Preitaart exclusiefxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit recept is geschikt voor: 4 personen Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min Verwarm de oven voor op 225 graden.
Zeer lekker en je kan naar eigen inzicht kruiden toevoegen of weglaten.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Lekker met rauwkostsalade.
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg
500 gram prei
Kruidenbouillonblokje
Bakje champignons
400 gram gehakt
3 eieren
1 eidooier
Basilicum
Knoflook
Crème fraiche
Geraspte kaas
Peper en zout
Platte ronde ovenschaal of springvorm
Bereidingswijze:
Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
Gehakt rul bakken, prei toevoegen
Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen met wat water.
Champignons in aparte pan bakken en later toevoegen.
In schaal 2 eieren en de eidooier kloppen, crème fraîche en kruiden naar eigen smaak toevoegen.
Goed doorroeren, de geraspte kaas erbij.
Ik gebruik meestal 150 gram maar kan ook minder.
De bodem van de schaal bedekken met bladerdeeg, hierop de prei enz. doen en dan het eimengsel eroverheen.
De bladerdeeg in reepjes snijden en netjes over de "taart" leggen.
Bestrijken met geklopt ei en dan ongeveer 30 minuten in de oven.
|