Pasta met kikkererwten en paprikasausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Italiaans, hoofdgerecht, 4 personen, pasta
Bereidingstijd in minuten
25 minuten
Bevat per eenpersoonsportie
energie 565 kcal - eiwit 26 g
vet 21 g - koolhydraten 78 g
Ingrediënten
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenpuree (70 g)
3 rode paprika's, in stukjes
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel honing
1 eetlepel Italiaanse kruiden
300 g volkoren spaghetti
1 blik kikkererwten (400 g)
100 g pittige kaas (bijv. grana padano), in krullen
Bereiden
Knoflook 30 sec. in helft van olie fruiten.
Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur al roerend 1 min. meebakken.
Paprika toevoegen en 1 min. roerbakken.
Tomatenblokjes, honing, 100 ml water en kruiden erdoor roeren en geheel in 10 min. zachtjes gaarstoven, op smaak brengen met zout en peper.
Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Kikkererwten met vocht in steelpannetje verwarmen, afgieten en door uitgelekte spaghetti roeren.
Rest van olie door pasta scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
Paprikasaus over vier borden verdelen en pasta met kikkererwten erop leggen.
Kaas erover strooien.
Tip
(W)etenswaardigheid:
Wist je dat je met tomatenpuree meer lycopenen binnenkrijgt dan met verse tomaat, omdat het geconcentreerder is?
Lycopenen zijn waardevolle antioxidanten.
Antioxidanten kunnen vrije radicalen, die onder meer kanker kunnen veroorzaken, neutraliseren.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
|