Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De uien fijn snijden, wassen en met de kruiden in de boter fruiten, daarna het water en het zout toevoegen.
De tomaten wassen en in stukken snijden en 30 minuten mee laten koken, daarna de soep zeven.
Laat de vermicelli en de gehaktballetjes 15 minuten meekoken.
Maak de bloem met koud water aan en voeg deze al roerende bij de soep.
Deze nog even laten doorkoken.
Maak de soep op smaak af met zout, peper en zo nodig een paar maggiblokjes.
Een goedkoop bindmiddel ter vervanging van bloem en vermicelli is aardappelen in de soep mee te laten koken en later te zeven als ze gaar zijn.
Tomatensoep 2
3 lt. water
2 blikjes tomatenpuree
1 ons gehakt
2 uien
1 lepel boter
2 1/2 tl zout
Foelie
Peper
1 laurierblad
8 lepels bloem
Selderij, groen of knol.
Zet de kruiden en de uien met de boter op.
Laat ze lichtbruin fruiten.
Doe er nu 1/2 lt. melk bij.
Bind dit mengsel met de aangemaakte bloem.
Voeg daarna het water of de bouillon toe, de tomatenpuree en de gehaktballetjes.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
Tomatensoep 3
1 a 2 pond tomaten
2 1/2 lt. water
1 ons vermicelli
1 lepel boter
2 preien of 2 uien
Een laurierblaadje
Stukje foelie
Peper
2 tl zout
Maggi-aroma
2 lepels maïzena of bloem
Doe de boter in een koekenpan en laat hierin de gewassen kruiden fruiten tot ze goudbruin van kleur zijn.
Voeg daarna water toe.
De tomaten in stukken snijden en 30 minuten laten koken en daarna zeven.
Doe de vermicelli bij de soep en laat deze ook 30 minuten meekoken.
Maak de soep af op smaak met peper, zout, maggi en bind alles met maïzena of bloem.
Heel lekker is het om bij deze soep eiergelei te presenteren.
Men kan ook de vermicelli laten vervallen en de soep binden met bloem. Maak de bloem met water of melk aan. De soep wordt door de melk veel voedzamer. Bij binding met melk en/of water en bloem de soep opzetten met 2 liter water.
Tomatensoep 4
2 1/2 lt. water
1 ons vermicelli
Blikje tomatenpuree
1 a 2 lepels boter
1 prei
1 ui
Zout
Peper
1 laurierblaadje
Foelie
Bloem of maïzena
Maggi-aroma
Fruit de kruiden met de ui en de prei in de boter, haal ze daarna eruit en voeg het kokende water en de vermicelli toe.
Laat alles 30 minuten koken.
Voeg dan de tomatenpuree, het zout, de peper en de maggi-aroma toe.
Bind de soep met een lepel maïzena of bloem.
Tomatensoep met uien en gehakt
4 personen
2 a 3 lt. water
200 gr. gehaktballetjes
2 blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten of 500 gr. verse
500 gr. uien
Laurierblad
Foelie
Peterselie
Tijm
Witte peper
Zout,1 el paprikapoeder
2 bouillonblokjes
100 gr. vermicelli
1 dl room
Breng het water met de kruiden, zonder peterselie, de puree en de in vieren gesneden uien aan de kook en voeg er dan de bouillonblokjes en het paprikapoeder aan toe.
Kook de uien in 20 minuten gaar en doe de balletjes gehakt erbij, gelijk met de gepelde tomaten.
Voeg dan de gebroken vermicelli toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes op laag vuur trekken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer er ten slotte vóór het opdienen de room door en strooi de gehakte peterselie erover.
Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen. Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje en stom lazarus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende autos uit in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen .
Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken, maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkelap.
Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen. Als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan. Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille aan
De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik Bram" Agent: "Bram?????? Man: "Bewust Rijdend Afleidings Manoeuvre ."
De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.
Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.
De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.
Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.
Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.
Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.
De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.
Serveren met aardappelpuree.
Appel-cranberrytaartje
Ingrediënten voor 4 personen
100 g kwark (vol) 0.1 dl melk (halfvol) 4 cl arachideolie 1 ei 200 g bloem (roggebloem) 40 g bakpoeder 250 g cranberries 2 appelen (Jonagold) 160 g suiker 50 g paneermeel 15 g boter (bakboter) kaneelpoeder zout
Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.
Zeef het bakpoeder met de bloem.
Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.
Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Was de appelen en snij in blokjes.
Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.
Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.
Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.
Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.
Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.
Eindelijk succes. Na enig aandringen stapte Jako toch op bij papa Ronny. De hele avond door is er op een aantal tijdstippen geoefend met het op en af stappen. Hij heeft een deel van het huis verkend en na een tijdje van de ene kooi naar de andere over te stappen bleef hij een hele tijd zitten op de standaard op tafel. Helemaal zelfzeker is hij nog niet maar dat loopt wel los. Er kan misschien nog een tijd komen dat wij in dezelfde kooi kunnen verblijven.
Meng in een kom de 4 eigelen, de mascarpone en de suiker met een vork.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf.
Breng het opgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponedeeg.
Zet een schaal klaar (± 30 cm lang en 20 cm breed).
Drenk de boudoirs eventjes in de koude koffie (waarin je eerst een goede scheut amaretto hebt gegoten) en leg ze vervolgens op de bodem van de schaal tot deze helemaal bedekt is.
Giet er vervolgens een deel (1/2 voor 2 lagen of 1/3 voor 3 lagen boudoirs) van het mascarponedeeg over.
