Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tapenade met ansjovis & cognac

    Ingrediënten voor ongeveer 12 tapa's:

    100g groene olijven, ontpit
    4 ansjovisfilets
    1 el kappertjes
    scheutje olijfolie
    scheutje cognac

     

    - Stamp de olijven fijn in de vijzel. (mixen mag natuurlijk ook)
    - Voeg de ansjovisjes toe en ga door met het fijnstampen, ook de kappertjes ondergaan hetzelfde lot.
    - Meng er tenslotte de olijfolie en de cognac onder tot een gladde pasta.
    - Laat stukjes stokbrood even krokant worden onder de grill, besmeer ze met de "tapenade".
    - Lekker met een fris (Spaans) glas wijn.

    22-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    22-12-2005 om 11:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met pesto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 nestjes tagliatelle

    Scheutje olijfolie

    4 eetlepels pesto

    50 g fijngehakte walnoten

    Zout en peper

    50 g parmezaanse kaas

    1 handje rucola-sla

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de tagliatelle gaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.

    2 Giet de pasta af en meng met de pesto en walnoten.

    Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas.

    3 Meng voor het serveren de rucola-sla door de pasta.

    22-12-2005 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Een slager is druk aan het werk in zijn winkel .
    Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg.
    Enkele minuten later zit de hond er weer .
    Hij loopt naar de hond toe en ziet dat ze een briefje in zijn muil heeft.
    Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 kilo varkensvlees
    a.u.b."
    De slager kijkt verder en ziet ook nog een briefje van vijftig euro in de muil zitten!.
    Hij maakt de bestelling klaar en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en de hond neemt deze in zijn muil!
    De slager is onder de indruk, omdat het sluitingstijd is besluit hij de hond te volgen.
    De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad.
    Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in zijn muil en wacht geduldig tot het licht op groen springt.
    Zodra dat gebeurt, steekt hij over en de slager vlak achter hem.
    De hond komt bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen.
    De mond van de slager valt open van verbazing.
    Na de dienstregeling te hebben bekeken gaat de hond op het bankje zitten.
    De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten.
    Een andere bus arriveert, opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in.
    De slager weet niet hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in.
    De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en de hond staat recht, gaat op zijn achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen.
    De hond stap uit, de boodschappen in zijn muil en de slager steeds achter hem aan.
    Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis.
    Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer.
    Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur.
    Hij wacht even, loopt weer een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer harder tegen de voordeur.
    Er wordt niet open gedaan.
    De hond loopt naar de voortuin, klimt op de muur die daar omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis.
    Hij komt bij een raam en slaat er zijn kop diverse keren tegenaan.
    Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in zijn bek en gaat zitten wachten.
    De slager ziet dat een vent de deur opent en die dadelijk begint te vloeken en te schelden tegen die hond!
    De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent:

    "Waar ben jij mee bezig klootzak?
    Deze hond is een genie.
    Daar moet je mee naar de tv in plaats van te schelden!"
    Waarop de vent antwoordt:
    "Deze hond een genie?
    Zeker niet!
    Dit is al de tweede keer deze week dat hij zijn sleutels vergeet!"

     

    22-12-2005 om 10:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kalfslever op een bedje van sla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes kalfslever
    150 g salade-assortiment
    2 cl frambozenazijn
    6 cl notenolie
    1 eetlepel mangosiroop
    250 g champignons
    4 tomaten
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    20 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De sla goed wassen en in stukjes snijden.

    Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.

    Hiermee de sla besprenkelen.

    De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.

    Lichtjes zouten.

    Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.

    Ook de gebakken lever in stukjes snijden.

    Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.

     

     

    Rodekool met mignonnettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 g boter (bakboter)
    0.5 ui
    1000 g rodekool
    1 cl azijn
    0.2 dl water
    4 appelen (Boskoop)
    75 g suiker
    4 mignonnettes
    2 theelepels Luikse siroop
    2 Hervekaasjes (van 120 gram)
    4 aardappelen (Charlotte)
    100 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Eerst de rodekool bereiden.

    Hiervoor de buitenste bladeren verwijderen, de kool halveren en vervolgens in fijne reepjes snijden.

    Wassen en laten uitlekken.

    De boter met de ui eventjes laten stoven.

    De kool met azijn, water en zout eraan toevoegen en gedurende een half uur laten stoven. Daarna de geschilde en in stukken gesneden appelen toevoegen en in een afgedekte kookpan laten gaar worden gedurende 1 tot 2 uur.

    Vervolgens de suiker toevoegen.

    Nog even zonder deksel laten stoven om het overtollige vocht te laten verdampen.

    De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout.

