Tiramisuxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
INGREDIËNTEN:
1 kuipje mascarpone kaas van 500 gr
100 gr witte kristalsuiker
4 eieren
± 400 ml sterke koude koffie
Amaretto di Saronno
± 3 pakjes boudoirs
Cacaopoeder
Meng in een kom de 4 eigelen, de mascarpone en de suiker met een vork.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf.
Breng het opgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponedeeg.
Zet een schaal klaar (± 30 cm lang en 20 cm breed).
Drenk de boudoirs eventjes in de koude koffie (waarin je eerst een goede scheut amaretto hebt gegoten) en leg ze vervolgens op de bodem van de schaal tot deze helemaal bedekt is.
Giet er vervolgens een deel (1/2 voor 2 lagen of 1/3 voor 3 lagen boudoirs) van het mascarponedeeg over.
Herhaal dit 2 of 3 maal afhankelijk van de hoogte van je schaal ( 3 lagen geeft een steviger resultaat)
Strooi er als afwerking cacaopoeder over.
Plaats de tiramisu nu voor minimum 24 uur in de koelkast.
Smakelijk
|