Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Witlofsalade met gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    6 stronkjes witlof
    2 sneetjes gerookte zalm
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het in schijfjes.

    Snij de gerookte zalm in sliertjes en meng die onder het witlof.

    Breng op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, zout, en peper uit de molen.

     

    Witlofsalade met pompelmoes en appel

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 stronkjes witlof
    1 kleine rode ui
    2 pompelmoezen
    2 clementines
    2 groene appelen
    1 potje natuuryoghurt
    enkele sprietjes bieslook
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren.

    Snij het bittere stuk in de wortelkant weg.

    Verdeel elke stronk overlangs in vieren.

    Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes.

    Schil de pompelmoezen boven een kom om het sap op te vangen.

    Schil ze ‘à vif', d.w.z. tot op het vruchtvlees zodat er geen bittere witte vliezen achterblijven. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit.

    Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het pompelmoessap.

    Was de appels, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis.

    Snij elke helft in dunne schijfjes.

    Leg de schijfjes onmiddellijk in het sap om verkleuring te voorkomen.

    Schik het witlof en het fruit op een schotel.

    Doe de yoghurt bij het sap, kruid met zout en peper en meng goed.

    Snipper er wat bieslook overheen.

    Giet deze saus over de salade of serveer ze apart.

     

    Gestoofd witlof met room

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    10 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    3 eetlepels room
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het overlangs in reepjes van 1 cm breed.

    Verhit de olie in een pan en doe er het witlof en het sap van de citroen in.

    Bestrooi met zout en peper.

    Plaats het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes stoven.

    Roer er de room onder.

    Draai het vuur hoger en laat nog even doorkoken zonder deksel.

    Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

    Giet alles over op een voorverwarmde schotel.

     

    Zeebrasemfilet met witlof en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 gram zeebrasemfilet
    8 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels rozijnen
    1 tros druiven
    zout
    peper

    Snij de zeebrasemfilet in vieren en bestrooi elke moot met peper en zout.

    Maak het witlof schoon en snij elke stronk overlangs in tweeën.

    Schik ze naast elkaar in een braadpan en voeg er de olijfolie en de rozijnen bij.

    Strooi er een snuifje zout over en laat 30 tot 40 minuten stoven.

    Spoel de druiven en dep ze droog.

    Haal ze van de tros en leg ze in de braadpan.

    Schik de zeebrasemfilets boven op het witlof.

    Doe het deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de moten.

    Dien op in de pan.

     

    25-12-2005 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste douche Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Gisterennamiddag was het zover.
    Jako werd voor de eersre maal gewassen.
    Dat verliep in het begin niet zonder slag of stoot maar eens begonnen met het sproeien vond hij het wel heerlijk.
    Benieuwd wat het vandaag gaat worden.
    Vanavond kunnen we weer samen spelen want gisteren kon dat niet omdat men bij de buren Jacky & Arlette Kerstavond ging vieren.
    Zo te horen was men uiterst tevreden.
    Morgen staat er ook weer wat tegebeuren want dan word de nieuwe kooi geleverd voor Jako.
    Als alles goed gaat kan die er morgenavond al er in.
    Hoe dat allemaal dan verlopen is zal ik later zeker melden.

    25-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met pindasaus

     

    Ingrediënten

    1 1/4 kg witlof

    Zout

    Mespuntje sambal

    1 el azijn

    4 el ketjap

    1/4 pot pindakaas

     

    Kook de in repen gesneden witlof in water met zout in 15 minuten gaar.

    Roer een mespuntje sambal, 1 el azijn, 4 el ketjap en wat water door de pindakaas.

    Warm de saus goed door en giet hem over de gare groenten.

     

    25-12-2005 om 14:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vertalingen:

    The bad man made his breakfast.
    De badman maakte zijn broek vast.

    He had a carfull mother.
    Hij had een kar vol modder.

    He was brave in the war.
    Hij was braaf in de war.

    He had his trouble for his pains.
    Hij had zijn druppels voor zijn pijn.

    There was a lawyer in the room.
    Er was een luier in de kamer.