Herhaal dit 2 of 3 maal afhankelijk van de hoogte van je schaal ( 3 lagen geeft een steviger resultaat)
Strooi er als afwerking cacaopoeder over.
Plaats de tiramisu nu voor minimum 24 uur in de koelkast.
Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocadomousse
Benodigdheden: 4 koffiekopjes, ingevet met olie
Dressing
Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper.
Bereiden: 1 Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is. 2 Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper. 3 Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes. 4 Druk de puree aan en vouw de zalm erover.
Zet tot gebruik in de koelkast. 5 Snij de komkommer in dunne plakjes.
Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer. 6 Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel garnalen en een sprietje bieslook.
Wijntip: Chablis 2004 Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.
Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis.
- Stamp de olijven fijn in de vijzel. (mixen mag natuurlijk ook) - Voeg de ansjovisjes toe en ga door met het fijnstampen, ook de kappertjes ondergaan hetzelfde lot. - Meng er tenslotte de olijfolie en de cognac onder tot een gladde pasta. - Laat stukjes stokbrood even krokant worden onder de grill, besmeer ze met de "tapenade". - Lekker met een fris (Spaans) glas wijn.
Een slager is druk aan het werk in zijn winkel . Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten later zit de hond er weer . Hij loopt naar de hond toe en ziet dat ze een briefje in zijn muil heeft. Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 kilo varkensvlees a.u.b." De slager kijkt verder en ziet ook nog een briefje van vijftig euro in de muil zitten!. Hij maakt de bestelling klaar en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en de hond neemt deze in zijn muil! De slager is onder de indruk, omdat het sluitingstijd is besluit hij de hond te volgen. De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad. Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in zijn muil en wacht geduldig tot het licht op groen springt. Zodra dat gebeurt, steekt hij over en de slager vlak achter hem. De hond komt bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen. De mond van de slager valt open van verbazing. Na de dienstregeling te hebben bekeken gaat de hond op het bankje zitten. De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten. Een andere bus arriveert, opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in. De slager weet niet hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in. De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en de hond staat recht, gaat op zijn achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen. De hond stap uit, de boodschappen in zijn muil en de slager steeds achter hem aan. Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis. Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer. Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur. Hij wacht even, loopt weer een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer harder tegen de voordeur. Er wordt niet open gedaan. De hond loopt naar de voortuin, klimt op de muur die daar omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis. Hij komt bij een raam en slaat er zijn kop diverse keren tegenaan. Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in zijn bek en gaat zitten wachten. De slager ziet dat een vent de deur opent en die dadelijk begint te vloeken en te schelden tegen die hond! De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent:
"Waar ben jij mee bezig klootzak? Deze hond is een genie. Daar moet je mee naar de tv in plaats van te schelden!" Waarop de vent antwoordt: "Deze hond een genie? Zeker niet! Dit is al de tweede keer deze week dat hij zijn sleutels vergeet!"
Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.
Hiermee de sla besprenkelen.
De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.
Lichtjes zouten.
Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.
Ook de gebakken lever in stukjes snijden.
Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.
Rodekool met mignonnettes
Ingrediënten voor 4 personen
20 g boter (bakboter) 0.5 ui 1000 g rodekool 1 cl azijn 0.2 dl water 4 appelen (Boskoop) 75 g suiker 4 mignonnettes 2 theelepels Luikse siroop 2 Hervekaasjes (van 120 gram) 4 aardappelen (Charlotte) 100 g boter (bakboter) peper zout
Eerst de rodekool bereiden.
Hiervoor de buitenste bladeren verwijderen, de kool halveren en vervolgens in fijne reepjes snijden.
Wassen en laten uitlekken.
De boter met de ui eventjes laten stoven.
De kool met azijn, water en zout eraan toevoegen en gedurende een half uur laten stoven. Daarna de geschilde en in stukken gesneden appelen toevoegen en in een afgedekte kookpan laten gaar worden gedurende 1 tot 2 uur.
Vervolgens de suiker toevoegen.
Nog even zonder deksel laten stoven om het overtollige vocht te laten verdampen.
De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout.
Ze op goed voorverwarmde borden plaatsen en ze napperen met Luikse siroop en beleggen met sneetjes Hervekaas.
Even onder de grill zetten tot de kaas smeuïg wordt.
Garneren met rodekool en in boter gebakken aardappeltjes.
Appeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter (bakboter) 150 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 7 g bakpoeder 1 dl room 2 eieren 2 appelen (Boskoop) kaneelpoeder 3 eetlepels bruine suiker
De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.
Er één na één de eieren door verwerken.
Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.
De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.
De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.
Ze vermengen met het deeg.
Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.
Vullen met het deeg.
De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.
Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
Het is gelukt. Jako is nog eens uit zichzelf uit de kooi gekomen. Van papa Ronny moet hij vanavond meespelen, zin of geen zin. Dat lijkt mij wel het beste want zo zal hij des te beter merken dat hij hier geen schrik moet hebben. Jako heeft nu al enkele malen moeten op en af stappen. Vanavond begint het pas echt. In de loop van volgende week krijgt Jako een nieuwe kooi. Ook nieuwe speeltjes zullen er bij zijn en een volledig aangepaste hoes voor over de kooi om dodo te kunnen doen. Wat is dat toch fijn om te zien hoe mijn partner evenveel verwend word als ik.
1 kippenbouillonblokje zwarte peper uit de molen & zout
- Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter. - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.
Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven. - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook. - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.
Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden. - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Bind eventueel met wat sausbinder. - Serveer in grote warme borden.
Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.
Zegt een leerling: "24 uur Juf" "Goed zo." Volgende leerling: "48 uur Juf" "Ook heel goed." De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf." "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf. "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."