Paprikasoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 2 gele paprika`s 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika 1 kleine ui 25 gram boter of 2 eetlepels olie 1 theelepel koenjit (geelwortel of kurkuma) 1 liter kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van een tablet 2 eetlepels crème fraiche zout en versgemalen peper
Voorbereiden: Snijd de schoongemaakte gele paprika`s zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
Snijd de schoongemaakte rode en groene paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes en zet ze apart voor de garnering.
Snipper de ui.
Bereiden: Verhit de boter of de olie in een pan en laat de gele paprikablokjes met het deksel op de pan ca. 10 minuten stoven zonder ze te laten kleuren.
Roer er de koenjit door.
Pureer de paprika met een scheutje bouillon in de foodprocessor en wrijf de puree door een fijne zeef om de schilletjes achter te houden.
Breng de puree met de bouillon aan de kook.
Laat de rode en de groene paprikablokjes 2 minuten meekoken.
Roer de crème fraiche door de soep en breng verder op smaak met wat zout en peper
|