Broodje met warme geitenkaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 volkorenbroodjes 300 g geitenkaas (vers) 0.5 krop sla (eikenblad) 0.5 krop sla (krulsla) 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn peper kruidenzout 0.5 eetlepel mosterd 1 teentje knoflook 12 olijven (zwart)
Maak een lookvinaigrette: meng azijn, zout, peper, mosterd en het geperste teentje look.
Voeg al roerend de saffloerolie toe.
Was de sla en verdeel de sla in kleinere stukken.
Snij de broodjes door en bestrijk elke helft met een weinig vinaigrette.
Snij de geitenkaas in plakjes.
Leg een plakje geitenkaas op elk half broodje.
Plaats in de oven onder de grill.
Laat de geitenkaas gratineren.
Verdeel de sla over bordjes.
Schep de olijfjes door de sla en overgiet met de overblijvende vinaigrette.
Leg de warme broodjes naast de sla.
Kabeljauw met gerookte visgarnituur
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kabeljauwfilet (met vel) 4 plakjes zalm (gerookt) 2 eetlepels kaviaar 1 sjalot 0.5 dl zure room 1 dl visfumet 0.5 cl wijnazijn (wit) 1 citroen 50 g boter (roomboter) 2 g bloem (tarwebloem) peper zout 50 g boter (bakboter)
De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.
Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.
De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.
De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.
De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.
Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.
De koude roomboter er in vlokjes door roeren.
De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.
Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.
Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.
De vis overgieten met de saus.
Bessenmousse
Ingrediënten voor 4 personen
400 g blauwbessen 125 g suiker 5 dl room
Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.
Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.
De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.
Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.
Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.
|