Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen.
    Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje en stom lazarus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto’s uit in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen .

    Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken, maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkelap.

    Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen.
    Als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan.
    Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille
    aan

    De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik Bram"
    Agent: "Bram??????
    Man: "Bewust Rijdend Afleidings Manoeuvre ."


     

    23-12-2005 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Amori met chorizo en palmharten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g amori (gekrulde pasta)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    180 g chorizoworst
    500 g maïs (in blik)
    4 palmharten uit blik
    0.2 dl yoghurt (mager)
    4 eetlepels cocktailsaus
    zout
    peper
    paprikapoeder
    12 olijven (ontpit)
    4 bosjes peterselie
    4 sprietjes bieslook
    1 krop lollo rosso-sla
    4 eetlepels cocktailsaus

     

    Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.

    Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.

    Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.

    Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.

    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.

    Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.

     

     

    Scharfilets in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 scharren (van 400 g)
    2 tomaten
    0.5 sjalot
    35 g tomatenpuree
    1 blaadje laurier
    paprikapoeder
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout
    20 g boter (roomboter)

     

    De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.

    Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.

    De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.

    Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.

    Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.

    Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.

    De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.

    Serveren met aardappelpuree.

     

     

    Appel-cranberrytaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kwark (vol)
    0.1 dl melk (halfvol)
    4 cl arachideolie
    1 ei
    200 g bloem (roggebloem)
    40 g bakpoeder
    250 g cranberries
    2 appelen (Jonagold)
    160 g suiker
    50 g paneermeel
    15 g boter (bakboter)
    kaneelpoeder
    zout

     

    Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.

    Zeef het bakpoeder met de bloem.

    Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.

    Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Was de appelen en snij in blokjes.

    Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.

    Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.

    Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

    Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.

    Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.

     

    Tip: lekker met ijs en slagroom.

     

    23-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk succes.
    Na enig aandringen stapte Jako toch op bij papa Ronny.
    De hele avond door is er op een aantal tijdstippen geoefend met het op en af stappen.
    Hij heeft een deel van het huis verkend en na een tijdje van de ene kooi naar de andere over te stappen bleef hij een hele tijd zitten op de standaard op tafel.
    Helemaal zelfzeker is hij nog niet maar dat loopt wel los.
    Er kan misschien nog een tijd komen dat wij in dezelfde kooi kunnen verblijven.

    22-12-2005 om 23:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tiramisu

     

    INGREDIËNTEN:

    1 kuipje mascarpone kaas van 500 gr

    100 gr witte kristalsuiker

    4 eieren

    ± 400 ml sterke koude koffie

    Amaretto di Saronno

    ± 3 pakjes boudoirs

    Cacaopoeder

     

    Meng in een kom de 4 eigelen, de mascarpone en de suiker met een vork.

    Klop de eiwitten in een andere kom stijf.

    Breng het opgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponedeeg.

    Zet een schaal klaar (± 30 cm lang en 20 cm breed).

    Drenk de boudoirs eventjes in de koude koffie (waarin je eerst een goede scheut amaretto hebt gegoten) en leg ze vervolgens op de bodem van de schaal tot deze helemaal bedekt is.

    Giet er vervolgens een deel (1/2 voor 2 lagen of 1/3 voor 3 lagen boudoirs) van het mascarponedeeg over.

    Herhaal dit 2 of 3 maal afhankelijk van de hoogte van je schaal ( 3 lagen geeft een steviger resultaat)

    Strooi er als afwerking cacaopoeder over.

    Plaats de tiramisu nu voor minimum 24 uur in de koelkast.

    Smakelijk

    22-12-2005 om 19:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocadomousse

     

    Benodigdheden:
    4 koffiekopjes, ingevet met olie

    Dressing

    Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper.

    Bereiden:
    1 Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is.
    2 Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper.
    3 Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes.
    4 Druk de puree aan en vouw de zalm erover.

    Zet tot gebruik in de koelkast.
    5 Snij de komkommer in dunne plakjes.

    Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer.
    6 Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel garnalen en een sprietje bieslook.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis.

    22-12-2005 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tapenade met ansjovis & cognac

    Ingrediënten voor ongeveer 12 tapa's:

    100g groene olijven, ontpit
    4 ansjovisfilets
    1 el kappertjes
    scheutje olijfolie
    scheutje cognac

     

    - Stamp de olijven fijn in de vijzel. (mixen mag natuurlijk ook)
    - Voeg de ansjovisjes toe en ga door met het fijnstampen, ook de kappertjes ondergaan hetzelfde lot.
    - Meng er tenslotte de olijfolie en de cognac onder tot een gladde pasta.
    - Laat stukjes stokbrood even krokant worden onder de grill, besmeer ze met de "tapenade".
    - Lekker met een fris (Spaans) glas wijn.

    22-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    22-12-2005 om 11:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met pesto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 nestjes tagliatelle

    Scheutje olijfolie

    4 eetlepels pesto

    50 g fijngehakte walnoten

    Zout en peper

    50 g parmezaanse kaas

    1 handje rucola-sla

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de tagliatelle gaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.

    2 Giet de pasta af en meng met de pesto en walnoten.

    Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas.

