Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Bloemen

     

    Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.

    Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen.
    Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'

    20-12-2005 om 09:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fetahapjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 minitoastjes
    200 g fetakaas
    200 g spinazie
    8 uien, pijpuitjes
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper

     

    Snij de harde stengels van de spinazie.

    Blancheer de spinazie.

    Laat goed uitlekken en afkoelen.

    Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.

    Bestrooi met peper.

    Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.

    Eindig met een blokje feta.

     

    Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.

     

     

    Verse pastastukjes met tomaten en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    250 g gepelde tomaten in blik
    3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    150 g olijven (zwart)
    800 g verse pasta in stukjes (stracci)
    100 g Pecorino-kaas
    extra vergine olijfolie

     

    Snijd de knoflook in dunne plakjes.

    Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.

    Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.

    Verwarm alles al roerend 5 minuten.

    Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.

    Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.

    Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.

    Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

     

    20-12-2005 om 09:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Shoarmakruiden

     

    1 el kerrie

    1 el pikante paprika poeder

    1 el kaneel poeder

    1 el versgemalen zwarte peper

    1 flinke mespunt gemalen kruidnagel

    1 mespunt geraspte nootmuskaat of poeder

    zout

     

    dit mengen

     

    19-12-2005 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Salade van tijgergarnalen

     

    Warm voorgerecht voor 4 personen
    400 g rauwe, gepelde diepvries-tijgergarnalen

    rasp van ½ sinaasappel

    1 dl olijfolie

    1 knoflookteentje, fijngehakt

    1 dl dry sherry

    4 eetlepels zoetzure saus

    1 zakje veldsla of gemengde sla

    12 sprietjes bieslook

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

     

    Bereiden:
    1 Ontdooi de garnalen, pel deze en dep ze droog.

    2 Verhit de olie in de koekenpan en bak de garnalen, samen met de knoflook en sinaasappelrasp, tot ze mooi roze zijn.

    3 Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.

    4 Verdeel de sla over vier borden en leg hierop de garnalen.

    5 Garneer met wat sprietjes bieslook en eventueel wat sliertjes sinaasappelschil.

     

    Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Blanc 2004
    Een sappig fruitige droge witte wijn van de Pinot Blanc-druif.

    Met aangename zuren.

    Heerlijk bij vis of kipgerechten.

    19-12-2005 om 16:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rucola-salade met druiven en geitenkaas

     

    Koud voorgerecht voor 4 personen
    4 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden

    1 eetlepel balsamico azijn

    6 eetlepels extra vierge olijfolie

    zout en peper

    klein trosje witte druiven zonder pit

    1 rode appel met schil, in dunne schijfjes gesneden

    1 rolletje geitenkaas

    4 flinke handen rucola-sla

     

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Dressing: Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de dunne sjalotringen.

    Maak op smaak met zout en peper.

    Bereiden:
    1 Doe de salade in een kom, voeg de druiven en de schijfjes appel toe en schep de dressing erdoor.

    2 Snij de geitenkaas in vier delen en plaats de vier kaasjes onder de grill tot ze bruin beginnen te worden aan de bovenkant.

    3 Verdeel de salade over vier borden en leg hierop de geitenkaas.

     

    Wijntip: Pinot Grigio Delle Venezie 2004
    Zeer populaire ongecompliceerde en elegante Italiaanse witte wijn met een vleugje citrus. Uitgebalanceerd smaakpallet, fris en fruitig.

    Heerlijk bij lichte gerechten en jonge kaas

    19-12-2005 om 12:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Risotto met kastanjechampignons

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    4 sjalotjes, fijn gesnipperd

    2 kippenbouillontabletten (opgelost in 1 liter kokend water)

    2 dl witte wijn

    4 eetlepels olijfolie

    400 g zilvervliesrijst

    300 g kastanjechampignons

    10 g gehakte walnoten

    zout en peper

    100 g parmezaanse kaas, geraspt

    2 eetlepels fijngesneden verse bieslook

     

    Bereidingstijd: 40 minuten

     

    Bereiden:
    1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.

        Fruit hierin de helft van de sjalotjes.


    2 Roer de rijst vanuit het pak erdoor, tot deze begint te glanzen.

       Blus de rijst af met de wijn en voeg de helft van de bouillon toe.