    Do you need a ticket, Jack?
    Doe je niet een tikkie gek?

    The girl with the soft eyes.
    De kerel met het softijs.

    What do you mean?
    Wat doe je, Mien?

    The play is nog fair.
    De plee is niet ver.

    No parking here!
    Niet het park in, heren!

    She made the noise.
    Ze meet de neus.

    There is a long way.
    Er is een long weg.

     

    25-12-2005 om 14:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenpasteitje met roomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 konijnenbillen
    250 g gehakt (varkensgehakt)
    3 dl room
    1 eierdooier
    250 g champignons
    50 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 bladerdeegpasteitjes

     

    De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.

    Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.

    De rest van de boter smelten en mengen met de bloem.

    De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.

    Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen.

    Laten doorwarmen en van het vuur nemen.

    Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.

    Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en serveren met puree of frietjes.

     

     

    Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    480 g reebokfilet
    5 dl wildfond
    2.5 dl kalfsfond
    1 eetlepel vlierbessenstroop
    0.5 cl Arboiswijn
    100 g boter (roomboter)
    4 peren (Doyenné de Comice of Beurré Hardy)
    6 dl wijn (rood)
    40 g suiker
    1 stokje kaneel
    2 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    250 g dooierzwammen (cantharellen)
    25 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De dag voordien de peren schillen en leeg halen langs de onderkant.

    Een kwartier koken in gesuikerde rode wijn en parfumeren met kaneel, laurier en kruidnagels. Laten rusten.

    De paddestoelen schoonmaken en bakken in boter en bestrooien met fijngehakte peterselie. Warm houden.

    De reebokfilets kruiden met peper en zout en braden in boter.

    Warm houden.

    De pan deglaceren met de wildfond en de kalfsfond en laten indikken.

    Overgieten met vlierbessenstroop en enkele druppels Arboiswijn.

    De saus binden met ijskoude klontjes boter.

    De reebokfilets op verwarmde borden schikken, de paddestoelen eromheen verdelen en de saus over het vlees napperen.

    Afwerken met een peertje.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     

    25-12-2005 om 14:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij wensen aan iedereen een supergezellige Kerstavond.
    Morgen zijn wij weer aanwezig op ons blog.

    Ronny, Christa, Dennis, Paulie, Jako, Spike, Bolleke & Wizzy

    24-12-2005 om 18:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Wafels met chocolade mousse

     

    Nagerecht voor 4 personen
    12 boterwafels

    4 bakjes chocolademousse

    1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten

    1 kleine reep witte chocolade

    4 eetlepels dessertsaus

    8 aardbeien

    16 soesjes

    4 plakjes ijstaart

     

    Bereidingstijd: 35 minuten

     

    Bereiden:
    1 Bestrijk vier van de wafels met gesmolten chocolade.

    Bestrooi ze rijkelijk met geschaafde witte chocolade.

    2 Schep een bolletje mousse op vier van de wafels zonder chocolade en leg hierop de tweede wafel.

    Schep een tweede bolletje er op en bedek deze met de wafel met gesmolten chocolade.

    3 Doop de soesjes en de aardbeien half in de gesmolten chocolade en maak van vier soesjes een torentje.

    4 Leg de wafels, de soesjes en de aardbeien op een groot bord en serveer met een plakje ijstaart en dessertsaus.

    24-12-2005 om 12:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Scroll naar beneden om de kerstman in zijn blootje te zien...













































































    Wordt toch eens volwassen...
    De kerstman bestaat helemaal niet!

    24-12-2005 om 12:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Visballetjes met currysaus & prei

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    600g koolvisfilets
    200g rauwe roze zalmfilet
    paar takjes verse dille & dragon

    2 eieren

    Scheutje Soja room

    2 el kerriepoeder

    Bloem, boter

    1 rode ui
    3 preiwitten, in schuine moten gesneden
    1 appel
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Snijd de visfilets in grove stukken en doe ze in de cutter of keukenrobot (fijnhakken kan ook).

    Voeg dragon, dille, eieren, peper, zout en een scheutje sojaroom toe.