    Ze op goed voorverwarmde borden plaatsen en ze napperen met Luikse siroop en beleggen met sneetjes Hervekaas.

    Even onder de grill zetten tot de kaas smeuïg wordt.

    Garneren met rodekool en in boter gebakken aardappeltjes.

     

     

    Appeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g boter (bakboter)
    150 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    7 g bakpoeder
    1 dl room
    2 eieren
    2 appelen (Boskoop)
    kaneelpoeder
    3 eetlepels bruine suiker

     

    De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.

    Er één na één de eieren door verwerken.

    Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.

    De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.

    De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

    Ze vermengen met het deeg.

    Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.

    Vullen met het deeg.

    De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.

    Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

     

    22-12-2005 om 10:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako uit de kooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is gelukt.
    Jako is nog eens uit zichzelf uit de kooi gekomen.
    Van papa Ronny moet hij vanavond meespelen, zin of geen zin.
    Dat lijkt mij wel het beste want zo zal hij des te beter merken dat hij hier geen schrik moet hebben.
    Jako heeft nu al enkele malen moeten op en af stappen.
    Vanavond begint het pas echt.
    In de loop van volgende week krijgt Jako een nieuwe kooi.
    Ook nieuwe speeltjes zullen er bij zijn en een volledig aangepaste hoes voor over de kooi om dodo te kunnen doen.
    Wat is dat toch fijn om te zien hoe mijn partner evenveel verwend word als ik.

    22-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Surinaamse Pindasoep

     

    Bereidingstijd:
    30 min.

    Aantal personen:
    4

    Benodigdheden

    1 prei

    2 grote aardappelen

    2 eetlepels Blue Band Culinesse

    1 Madame Jeanette-pepertje

    1 liter Knorr Kippenbouillon

    7 eetlepels pindakaas

    2 eetlepels Conimex Ketjap Manis

    zout

    peper

    1 hardgekookt ei

    2 eetlepels fijngehakte bleekselderij

    100 gram gare kipfilet of bout

     

    Bereiding
    Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.

    Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan.

    Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min.

    Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij.

    Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 20 minuten koken.

    Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep.

    Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal.

    Laat de soep door en door warm worden.

    Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met het ei en de bladselderij.

     

     

    21-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-12-2005 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    stoofpotje van kalkoenbout

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    3 kalkoen voorbouten
    6 stengels witte stoofselder
    1 grote rode ui
    3 teentjes knoflook
    het wit van een dikke prei
    2 dikke wortelen

    150g spruitjes
    2 dl gezeefde tomaten
    1 el Provençaalse kruiden
    olijfolie

    boter
    1 groetenbouillonblokje

    1 kippenbouillonblokje
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter.
    - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.

    Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven.
    - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook.
    - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.

    Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden.
    - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

    Bind eventueel met wat sausbinder.
    - Serveer in grote warme borden.

    Lekker met aardappeltjes.

    21-12-2005 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stersandwich met paling en roomkaas

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    8 bruine geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    4 witte geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    1/2 bakje roomkaas

    2 pakjes gerookte palingfilet

    2 eetlepels crème fraîche

    1 scheutje citroensap

    2 eetlepels gesnipperde bieslook

    zwarte peper

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Vermeng de roomkaas met de bieslook.

    2 Meng in een keukenmachine ¼ deel van de paling met de crème fraîche tot een mousse. Maak op smaak met citroensap en peper.

    3 Besmeer 4 bruine broodsterren met het roomkaasmengsel.

    Leg hierop de witte broodsterren en bestrijk deze met de mousse. Leg de overige palingfilets bovenop de mousse.

    Bedek deze met de laatste bruine broodsterren.

    21-12-2005 om 12:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    21-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjesstamppot met cornedbeef

     

    Ingrediënten

    400 gr spruitjes

    400 gr aardappelen

    blikje cornedbeef

    100 gr geraspte kaas

    melk en boter

     

    Spruitjes gaar koken, aardappels gaar koken en puree van maken met wat melk en boter.

    Spruitjes door de aardappels pureren.

    De geraspte kaas erdoor roeren.

    Cornedbeef in stukjes snijden en er voorzichtig doorroeren.

    Eventueel serveren met een gehaktballetje maar hoeft natuurlijk niet.

     

    21-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.

    Zegt een leerling: "24 uur Juf"
    "Goed zo."
    Volgende leerling: "48 uur Juf"
    "Ook heel goed."
    De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf."
    "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf.
    "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."

     

    21-12-2005 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    250 g oesterzwammen
    70 g tomatenpuree
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    250 g kaas
    2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    10 olijven (zwart)
    peper
    zout
    2 vellen pizzadeeg

     

    Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.

    De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.

    De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.

    De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.

    Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.

    Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.

