stoofpotje van kalkoenboutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen:
3 kalkoen voorbouten 6 stengels witte stoofselder 1 grote rode ui 3 teentjes knoflook het wit van een dikke prei 2 dikke wortelen
150g spruitjes 2 dl gezeefde tomaten 1 el Provençaalse kruiden olijfolie
boter 1 groetenbouillonblokje
1 kippenbouillonblokje zwarte peper uit de molen & zout
- Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter. - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.
Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven. - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook. - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.
Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden. - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Bind eventueel met wat sausbinder. - Serveer in grote warme borden.
Lekker met aardappeltjes.
|