    Cutter alles grof, zet op een schaaltje of bord, dek af met alu-folie en zet een uurtje in de koelkast.
    - Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie, voeg een beetje bloem toe en roer goed onder elkaar, roer er ook het kerriepoeder onder en blus met wat bouillon, roer tot een gladde saus. Rasp ondertussen de appel en voeg toe aan de saus, breng op smaak.
    - Vorm balletjes van het vismengsel en bak ze mooi krokant aan in olijfolie.
    - Stoof de prei gaar.
    - Schep een bodempje saus op elk bord en verdeel er de visballetjes over, schep er ook de gestoofde prei naast.
    - Lekker met rijst of stokbrood.

    Een glaasje witte droge wijn is ook hier op z'n plaats.

    24-12-2005 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep met krab

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 stronkjes witloof
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    15 dl bouillon
    20 g boter (bakboter)
    250 g krabbenvlees

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en aanstoven in de boter.

    Bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Flink doorroeren, overgieten met de kippenbouillon en laten gaarsudderen.

    Pureren met de staafmixer, bijkruiden en er de schoongemaakte krab doorroeren.

     

    Tip: de krab kan worden vervangen door gepelde grijze garnalen of door hamreepjes.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip: de braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Pandolce genovese

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 dl water (lauwwarm)
    25 g gist
    900 g Italiaanse '00'-bloem
    175 g boter (ongezouten)
    200 g suiker
    1.5 dl Marsala
    1 sinaasappelschil
    2 eetlepels oranjebloesemwater
    8 theelepels venkelzaad
    zeezout
    poedersuiker
    50 g pijnboompitten
    150 g rozijntjes
    50 g pistachenoten (gepeld)
    100 g sinaasappelschil (gekonfijt)
    kaneelpoeder
    2 theelepels suiker

     

    Pandolce is dé kerstcake uit Genua.

    Oorspronkelijk werd hij tijdens het feestseizoen dagelijks gebakken.

    Later werd de hogere en in de fabriek geproduceerde panettone populairder.

    Voor het zetsel: giet het water in een kom, verkruimel de gist erin en klop deze er met een garde goed door tot hij is opgelost.

    Neem een pollepel en voeg zoveel bloem toe (450 à 500 g bloem) tot er een 'dikke pap' ontstaat.

    Dek de kom af met een theedoek of folie en laat het zetsel 30-50 minuten rijzen tot het bol staat.

    Doe het zetsel in de kom van een keukenmachine.

    Klop de zachte boter beetje bij beetje erdoor met de deegspatels.

    Voeg alle ingrediënten voor het deeg (de kristalsuiker, de Marsala, de sinaasappelschil, het oranjebloesemwater, het licht geroosterde venkelzaad, 1 theelepel zeezout, de poedersuiker en 400 g Italiaanse bloem) één voor één toe (misschien hebt u niet alle bloem nodig) en meng het kort.

    Zet de deeghaak in de machine en kneed het deeg op een langzame stand tot het er glad, elastisch en niet plakkerig uitziet.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het een paar minuten.

    Maak er een bal van, bestuif hem met bloem en leg hem in een grote kom (hij moet in volume kunnen verdrievoudigen).

    Dek alles af met folie en verpak de kom in een dikke, schone theedoek.

    Laat het deeg uit de buurt van een warmtebron rijzen (in circa 3 uur).

    Meng alle ingrediënten voor de vulling.

    De vulling bevat pijnboompitten, (muscatel) rozijnen (geweld in een scheutje warme witte wijn, uitgelekt en drooggedept), gedopte en gepelde ongezouten pistachenoten, gekonfijte sinaasappelschil (in kleine stukjes), 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel kristalsuiker.

    Zet de vulling apart.

    Bestuif het werkblad licht met bloem.

    Druk het gerezen deeg tot een platte schijf en bedek de bovenkant met de vulling.

    Druk de stukjes vulling er goed in, zodat ze straks niet aanbranden.

    Bekleed een diepe bakvorm van 25 x 5 cm met een driedubbele laag vetvrij bakpapier.

