Venkelsoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor ongeveer 4 liter:
2 venkelknollen 3 stengels groene selder 1 rode ui 1 preiwit 3 teentjes knoflook 2 wortelen 2 liter kippenbouillon (mag van blokjes) boter, olijfolie peper en zout
- Snijd de steeltjes en het groen van de venkel en hou opzij.
Hak de rest van de venkel, ui, selder, knoflook & preiwit in stukken en stoof deze aan in olijfolie en een klontje boter. - Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten rustig pruttelen. - Snijd ondertussen de mooiste steeltjes van de venkel en de wortelen in brunoise, hak het groen fijn. - Mix de soep zeer fijn en breng ze op smaak met peper & wat zout.
Voeg de brunoise en groen toe en laat terug enkele minuten zachtjes doorkoken.
|