Pittig Herderspannetjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 10 personen:
2 kilo varkensschnitzel
3 - 4 eetlepels gyroskruiden
500 gr. grote uien
1 blik sperziebonen (850 ml.)
1 blik hele champignons (850 ml.)
4 rode paprika's (800 gr.)
450 gr. diepvries erwten
600 gr. crème fraîche
250 gr. slagroom
250 ml. zigeunersaus
zout
cayennepeper
evt. peterselie ter garnering
1.
Vlees schoonmaken, droogdeppen en in stukken snijden.
Meng 2 - 3 eetlepels gyroskruiden door het vlees.
Schil de uien en snij dunne ringen.
Laat de bonen en de champignons uitlekken.
Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken.
2.
Vlees, uien, champignons, bonen, erwten en paprika op laag vuur in een grote braadpan (ca. 8 lt.) kort bakken.
Meng de crème fraîche met de slagroom.
Breng dit mengsel op smaak met zout, cayennepeper en 1 eetlepel gyroskruiden.
Strijk het geheel over de gebakken groenten en het vlees en laat het ca. 12 uur koud staan.
3.
Smoor het geheel met het deksel op de pan in een voorverwarmde oven (electrisch 200 C / hete lucht 175 C / gas stand 3) in ongeveer 150 minuten.
Neem in de laatste 15 - 20 minuten het deksel van de pan.
Roer alles goed door en garneer eventueel met de peterselie.
Serveren met stokbrood, kruidenboter en een lekker koud biertje..
|