    Garneren met olijven en in de hete oven zetten.

    Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.

     

     

    Zoete zalmpakjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zalmfilet
    1 appel (Jonagold)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 citroen
    2 dl visfumet
    10 dl groentebouillon
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De groenten wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    De appel schillen, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De zalmfilets overlangs insnijden, zodat men een soort zakje verkrijgt.

    De zalmfilets kruiden met peper en zout -ook aan de binnenkant - en ze opvullen met stukjes appel.

    De groentereepjes stoven in een weinig boter.

    Bevochtigen met de visfumet en op smaak brengen met peper en zout.

    Zachtjes laten stoven tot de groenten gaar zijn.

    De groenten laten uitlekken en warm houden.

    Voor de saus het stoofvocht van de groenten laten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en er van het vuur enkele nootjes koude boter doorroeren.

    Ondertussen de zalmplakjes gaarstomen in een vergiet boven een pan kokende groentebouillon.

    Op warme borden een bedje maken met de groenten, er de zalmpakjes op schikken en overgieten met de saus.

    Afwerken met bieslook.

    Serveren met duchesse-aardappelen.

     

     

    Appelpannenkoeken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    zout
    50 g suiker
    3 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    3 appelen (Jonagold)
    40 g boter (bakboter)

     

    Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.

    De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.

    Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.

    De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.

    Warm serveren.

     

    21-12-2005 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Spaghetti met rookworst

     

    Ingrediënten

    350g spaghetti

    2 uien

    1 rode paprika

    1 teentje knoflook

    300 gr. Chinese kool

    1 rookworst

    2 el olie

    2 tl kerriepoeder

    zout

    1 dl bouillon

    1 el maïzena 

     

    Maak de uien schoon en snipper deze.

    Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.

    Pel het knoflookteentje en pers deze uit.

    Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.

    Snijdt de rookworst in plakjes.

    Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.

    Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.

    Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten – worstmengsel.

    Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.

    Schep het groenten – worstmengsel over de spaghetti.  

    20-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spaanse bonensoep

     

    Ingrediënten

    2 voorgebakken stokbroodjes
    400 g chili con carne groenten
    1 1/2 el olijfolie
    50 g chorizo (vleeswaar) fijngehakt
    1 ui, gesnipperd
    2 blikken bruine bonen, uitgelekt
    2 kippenbouillon tabletten
    150 g cajunspek, (vleeswaar)

     

    Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

    Maak het pepertje uit de chili con carne groenten schoon en hak hem fijn.

    Snijd de champignons en de tomaat uit de verpakking is stukjes.

    Verwarm de olie in een braadpan en bak de chorizo met de ui en het pepertje ± 5 min. op een halfhoog vuur.

    Bak de chili con carne groenten 5 min. mee.

    Voeg 1 l heet water, de bonen en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.

    Laat de soep 5 min. zachtjes koken.

    Snijd de broodjes in sneetjes en verdeel het cajunspek erover.

    Serveer ze bij de soep.

    20-12-2005 om 16:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Soep van jonge haantjes

     

    8 personen

    2 of 3 jonge haantjes,

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    foelie

    zout

    3 maggiblokjes

     

    Het water, het zout en de foelie aan de kook brengen.

    De haantjes schoonmaken.

    Laat de haantjes 2 uur meekoken.

    Het laatste half uur de vermicelli meekoken.

    Voeg een paar maggiblokjes toe.

     

    20-12-2005 om 13:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Schelvis in kaassaus van Bleu des Moines met broccoli en tomaat

     

    kaas : Bleu des Moines

     

    ingrediënten voor 4 personen

    600 g schelvisfilet

    150 g broccoli

    1 grote tomaat

    100 g Bleu des Moines kaas

    2,5 dl visfumet

    1 dl room

    olijfolie

    4 eetlepels gehakte dille

    peper en zout

     

    voorbereiding : 10 minuten


    bereidingstijd : 20 minuten

     

    bereiding :

    1. Bak de visfilets in olijfolie op een fel vuur.

    Bestrooi ze met peper, zout en flink wat fijngehakte dille.

    2. Stoom of kook de broccoli gaar en verdeel hem in kleine bloempjes.

    3. Ontdoe de tomaat van pel en pitten.

    Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    4. Voor de saus: laat de visfumet inkoken.

    Doe er de Bleu des Moines kaas en de room bij en roer goed om.

    Als de saus te dun uitvalt kan ze eventueel met een bindmiddel wat gedikt worden.

    Doe er op het laatst de stukjes broccoli en tomaat bij.

    5. Serveer op warme borden.

    20-12-2005 om 10:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    20-12-2005 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Bloemen

     

    Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.

    Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen.
    Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'

    20-12-2005 om 09:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!