    3 Laat de risotto 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel.


    4 Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken.


    5 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit de overige sjalotjes aan en voeg de     

        kastanjechampignons toe. Bak ze mooi bruin op hoog vuur.


    6 Roer de parmezaanse kaas door de risotto en maak op smaak met zout en peper.


    7 Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en

       de walnoten erover.


    8 Garneer met bieslook.

     

    Wijntip: Bay Wood Ruby Cabernet 2004
    Soepele, frisse, karaktervolle rode wijn met een accent van wilde bessen.

    Heerlijk bij pittige garnalen, vlees of harde kazen.

    19-12-2005 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-12-2005 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Een Schot en een Duitser nemen de trein naar Zwitserland en zitten toevallig in het zelfde coupé.
    Nu had die Duitser al meermaals die Schot naar en fles zien grijpen en telkens deed hij daar maar een korte slok van.
    Verdorie zei die Duitser bij zichzelf, daar moet zeker straffe toebak in zitten, die Schotten kennende.
    Bij de eerste de beste tunnel zei die Duitser bij zichzelf, neem ik die fles beet en doe er een ferme slok van, ik wil weten wat voor straffe dingen die wel kan drinken.
    Zo gezegd zo gedaan en ze reden een tunnel binnen en meteen zonder enige aarzeling greep die Duitser die fles beet en nam een ferme slok.
    Toen ze uit de tunnel kwamen zat die Duitser er lijkbleek bij.
    Dat was de Schot niet ontgaan en vroeg wat er schold, of hij bang was van tunnels of zo.
    Nee zei de Duitser bedeesd, maar mag ik u nu is vragen wat er in die fles zit?
    Oh zei de Schot is het dat maar.

    Dat is mijn roggelfles.

    19-12-2005 om 09:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pikante tomatensalade met selderij

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    2 stengels groene selderij
    1 ui
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 citroen
    1 eetlepel mosterd
    2 teentjes knoflook
    4 theelepels ansjovispuree
    peper
    zout
    4 eieren (hardgekookt)
    2 theelepels komijnzaad

     

    De eieren hard koken en laten afkoelen.

    De tomaten in schijfjes snijden en de selderij in dunne reepjes verdelen.

    De ui fijnsnipperen.

    Een sausje maken met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout.

    De tomatenschijfjes, de selderij en de ui in een slakom doen en er het sausje over gieten.

    De eieren pellen, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken.

    Bestrooien met komijnzaadjes.

    Alles voorzichtig door elkaar scheppen en een half uurtje laten rusten in de koelkast.

     

     

    Linguine met garnalen en verse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g linguine
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    16 gamba's
    250 g cherrytomaten
    1 bosje bladpeterselie
    12 blaadjes basilicum
    30 g bieslook
    sap van 1 citroen
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.

    Voeg de linguine toe en kook in fel kokend water beetgaar.

    Doe intussen de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.

    Doe er de fijngehakte knoflook in en dan de rauwe garnalen (gepelde gamba's waarvan het darmkanaal verwijderd is).

    Bak de garnalen tot ze aan beide kanten roze zijn en beginnen te krullen.

    Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nog 1 minuut.

    Haal van het vuur.

    Giet de linguine af en doe terug in de pan.

    Doe er het garnalen-tomatenmengsel, citroensap, grofgehakte peterselie, bieslook en gescheurde basilicum bij.

    Schep om en kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper

     

     

    Appelflan met advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 dl melk (halfvol)
    1 stokje vanille
    140 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    2 appelen (Jonagold)
    300 g suiker
    40 cl advocaat

     

    De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.

    De suiker toevoegen en goed mengen.

    De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.

    Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.

    De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.

    Nog zo'n 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.

    De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.

    Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).

    Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.

    De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.

    19-12-2005 om 09:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Preitaart exclusief

     

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
    Verwarm de oven voor op 225 graden.

    Zeer lekker en je kan naar eigen inzicht kruiden toevoegen of weglaten.

    Kan zowel warm als koud gegeten worden.

    Lekker met rauwkostsalade.

     

    Ingrediënten

    8 plakjes bladerdeeg

    500 gram prei

    Kruidenbouillonblokje

    Bakje champignons

    400 gram gehakt

    3 eieren

    1 eidooier

    Basilicum

    Knoflook

    Crème fraiche

    Geraspte kaas

    Peper en zout

    Platte ronde ovenschaal of springvorm

     

    Bereidingswijze:

    Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.

