Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
22-12-2005
Recept
Tagliatelle met pesto
Ingrediënten voor 4 personen
4 nestjes tagliatelle
Scheutje olijfolie
4 eetlepels pesto
50 g fijngehakte walnoten
Zout en peper
50 g parmezaanse kaas
1 handje rucola-sla
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiden: 1 Kook de tagliatelle gaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.
2 Giet de pasta af en meng met de pesto en walnoten.
Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas.
3 Meng voor het serveren de rucola-sla door de pasta.
Een slager is druk aan het werk in zijn winkel . Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten later zit de hond er weer . Hij loopt naar de hond toe en ziet dat ze een briefje in zijn muil heeft. Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 kilo varkensvlees a.u.b." De slager kijkt verder en ziet ook nog een briefje van vijftig euro in de muil zitten!. Hij maakt de bestelling klaar en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en de hond neemt deze in zijn muil! De slager is onder de indruk, omdat het sluitingstijd is besluit hij de hond te volgen. De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad. Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in zijn muil en wacht geduldig tot het licht op groen springt. Zodra dat gebeurt, steekt hij over en de slager vlak achter hem. De hond komt bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen. De mond van de slager valt open van verbazing. Na de dienstregeling te hebben bekeken gaat de hond op het bankje zitten. De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten. Een andere bus arriveert, opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in. De slager weet niet hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in. De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en de hond staat recht, gaat op zijn achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen. De hond stap uit, de boodschappen in zijn muil en de slager steeds achter hem aan. Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis. Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer. Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur. Hij wacht even, loopt weer een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer harder tegen de voordeur. Er wordt niet open gedaan. De hond loopt naar de voortuin, klimt op de muur die daar omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis. Hij komt bij een raam en slaat er zijn kop diverse keren tegenaan. Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in zijn bek en gaat zitten wachten. De slager ziet dat een vent de deur opent en die dadelijk begint te vloeken en te schelden tegen die hond! De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent:
"Waar ben jij mee bezig klootzak? Deze hond is een genie. Daar moet je mee naar de tv in plaats van te schelden!" Waarop de vent antwoordt: "Deze hond een genie? Zeker niet! Dit is al de tweede keer deze week dat hij zijn sleutels vergeet!"
Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.
Hiermee de sla besprenkelen.
De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.
Lichtjes zouten.
Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.
Ook de gebakken lever in stukjes snijden.
Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.
Rodekool met mignonnettes
Ingrediënten voor 4 personen
20 g boter (bakboter) 0.5 ui 1000 g rodekool 1 cl azijn 0.2 dl water 4 appelen (Boskoop) 75 g suiker 4 mignonnettes 2 theelepels Luikse siroop 2 Hervekaasjes (van 120 gram) 4 aardappelen (Charlotte) 100 g boter (bakboter) peper zout
Eerst de rodekool bereiden.
Hiervoor de buitenste bladeren verwijderen, de kool halveren en vervolgens in fijne reepjes snijden.
Wassen en laten uitlekken.
De boter met de ui eventjes laten stoven.
De kool met azijn, water en zout eraan toevoegen en gedurende een half uur laten stoven. Daarna de geschilde en in stukken gesneden appelen toevoegen en in een afgedekte kookpan laten gaar worden gedurende 1 tot 2 uur.
Vervolgens de suiker toevoegen.
Nog even zonder deksel laten stoven om het overtollige vocht te laten verdampen.
De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout.
Ze op goed voorverwarmde borden plaatsen en ze napperen met Luikse siroop en beleggen met sneetjes Hervekaas.
Even onder de grill zetten tot de kaas smeuïg wordt.
Garneren met rodekool en in boter gebakken aardappeltjes.
Appeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter (bakboter) 150 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 7 g bakpoeder 1 dl room 2 eieren 2 appelen (Boskoop) kaneelpoeder 3 eetlepels bruine suiker
De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.
Er één na één de eieren door verwerken.
Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.
De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.
De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Ze vermengen met het deeg.
Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.
Vullen met het deeg.
De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.
Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
Het is gelukt. Jako is nog eens uit zichzelf uit de kooi gekomen. Van papa Ronny moet hij vanavond meespelen, zin of geen zin. Dat lijkt mij wel het beste want zo zal hij des te beter merken dat hij hier geen schrik moet hebben. Jako heeft nu al enkele malen moeten op en af stappen. Vanavond begint het pas echt. In de loop van volgende week krijgt Jako een nieuwe kooi. Ook nieuwe speeltjes zullen er bij zijn en een volledig aangepaste hoes voor over de kooi om dodo te kunnen doen. Wat is dat toch fijn om te zien hoe mijn partner evenveel verwend word als ik.
1 kippenbouillonblokje zwarte peper uit de molen & zout
- Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter. - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.
Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven. - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook. - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.
Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden. - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Bind eventueel met wat sausbinder. - Serveer in grote warme borden.
Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.
Zegt een leerling: "24 uur Juf" "Goed zo." Volgende leerling: "48 uur Juf" "Ook heel goed." De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf." "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf. "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."
Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.
Pel het knoflookteentje en pers deze uit.
Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.
Snijdt de rookworst in plakjes.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten worstmengsel.
Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.
Schep het groenten worstmengsel over de spaghetti.
Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.
Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen. Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'
20 minitoastjes 200 g fetakaas 200 g spinazie 8 uien, pijpuitjes 1 cl olijfolie (extra vierge) peper
Snij de harde stengels van de spinazie.
Blancheer de spinazie.
Laat goed uitlekken en afkoelen.
Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.
Bestrooi met peper.
Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.
Eindig met een blokje feta.
Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.
Verse pastastukjes met tomaten en olijven
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit zeezout peper (zwarte peper) 250 g gepelde tomaten in blik 3 eetlepels basilicum (fijngehakt) 150 g olijven (zwart) 800 g verse pasta in stukjes (stracci) 100 g Pecorino-kaas extra vergine olijfolie
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.
Verwarm alles al roerend 5 minuten.
Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.
Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.
Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Bessendessert uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
75 g blauwbessen 75 g rode bessen 1 eetlepel citroensap 2 eieren 30 g poedersuiker 2 cl grand-marnier 1.25 dl room
De grill voorverwarmen op de hoogste stand.
De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.
De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.
De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.
Het eimengsel erover gieten.
Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.