Visballetjes met currysaus & preixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
600g koolvisfilets 200g rauwe roze zalmfilet paar takjes verse dille & dragon
2 eieren
Scheutje Soja room
2 el kerriepoeder
Bloem, boter
1 rode ui 3 preiwitten, in schuine moten gesneden 1 appel olijfolie zwarte peper uit de molen & zout
- Snijd de visfilets in grove stukken en doe ze in de cutter of keukenrobot (fijnhakken kan ook).
Voeg dragon, dille, eieren, peper, zout en een scheutje sojaroom toe.
Cutter alles grof, zet op een schaaltje of bord, dek af met alu-folie en zet een uurtje in de koelkast. - Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie, voeg een beetje bloem toe en roer goed onder elkaar, roer er ook het kerriepoeder onder en blus met wat bouillon, roer tot een gladde saus. Rasp ondertussen de appel en voeg toe aan de saus, breng op smaak. - Vorm balletjes van het vismengsel en bak ze mooi krokant aan in olijfolie. - Stoof de prei gaar. - Schep een bodempje saus op elk bord en verdeel er de visballetjes over, schep er ook de gestoofde prei naast. - Lekker met rijst of stokbrood.
Een glaasje witte droge wijn is ook hier op z'n plaats.
|