    Gehakt rul bakken, prei toevoegen

    Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen met wat water.

    Champignons in aparte pan bakken en later toevoegen.

    In schaal 2 eieren en de eidooier kloppen, crème fraîche en kruiden naar eigen smaak toevoegen.

    Goed doorroeren, de geraspte kaas erbij.

    Ik gebruik meestal 150 gram maar kan ook minder.

    De bodem van de schaal bedekken met bladerdeeg, hierop de prei enz. doen en dan het eimengsel eroverheen.

    De bladerdeeg in reepjes snijden en netjes over de "taart" leggen.

    Bestrijken met geklopt ei en dan ongeveer 30 minuten in de oven.

    18-12-2005 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pittig Herderspannetje

     

    Ingrediënten voor 10 personen:

    2 kilo varkensschnitzel

    3 - 4 eetlepels gyroskruiden

    500 gr. grote uien

    1 blik sperziebonen (850 ml.)

    1 blik hele champignons (850 ml.)

    4 rode paprika's (800 gr.)

    450 gr. diepvries erwten

    600 gr. crème fraîche

    250 gr. slagroom

    250 ml. zigeunersaus

    zout

    cayennepeper

    evt. peterselie ter garnering

     

    1.

    Vlees schoonmaken, droogdeppen en in stukken snijden.

    Meng 2 - 3 eetlepels gyroskruiden door het vlees.

    Schil de uien en snij dunne ringen.

    Laat de bonen en de champignons uitlekken.

    Maak de paprika's schoon en snij ze in stukken.

     

    2.

    Vlees, uien, champignons, bonen, erwten en paprika op laag vuur in een grote braadpan (ca. 8 lt.) kort bakken.

    Meng de crème fraîche met de slagroom.

    Breng dit mengsel op smaak met zout, cayennepeper en 1 eetlepel gyroskruiden.

    Strijk het geheel over de gebakken groenten en het vlees en laat het ca. 12 uur koud staan.

     

    3.

    Smoor het geheel met het deksel op de pan in een voorverwarmde oven (electrisch 200 C / hete  lucht 175 C / gas stand 3) in ongeveer 150 minuten.

    Neem in de laatste 15 - 20 minuten het deksel van  de pan.

    Roer alles goed door en garneer eventueel met de peterselie.

    Serveren met stokbrood, kruidenboter en een lekker koud biertje..

    18-12-2005 om 16:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebuur doet moeilijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Amai, wat onze gebuur nu in zich heeft weet ik niet.
    Sinds gisteravond is dat daar volle bak muziek.
    Het was tot middernacht.
    Deze morgend opnieuw vanaf 8 uur.
    Het staat zo luid dat wij hier zelfs bijna elkaar niet meer verstaan.
    Vragen om wat zachter te zetten helpt niet want dan lachen die ons vierkant uit.
    Het zal wel weer eens overwaaien zeker?
    Ondertussen proberen wij er toch een aangename zondag van te maken.

    18-12-2005 om 14:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pasta met kikkererwten en paprikasaus

     

    Italiaans, hoofdgerecht, 4 personen, pasta

     

    Bereidingstijd in minuten

    25 minuten

     

    Bevat per eenpersoonsportie

    energie 565 kcal - eiwit 26 g

    vet 21 g - koolhydraten 78 g

     

    Ingrediënten

    2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

    4 eetlepels olijfolie

    1 blik tomatenpuree (70 g)

    3 rode paprika's, in stukjes

    1 blikje tomatenblokjes (400 g)

    1 eetlepel honing

    1 eetlepel Italiaanse kruiden

    300 g volkoren spaghetti

    1 blik kikkererwten (400 g)

    100 g pittige kaas (bijv. grana padano), in krullen

     

    Bereiden

    Knoflook 30 sec. in helft van olie fruiten.

    Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur al roerend 1 min. meebakken.

    Paprika toevoegen en 1 min. roerbakken.

    Tomatenblokjes, honing, 100 ml water en kruiden erdoor roeren en geheel in 10 min. zachtjes gaarstoven, op smaak brengen met zout en peper.

    Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

    Kikkererwten met vocht in steelpannetje verwarmen, afgieten en door uitgelekte spaghetti roeren.

    Rest van olie door pasta scheppen, op smaak brengen met zout en peper.

    Paprikasaus over vier borden verdelen en pasta met kikkererwten erop leggen.

    Kaas erover strooien.

     

    Tip

    (W)etenswaardigheid:

    Wist je dat je met tomatenpuree meer lycopenen binnenkrijgt dan met verse tomaat, omdat het geconcentreerder is?

    Lycopenen zijn waardevolle antioxidanten.

    Antioxidanten kunnen vrije radicalen, die onder meer kanker kunnen veroorzaken, neutraliseren.

     

    Wijnadvies

    Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

     

    18-12-2005 om 13:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rood witloofsalade met scampi en gefrituurde prei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 stronkjes witloof (rood)
    1 eetlepel citroensap
    2 cl arachideolie
    peper
    zout
    2 preiwitten
    20 scampi
    4 takjes koriander

     

    De witloofstronkjes schoonmaken, de bittere kern verwijderen, het witloof overlangs doorsnijden en dan dwars in reepjes verdelen.

    Meteen vermengen met citroensap om verkleuring te voorkomen.

    De olie erdoor scheppen en kruiden met peper en zout.

    De preiwitten schoonmaken, wassen en in flinterdunne reepjes snijden.

    De scampistaarten aan alle kanten bakken op een matig vuur in een pan met antikleeflaag tot ze mooi oranje zijn.

    Intussen de preireepjes frituren in hete frituurolie (180 graden) en laten uitlekken op keukenpapier.

    De witloofsalade en de prei op borden schikken.

    De pan met de scampi even blussen met een half glas water en laten verdampen.

    De scampi op de salade schikken en garneren met gehakte verse koriander.

    Meteen opdienen.

     

     

    Feestelijke visfondue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g tarbotfilet
    200 g zeeduivelfilet
    200 g roodbaarsfilet
    200 g rivierpalingfilet
    4 plakjes zalm (gerookt)
    1 Noordzeetong
    8 sint-jakobsnoten
    8 scampi
    4 langoustines
    125 g champignons
    1 ui
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    4 worteltjes (primeurs)
    10 kolfjes maïs
    2 sneetjes spek (gerookt)
    4 takjes tijm
    20 g boter (bakboter)
    20 dl visfumet
    10 cl vermouth (droog)
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 citroenen
    3 blaadjes lavas

     

    De reuzengarnalen pellen, spoelen met koud water, droogdeppen, overlangs middendoor snijden en de darmkanaaltjes verwijderen.

    De rode en groene paprika in kleine stukjes snijden.

    Vier minispiesjes maken door afwisselend telkens een stukje reuzengarnaal en een stukje paprika op een spiesje te rijgen.

    Het spiesje afwerken met een stukje maïs en een champignon.

    De paling in mootjes van 2 centimeter verdelen, spoelen en droogdeppen.

    De ui pellen en in kleine partjes snijden.

    Vier minispiesjes maken met de palingmootjes, partjes ui en champignons.

    De Noordzeetongfilets oprollen en vastprikken met een cocktailprikkertje.

    De sint-jakobsnoten spoelen met koud water en droogdeppen.

    De gerookte zalm in blokjes snijden.

    De worteltjes in blokjes verdelen.

    Per persoon een vel aluminiumfolie (15 centimeter op 15 centimeter) tot op 5 centimeter van de rand instrijken met boter.

    In het midden van elk vel een sint-jakobsnoot leggen en bestrooien met de blokjes zalm, wortelen en een takje tijm.

    Bevochtigen met wat visfumet en de folie dichtvouwen tot kleine papillotten.

    De langoustines spoelen met koud water, pellen en het darmkanaal verwijderen.

    Het staartje dichtvouwen en op een satéstokje prikken. Aan beide kanten van het staartje een maïskolfje en een spekblokje prikken.

    De tarbotfilet, de zeeduivelfilet en de roodbaarsfilet in kleine blokjes snijden, spoelen met koud water en droogdeppen.

    De verschillende soorten vis op een dienblad schikken, de minispiesjes en de papillotjes eromheen.