    3 Meng voor het serveren de rucola-sla door de pasta.

    22-12-2005 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Een slager is druk aan het werk in zijn winkel .
    Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg.
    Enkele minuten later zit de hond er weer .
    Hij loopt naar de hond toe en ziet dat ze een briefje in zijn muil heeft.
    Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 kilo varkensvlees
    a.u.b."
    De slager kijkt verder en ziet ook nog een briefje van vijftig euro in de muil zitten!.
    Hij maakt de bestelling klaar en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en de hond neemt deze in zijn muil!
    De slager is onder de indruk, omdat het sluitingstijd is besluit hij de hond te volgen.
    De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad.
    Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in zijn muil en wacht geduldig tot het licht op groen springt.
    Zodra dat gebeurt, steekt hij over en de slager vlak achter hem.
    De hond komt bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen.
    De mond van de slager valt open van verbazing.
    Na de dienstregeling te hebben bekeken gaat de hond op het bankje zitten.
    De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten.
    Een andere bus arriveert, opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in.
    De slager weet niet hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in.
    De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en de hond staat recht, gaat op zijn achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen.
    De hond stap uit, de boodschappen in zijn muil en de slager steeds achter hem aan.
    Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis.
    Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer.
    Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur.
    Hij wacht even, loopt weer een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer harder tegen de voordeur.
    Er wordt niet open gedaan.
    De hond loopt naar de voortuin, klimt op de muur die daar omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis.
    Hij komt bij een raam en slaat er zijn kop diverse keren tegenaan.
    Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in zijn bek en gaat zitten wachten.
    De slager ziet dat een vent de deur opent en die dadelijk begint te vloeken en te schelden tegen die hond!
    De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent:

    "Waar ben jij mee bezig klootzak?
    Deze hond is een genie.
    Daar moet je mee naar de tv in plaats van te schelden!"
    Waarop de vent antwoordt:
    "Deze hond een genie?
    Zeker niet!
    Dit is al de tweede keer deze week dat hij zijn sleutels vergeet!"

     

    22-12-2005 om 10:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kalfslever op een bedje van sla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes kalfslever
    150 g salade-assortiment
    2 cl frambozenazijn
    6 cl notenolie
    1 eetlepel mangosiroop
    250 g champignons
    4 tomaten
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    20 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De sla goed wassen en in stukjes snijden.

    Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.

    Hiermee de sla besprenkelen.

    De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.

    Lichtjes zouten.

    Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.

    Ook de gebakken lever in stukjes snijden.

    Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.

     

     

    Rodekool met mignonnettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 g boter (bakboter)
    0.5 ui
    1000 g rodekool
    1 cl azijn
    0.2 dl water
    4 appelen (Boskoop)
    75 g suiker
    4 mignonnettes
    2 theelepels Luikse siroop
    2 Hervekaasjes (van 120 gram)
    4 aardappelen (Charlotte)
    100 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Eerst de rodekool bereiden.

    Hiervoor de buitenste bladeren verwijderen, de kool halveren en vervolgens in fijne reepjes snijden.

    Wassen en laten uitlekken.

    De boter met de ui eventjes laten stoven.

    De kool met azijn, water en zout eraan toevoegen en gedurende een half uur laten stoven. Daarna de geschilde en in stukken gesneden appelen toevoegen en in een afgedekte kookpan laten gaar worden gedurende 1 tot 2 uur.

    Vervolgens de suiker toevoegen.

    Nog even zonder deksel laten stoven om het overtollige vocht te laten verdampen.

    De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout.

    Ze op goed voorverwarmde borden plaatsen en ze napperen met Luikse siroop en beleggen met sneetjes Hervekaas.

    Even onder de grill zetten tot de kaas smeuïg wordt.

    Garneren met rodekool en in boter gebakken aardappeltjes.

     

     

    Appeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g boter (bakboter)
    150 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    7 g bakpoeder
    1 dl room
    2 eieren
    2 appelen (Boskoop)
    kaneelpoeder
    3 eetlepels bruine suiker

     

    De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.

    Er één na één de eieren door verwerken.

    Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.

    De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.

    De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

    Ze vermengen met het deeg.

    Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.

    Vullen met het deeg.

    De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.

    Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

     

    22-12-2005 om 10:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako uit de kooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is gelukt.
    Jako is nog eens uit zichzelf uit de kooi gekomen.
    Van papa Ronny moet hij vanavond meespelen, zin of geen zin.
    Dat lijkt mij wel het beste want zo zal hij des te beter merken dat hij hier geen schrik moet hebben.
    Jako heeft nu al enkele malen moeten op en af stappen.
    Vanavond begint het pas echt.
    In de loop van volgende week krijgt Jako een nieuwe kooi.
    Ook nieuwe speeltjes zullen er bij zijn en een volledig aangepaste hoes voor over de kooi om dodo te kunnen doen.
    Wat is dat toch fijn om te zien hoe mijn partner evenveel verwend word als ik.

    22-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Surinaamse Pindasoep

     

    Bereidingstijd:
    30 min.

