Risotto met kastanjechampignonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoofdgerecht voor 4 personen 4 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 kippenbouillontabletten (opgelost in 1 liter kokend water)
2 dl witte wijn
4 eetlepels olijfolie
400 g zilvervliesrijst
300 g kastanjechampignons
10 g gehakte walnoten
zout en peper
100 g parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereiden: 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Fruit hierin de helft van de sjalotjes.
2 Roer de rijst vanuit het pak erdoor, tot deze begint te glanzen.
Blus de rijst af met de wijn en voeg de helft van de bouillon toe.
3 Laat de risotto 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel.
4 Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken.
5 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit de overige sjalotjes aan en voeg de
kastanjechampignons toe. Bak ze mooi bruin op hoog vuur.
6 Roer de parmezaanse kaas door de risotto en maak op smaak met zout en peper.
7 Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en
de walnoten erover.
8 Garneer met bieslook.
Wijntip: Bay Wood Ruby Cabernet 2004 Soepele, frisse, karaktervolle rode wijn met een accent van wilde bessen.
Heerlijk bij pittige garnalen, vlees of harde kazen.
|