Thaise kippengehaktballetjes met Nazarethkaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Nazareth Light
Ingrediënten
1 1/2 tl rietsuiker
1 tl vissaus
175 g kipfilet
60 g Nazareth Light
20 g paneermeel of broodkruimels
1 tl groen currypasta
1 el sweet-chilisaus
1 el fijngehakte verse koriander
60 ml olijfolie
Bereiding:
Los de suiker op in de vissaus.
Voeg paneermeel en currypasta toe.
Snij de kipfilet in stukken en hak het vlees samen met het currymengsel fijn in een blender. Meng er de fijngehakte koriander en de in kleine blokjes gesneden Nazarethkaas onder. Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en maak balletjes.
Laat ze 30 min. in de koelkast rusten.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.
Eventueel serveren met extra chilisaus.
|