    Vouw de randen van de lap deeg naar het midden toe en druk ze goed naar beneden.

    Leg het deeg nu ondersteboven en rol er een bal van.

    Leg de deegbal in de bakvorm en druk er voorzichtig op, zodat het de randen van de vorm aanraakt.

    Leg er losjes een vochtige doek overheen en laat het deeg rijzen (dit duurt anderhalf tot twee uur).

    Het deeg is klaar als het in volume is verdrievoudigd en terugveert bij aanraking.

    Kerf met een scherp mes een driehoek in de bovenkant van het deeg.

    Bak de panettone 40-50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

    Draai hem elke 20 minuten een halve slag.

    De panettone wordt mahoniekleurig.

    Snijd hem pas de volgende dag aan.

     

    24-12-2005 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was me weer een avondje.
    Jako zag het deze avond beter zitten om mee te spelen dan gisteren.
    Ook het op en afstappen begint aardig te lukken.
    Jako begint er nu al zoveel plezier in te krijgen dat hij net als ik zat te knabbelen aan het tafellaken.
    Dat leverde hem dan al meteen een eerste waarschuwing op.
    Ik vond het prettig om indruk te maken op Jako maar daarbij maakte ik het zo gortig dat ik vroegtijdig terug richting kooi moest.
    Voor Jako was dat blijkbaar het signaal om dan maar rustig op de standaard te blijven zitten.
    Volgende keer doe ik het toch wel weer wat rustiger aan of ik krijg weer een rode kaart.

    24-12-2005 om 00:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Venkelsoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter:

    2 venkelknollen
    3 stengels groene selder
    1 rode ui
    1 preiwit
    3 teentjes knoflook
    2 wortelen
    2 liter kippenbouillon (mag van blokjes)
    boter, olijfolie
    peper en zout

     

    - Snijd de steeltjes en het groen van de venkel en hou opzij.

    Hak de rest van de venkel, ui, selder, knoflook & preiwit in stukken en stoof deze aan in olijfolie en een klontje boter.
    - Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten rustig pruttelen.
    - Snijd ondertussen de mooiste steeltjes van de venkel en de wortelen in brunoise, hak het groen fijn.
    - Mix de soep zeer fijn en breng ze op smaak met peper & wat zout.

    Voeg de brunoise en groen toe en laat terug enkele minuten zachtjes doorkoken.

    23-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensoester tricoloré

     

    Ingrediënten

    4 varkensoesters
    1 ei

    Bloem

    Paneermeel

    50g geraspte parmezaanse kaas 
    1 el paprikapoeder

    Nootmuskaat
    8 mooie tomaten

    ½ liter water

    Olijfolie

    2 el ketchup
    Provençaalse kruiden
    4 porties basmatirijst
    250 g dikke champignons
    1 groene paprika
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Sla de varkensoesters iets platter met een brede spatel of mes, kruid met peper en wat zout.
    - Klop het ei los met het paprikapoeder en een snuifje nootmuskaat.

    Wentel het vlees eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en ten slotte door een mengeling van parmezaanse kaas en paneermeel.

    Zet even weg in de koelkast.
    - Snij de tomaten in stukken, doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de tomaten hierin kort aan, voeg het water toe en breng aan de kook.

    Draai het vuur matig en laat een half uurtje pruttelen en zeef ze vervolgens.

    Breng op smaak met de ketchup, peper, zout en Provençaalse kruiden.

    Snijd de champignons in schijfjes en doe ze in de tomatensaus, laat ze hierin gaar worden zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken.
    - Bak de varkensoesters in ruim boter en op matig vuur tot ze goudbruid en gaar zijn.
    - Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.

    Snijd de paprika in reepjes en kook ze in 5 à 10 minuten beetgaar.
    - Schik alles op grote warme borden en werk af met een takje basilicum (foto).