    Het dienblad naar wens garneren met de verse kruiden en de citroenpartjes.

    De visfumet aan de kook brengen met de vermouth, een weinig citroensap en de sojasaus.

    De lavasblaadjes toevoegen, drie minuten laten koken en zeven.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de visfumet niet doorkookt, maar tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren.

    Voor de papillotjes en de minispiesjes een netje gebruiken.

    Serveren met rijst, aardappelen in de schil, witte-wijnsaus en rémouladesaus.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

     

    18-12-2005 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker gespeeld afgelopen avond.
    Nog steeds zonder Jako.
    Onze kooien zijn weer gepoetst en Jako reageerde er positief op.
    In de kooi mag men Jako alsmaar verder aanraken.
    Hij zette vandaag zelfs al één poot op papa Ronny zijn hand.
    Met veel geduld zullen wij proberen zijn schrik te overwinnen.

    18-12-2005 om 00:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Paprikasoep

     

    Ingrediënten:
    2 gele paprika`s
    1/2 rode paprika
    1/2 groene paprika
    1 kleine ui
    25 gram boter of 2 eetlepels olie
    1 theelepel koenjit (geelwortel of kurkuma)
    1 liter kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van een tablet
    2 eetlepels crème fraiche
    zout en versgemalen peper

     

    Voorbereiden:
    Snijd de schoongemaakte gele paprika`s zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.

    Snijd de schoongemaakte rode en groene paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes en zet ze apart voor de garnering.

    Snipper de ui.

     

    Bereiden:
    Verhit de boter of de olie in een pan en laat de gele paprikablokjes met het deksel op de pan ca. 10 minuten stoven zonder ze te laten kleuren.

    Roer er de koenjit door.

    Pureer de paprika met een scheutje bouillon in de foodprocessor en wrijf de puree door een fijne zeef om de schilletjes achter te houden.

    Breng de puree met de bouillon aan de kook.

    Laat de rode en de groene paprikablokjes 2 minuten meekoken.

    Roer de crème fraiche door de soep en breng verder op smaak met wat zout en peper

     

    17-12-2005 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen

     

    kaas : Oud-Brugge

     

    ingrediënten voor 4 personen

    800 g kabeljauwfilet

    2 dl wijn (wit/droog)

    1 ui

    1 paprika (groen)

    1 paprika (rood)

    70 g tomatenpuree

    8 aardappelen (Charlotte)

    1 teentje knoflook

    1 cl olijfolie (extra vierge)

    2 eetlepels citroensap

    0,2 dl water

    100 g gemalen Oud-Brugge kaas

    5 g suiker

    1 takje tijm

    peper en zout.

     

    bereiding :

    De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden.

    De blokjes besprenkelen met citroensap.

    De ui en het knoflookteentje pellen.

    De ui in ringen snijden en de knoflook hakken.

    De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm dik snijden.

    De paprika's in reepjes snijden.

    Een vuurvaste schaal instrijken met boter en op de bodem ui-ringen en knoflook schikken. Daarbovenop komen de plakjes aardappel, vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen Oud-Brugge kaas strooien.

    In een kommetje een mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper, zout, het verkruimelde tijmtakje, de kristalsuiker en het water.

    Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas. Voorzichtig de witte wijn langs de rand in de schaal gieten.

    Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie.

    De schaal in een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen.

    Na 30 minuten de folie weghalen en 15 minuten verder laten gratineren.

    Serveren in de ovenschaal.

    17-12-2005 om 16:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Macaronisoep

     

    8 personen

    2 1/2 lt. water

    3/4 ons macaroni

    2 tl zout

    2 lepels boter

    8 lepels bloem

    1 ei

    maggi

    een stukje foelie.

     

    Breng het water met het zout, de foelie en de macaroni aan de kook.

    Laat de soep 45 minuten zachtjes koken.

    Voeg de boter al roerende toe en verwijder de foelie.

    Maak de bloem met wat water aan en voeg dit al roerende bij de soep.

    Klop het ei en al roerende een gedeelte van de soep erbij gieten.

    Dit mengsel weer terug doen bij de rest van de soep.

    Laat de soep nu niet meer aan de kook komen.

    De soep op smaak brengen met maggi-aroma.

