijkbleek bij. Dat was de Schot niet ontgaan en vroeg wat er schold, of hij bang was van tunnels of zo. Nee zei de Duitser bedeesd, maar mag ik u nu is vragen wat er in die fles zit? Oh zei de Schot is het dat maar.
De tomaten in schijfjes snijden en de selderij in dunne reepjes verdelen.
De ui fijnsnipperen.
Een sausje maken met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout.
De tomatenschijfjes, de selderij en de ui in een slakom doen en er het sausje over gieten.
De eieren pellen, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken.
Bestrooien met komijnzaadjes.
Alles voorzichtig door elkaar scheppen en een half uurtje laten rusten in de koelkast.
Linguine met garnalen en verse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen
400 g linguine 10 cl olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 16 gamba's 250 g cherrytomaten 1 bosje bladpeterselie 12 blaadjes basilicum 30 g bieslook sap van 1 citroen zeezout peper (zwarte peper)
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
Voeg de linguine toe en kook in fel kokend water beetgaar.
Doe intussen de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.
Doe er de fijngehakte knoflook in en dan de rauwe garnalen (gepelde gamba's waarvan het darmkanaal verwijderd is).
Bak de garnalen tot ze aan beide kanten roze zijn en beginnen te krullen.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nog 1 minuut.
Haal van het vuur.
Giet de linguine af en doe terug in de pan.
Doe er het garnalen-tomatenmengsel, citroensap, grofgehakte peterselie, bieslook en gescheurde basilicum bij.
Schep om en kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper
Appelflan met advocaat
Ingrediënten voor 4 personen
2 dl melk (halfvol) 1 stokje vanille 140 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 4 eieren 2 appelen (Jonagold) 300 g suiker 40 cl advocaat
De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.
De suiker toevoegen en goed mengen.
De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.
Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.
De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.
Nog zo'n 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.
De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.
Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).
Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.
De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.
Amai, wat onze gebuur nu in zich heeft weet ik niet. Sinds gisteravond is dat daar volle bak muziek. Het was tot middernacht. Deze morgend opnieuw vanaf 8 uur. Het staat zo luid dat wij hier zelfs bijna elkaar niet meer verstaan. Vragen om wat zachter te zetten helpt niet want dan lachen die ons vierkant uit. Het zal wel weer eens overwaaien zeker? Ondertussen proberen wij er toch een aangename zondag van te maken.