    23-12-2005 om 13:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-12-2005 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten van diverse tomatensoepen

    Tomatensoep

     

    8 personen

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons runder en 1 ons varkensgehakt

    1/2 ons vermicelli

    2 uien

    1 lepel boter

    1 laurierblad

    Foelie

    Peper

    Zout

    2 lepels bloem of maïzena

     

    De uien fijn snijden, wassen en met de kruiden in de boter fruiten, daarna het water en het zout toevoegen.

    De tomaten wassen en in stukken snijden en 30 minuten mee laten koken, daarna de soep zeven.

    Laat de vermicelli en de gehaktballetjes 15 minuten meekoken.

    Maak de bloem met koud water aan en voeg deze al roerende bij de soep.

    Deze nog even laten doorkoken.

    Maak de soep op smaak af met zout, peper en zo nodig een paar maggiblokjes.

    Een goedkoop bindmiddel ter vervanging van bloem en vermicelli is aardappelen in de soep mee te laten koken en later te zeven als ze gaar zijn.

     

     

    Tomatensoep 2

     

    3 lt. water

    2 blikjes tomatenpuree

    1 ons gehakt

    2 uien

    1 lepel boter

    2 1/2 tl zout

    Foelie

    Peper

    1 laurierblad

    8 lepels bloem

    Selderij, groen of knol.

     

    Zet de kruiden en de uien met de boter op.

    Laat ze lichtbruin fruiten.

    Doe er nu 1/2 lt. melk bij.

    Bind dit mengsel met de aangemaakte bloem.

    Voeg daarna het water of de bouillon toe, de tomatenpuree en de gehaktballetjes.

    Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.

     

     

    Tomatensoep 3

     

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    1 lepel boter

    2 preien of 2 uien

    Een laurierblaadje

    Stukje foelie

    Peper

    2 tl zout

    Maggi-aroma

    2 lepels maïzena of bloem

     

    Doe de boter in een koekenpan en laat hierin de gewassen kruiden fruiten tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Voeg daarna water toe.

    De tomaten in stukken snijden en 30 minuten laten koken en daarna zeven.

    Doe de vermicelli bij de soep en laat deze ook 30 minuten meekoken.

    Maak de soep af op smaak met peper, zout, maggi en bind alles met maïzena of bloem.

    Heel lekker is het om bij deze soep eiergelei te presenteren.

    Men kan ook de vermicelli laten vervallen en de soep binden met bloem. Maak de bloem met water of melk aan. De soep wordt door de melk veel voedzamer. Bij binding met melk en/of water en bloem de soep opzetten met 2 liter water.

     

    Tomatensoep 4

     

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    Blikje tomatenpuree

    1 a 2 lepels boter

    1 prei

    1 ui

    Zout

    Peper

    1 laurierblaadje

    Foelie

    Bloem of maïzena

    Maggi-aroma

     

    Fruit de kruiden met de ui en de prei in de boter, haal ze daarna eruit en voeg het kokende water en de vermicelli toe.

    Laat alles 30 minuten koken.

    Voeg dan de tomatenpuree, het zout, de peper en de maggi-aroma toe.

    Bind de soep met een lepel maïzena of bloem.

     

     

    Tomatensoep met uien en gehakt

     

    4 personen

    2 a 3 lt. water

    200 gr. gehaktballetjes

    2 blikjes tomatenpuree

    1 blik gepelde tomaten of 500 gr. verse

    500 gr. uien

    Laurierblad

    Foelie

    Peterselie

    Tijm

    Witte peper

    Zout,1 el paprikapoeder

    2 bouillonblokjes

    100 gr. vermicelli

    1 dl room

     

    Breng het water met de kruiden, zonder peterselie, de puree en de in vieren gesneden uien aan de kook en voeg er dan de bouillonblokjes en het paprikapoeder aan toe.

    Kook de uien in 20 minuten gaar en doe de balletjes gehakt erbij, gelijk met de gepelde tomaten.

    Voeg dan de gebroken vermicelli toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes op laag vuur trekken.

    Voeg peper en zout naar smaak toe.

    Roer er ten slotte vóór het opdienen de room door en strooi de gehakte peterselie erover.