    17-12-2005 om 12:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-12-2005 om 11:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelrecepten

    koken met wortelen

     

    Geglaceerde wortelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    2 bosjes jonge wortelen
    20 gram boter
    1 mespunt suiker
    enkele takjes peterselie

    Schraap de wortelen onder stromend water.

    Snij ze in dunne schijfjes en doe ze in een braadpan met dikke bodem.

    Schud even zodat de wortelen mooi verdeeld zijn over de bodem van de pan.

    Giet er water over tot ze net onder staan en voeg de suiker en de boter toe.
    Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken op een matig vuur.

    De wortelen moeten nog vast aanvoelen.

    Haal het deksel van de pan en laat al het water verdampen.

    Roer regelmatig om.
    Hak de peterselie fijn en strooi ze net voor het opdienen over de wortelen.

     

    Gekonfijte wortelen met sinaasappel en koriander

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    3 bosjes jonge wortelen
    2 eetlepels olijfolie
    1 sinaasappel (onbespoten)
    2 koffielepels azijn
    1 kaneelstokje
    1 koffielepel komijnzaadjes
    ½ citroen
    4 takjes koriander
    zout
    peper

    Schraap de wortelen onder stromend water en hak ze in schijfjes.

    Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de wortelen goudgeel.

    Giet de wortelen in een zeef en gooi de olie weg.

    Doe de wortelen terug in de pan.
    Kruid met peper en zout en voeg de azijn toe en een glas water.

    Hak het kaneelstokje in stukken en doe ze samen met de komijn bij de wortelen.

    Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten koken op een matig vuur.

    Roer regelmatig om.
    Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller (alleen het oranje deel) en snij de schil in reepjes.

    Blancheer de reepjes in kokend water en schrik ze meteen onder koud stromend water.

    Haal nu ook het wit van de sinaasappel en snij die in partjes.
    Haal het deksel van de pan en verwijder de stukjes kaneel.

    Voeg er het sap van de halve citroen bij.

    Kook de wortelen onder voortdurend roeren op een hoog vuur tot het sap dikker wordt.

    Doe er de sinaasappelpartjes en de schil bij en laat nog enkele minuten doorkoken.
    Schik de wortelen op een schotel en strooi er de fijngehakte koriander over.

     

    Worteltaart

     

    Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
    250 gram wortelen
    2 eieren
    125 gram fijngemalen hazelnoten
    2 dl olie
    100 gram kristalsuiker
    50 gram bloem
    10 gram bakpoeder
    1 mespunt zout

    Schraap de wortelen onder stromend water en rasp ze fijn.

    Verwarm de oven voor op 180° C (gasoven 6).

    Breek de eieren in een kom en klop ze op met de suiker.
    Neem een grote kom en zeef hierin de bloem, het bakpoeder en de gemalen hazelnoten.

    Werk er met een houten spatel beetje bij beetje de opgeklopte eieren onder.

    Voeg de olie toe en de geraspte wortelen.

    Roer goed tot u een homogene massa hebt.
    Smeer een springvorm in met boter en giet er het deeg in.

    Zet de taart 40 minuten in de oven.

    Laat ze afkoelen in de vorm.

    Haal de taart uit de vorm en snij ze in stukken.

     

    Sorbet van wortel en sinaasappel met koriander

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 kg wortelen
    1 kg perssinaasappelen
    1 koffielepel korianderzaadjes
    1 chilipeper
    50 gram kristalsuiker
    10 takjes koriander
    50 gram pijnboompitten

    Schraap de wortelen onder stromend water, snij ze in stukken en doe ze in de sapcentrifuge.

    U moet 3 dl wortelsap hebben.
    Giet het wortelsap in een kookpan, voeg er de suiker bij en warm op.

    Doe er de korianderzaadjes en de chilipeper bij en haal de kookpan van het vuur.

    Laat afkoelen en giet het sap door een zeef.
    Pers de sinaasappelen uit en giet het sap bij het wortelsap.

    Snipper de helft van de koriander fijn en doe dat bij het sap.
    Giet alles in een ijsmachine of in een kom die u drie uren in het vriesvak zet.

    Bestrooi de bolletjes sorbet net voor het serveren met pijnboompitten en de rest van de korianderblaadjes.

    Versier met partjes

     

    17-12-2005 om 11:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!