Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocadomoussexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden: 4 koffiekopjes, ingevet met olie
Dressing
Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper.
Bereiden: 1 Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is. 2 Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper. 3 Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes. 4 Druk de puree aan en vouw de zalm erover.
Zet tot gebruik in de koelkast. 5 Snij de komkommer in dunne plakjes.
Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer. 6 Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel garnalen en een sprietje bieslook.
Wijntip: Chablis 2004 Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.
Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis.
|