    Aantal personen:
    4

    Benodigdheden

    1 prei

    2 grote aardappelen

    2 eetlepels Blue Band Culinesse

    1 Madame Jeanette-pepertje

    1 liter Knorr Kippenbouillon

    7 eetlepels pindakaas

    2 eetlepels Conimex Ketjap Manis

    zout

    peper

    1 hardgekookt ei

    2 eetlepels fijngehakte bleekselderij

    100 gram gare kipfilet of bout

     

    Bereiding
    Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.

    Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan.

    Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min.

    Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij.

    Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 20 minuten koken.

    Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep.

    Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal.

    Laat de soep door en door warm worden.

    Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met het ei en de bladselderij.

     

     

    21-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-12-2005 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    stoofpotje van kalkoenbout

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    3 kalkoen voorbouten
    6 stengels witte stoofselder
    1 grote rode ui
    3 teentjes knoflook
    het wit van een dikke prei
    2 dikke wortelen

    150g spruitjes
    2 dl gezeefde tomaten
    1 el Provençaalse kruiden
    olijfolie

    boter
    1 groetenbouillonblokje

    1 kippenbouillonblokje
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter.
    - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.

    Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven.
    - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook.
    - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.

    Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden.
    - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

    Bind eventueel met wat sausbinder.
    - Serveer in grote warme borden.

    Lekker met aardappeltjes.

    21-12-2005 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stersandwich met paling en roomkaas

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    8 bruine geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    4 witte geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    1/2 bakje roomkaas

    2 pakjes gerookte palingfilet

    2 eetlepels crème fraîche

    1 scheutje citroensap

    2 eetlepels gesnipperde bieslook

    zwarte peper

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Vermeng de roomkaas met de bieslook.

    2 Meng in een keukenmachine ¼ deel van de paling met de crème fraîche tot een mousse. Maak op smaak met citroensap en peper.

    3 Besmeer 4 bruine broodsterren met het roomkaasmengsel.

    Leg hierop de witte broodsterren en bestrijk deze met de mousse. Leg de overige palingfilets bovenop de mousse.

    Bedek deze met de laatste bruine broodsterren.

    21-12-2005 om 12:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    21-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjesstamppot met cornedbeef

     

    Ingrediënten

    400 gr spruitjes

    400 gr aardappelen

    blikje cornedbeef

    100 gr geraspte kaas

    melk en boter

     

    Spruitjes gaar koken, aardappels gaar koken en puree van maken met wat melk en boter.

    Spruitjes door de aardappels pureren.

    De geraspte kaas erdoor roeren.

    Cornedbeef in stukjes snijden en er voorzichtig doorroeren.

    Eventueel serveren met een gehaktballetje maar hoeft natuurlijk niet.

     

    21-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.

    Zegt een leerling: "24 uur Juf"
    "Goed zo."
    Volgende leerling: "48 uur Juf"
    "Ook heel goed."
    De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf."
    "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf.
    "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."

     

    21-12-2005 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    250 g oesterzwammen
    70 g tomatenpuree
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    250 g kaas
    2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    10 olijven (zwart)
    peper
    zout
    2 vellen pizzadeeg

     

    Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.

    De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.

    De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.

    De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.

    Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.

    Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.

    Garneren met olijven en in de hete oven zetten.

    Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.

     

     

    Zoete zalmpakjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zalmfilet
    1 appel (Jonagold)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 citroen
    2 dl visfumet
    10 dl groentebouillon
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De groenten wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    De appel schillen, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De zalmfilets overlangs insnijden, zodat men een soort zakje verkrijgt.

    De zalmfilets kruiden met peper en zout -ook aan de binnenkant - en ze opvullen met stukjes appel.

    De groentereepjes stoven in een weinig boter.

    Bevochtigen met de visfumet en op smaak brengen met peper en zout.

    Zachtjes laten stoven tot de groenten gaar zijn.

    De groenten laten uitlekken en warm houden.

    Voor de saus het stoofvocht van de groenten laten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en er van het vuur enkele nootjes koude boter doorroeren.

    Ondertussen de zalmplakjes gaarstomen in een vergiet boven een pan kokende groentebouillon.

    Op warme borden een bedje maken met de groenten, er de zalmpakjes op schikken en overgieten met de saus.

    Afwerken met bieslook.

    Serveren met duchesse-aardappelen.

     

     

    Appelpannenkoeken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    zout
    50 g suiker
    3 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    3 appelen (Jonagold)
    40 g boter (bakboter)

     

    Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.

    De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.

    Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.

    De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.

    Warm serveren.

     

    21-12-2005 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Spaghetti met rookworst

     

    Ingrediënten

    350g spaghetti

    2 uien

    1 rode paprika

    1 teentje knoflook

    300 gr. Chinese kool

    1 rookworst

    2 el olie

    2 tl kerriepoeder

    zout

    1 dl bouillon

    1 el maïzena 

     

    Maak de uien schoon en snipper deze.

    Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.

    Pel het knoflookteentje en pers deze uit.

    Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.

    Snijdt de rookworst in plakjes.

    Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.

    Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.

    Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten – worstmengsel.

    Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.

    Schep het groenten – worstmengsel over de spaghetti.  

    20-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!