     

    23-12-2005 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen.
    Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje en stom lazarus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto’s uit in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen .

    Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken, maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkelap.

    Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen.
    Als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan.
    Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille
    aan

    De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik Bram"
    Agent: "Bram??????
    Man: "Bewust Rijdend Afleidings Manoeuvre ."


     

    23-12-2005 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Amori met chorizo en palmharten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g amori (gekrulde pasta)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    180 g chorizoworst
    500 g maïs (in blik)
    4 palmharten uit blik
    0.2 dl yoghurt (mager)
    4 eetlepels cocktailsaus
    zout
    peper
    paprikapoeder
    12 olijven (ontpit)
    4 bosjes peterselie
    4 sprietjes bieslook
    1 krop lollo rosso-sla
    4 eetlepels cocktailsaus

     

    Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.

    Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.

    Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.

    Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.

    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.

    Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.

     

     

    Scharfilets in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 scharren (van 400 g)
    2 tomaten
    0.5 sjalot
    35 g tomatenpuree
    1 blaadje laurier
    paprikapoeder
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout
    20 g boter (roomboter)

     

    De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.

    Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.

    De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.

    Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.

    Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.

    Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.

    De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.

    Serveren met aardappelpuree.

     

     

    Appel-cranberrytaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kwark (vol)
    0.1 dl melk (halfvol)
    4 cl arachideolie
    1 ei
    200 g bloem (roggebloem)
    40 g bakpoeder
    250 g cranberries
    2 appelen (Jonagold)
    160 g suiker
    50 g paneermeel
    15 g boter (bakboter)
    kaneelpoeder
    zout

     

    Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.

    Zeef het bakpoeder met de bloem.

    Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.

    Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Was de appelen en snij in blokjes.

    Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.

    Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.

    Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

    Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.

    Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.

     

    Tip: lekker met ijs en slagroom.

     

    23-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk succes.
    Na enig aandringen stapte Jako toch op bij papa Ronny.
    De hele avond door is er op een aantal tijdstippen geoefend met het op en af stappen.
    Hij heeft een deel van het huis verkend en na een tijdje van de ene kooi naar de andere over te stappen bleef hij een hele tijd zitten op de standaard op tafel.
    Helemaal zelfzeker is hij nog niet maar dat loopt wel los.
    Er kan misschien nog een tijd komen dat wij in dezelfde kooi kunnen verblijven.

    22-12-2005 om 23:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tiramisu

     

    INGREDIËNTEN:

    1 kuipje mascarpone kaas van 500 gr

    100 gr witte kristalsuiker

    4 eieren

    ± 400 ml sterke koude koffie

    Amaretto di Saronno

    ± 3 pakjes boudoirs

    Cacaopoeder

     

    Meng in een kom de 4 eigelen, de mascarpone en de suiker met een vork.

    Klop de eiwitten in een andere kom stijf.

    Breng het opgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponedeeg.

    Zet een schaal klaar (± 30 cm lang en 20 cm breed).

    Drenk de boudoirs eventjes in de koude koffie (waarin je eerst een goede scheut amaretto hebt gegoten) en leg ze vervolgens op de bodem van de schaal tot deze helemaal bedekt is.

    Giet er vervolgens een deel (1/2 voor 2 lagen of 1/3 voor 3 lagen boudoirs) van het mascarponedeeg over.

    Herhaal dit 2 of 3 maal afhankelijk van de hoogte van je schaal ( 3 lagen geeft een steviger resultaat)

    Strooi er als afwerking cacaopoeder over.

    Plaats de tiramisu nu voor minimum 24 uur in de koelkast.

    Smakelijk

    22-12-2005 om 19:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocadomousse

     

    Benodigdheden:
    4 koffiekopjes, ingevet met olie

    Dressing

    Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper.

    Bereiden:
    1 Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is.
    2 Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper.
    3 Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes.
    4 Druk de puree aan en vouw de zalm erover.

    Zet tot gebruik in de koelkast.
    5 Snij de komkommer in dunne plakjes.

    Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer.
    6 Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel garnalen en een sprietje bieslook.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis.

    22-12-2005 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!