Surinaamse Pindasoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereidingstijd: 30 min.
Aantal personen: 4
Benodigdheden
1 prei
2 grote aardappelen
2 eetlepels Blue Band Culinesse
1 Madame Jeanette-pepertje
1 liter Knorr Kippenbouillon
7 eetlepels pindakaas
2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
zout
peper
1 hardgekookt ei
2 eetlepels fijngehakte bleekselderij
100 gram gare kipfilet of bout
Bereiding Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.
Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min.
Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij.
Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 20 minuten koken.
Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep.
Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal.
Laat de soep door en door warm worden.
Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met het ei en de bladselderij.
|