Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    15-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slanke salade met Noordzeegarnalen en paddestoelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g champignons
    100 g oesterzwammen
    50 g rode krulsla
    0.25 krop ijsbergsla
    1 bakje tuinkers
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 citroen
    6 cl arachideolie
    1 cl wijnazijn (wit)
    peper

     

    De 2 slasoorten en de tuinkers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    De paddestoelen afborstelen, het voetje verwijderen en de paddestoelen vervolgens in dunne schijfjes snijden.

    De sla met de tuinkers en de gehakte peterselie mengen en in het midden van koude borden schikken.

    Een vinaigrette bereiden met de helft van de arachideolie, de wijnazijn en peper (geen zout). Over de salade gieten.

    In de resterende olie de paddestoelen kort bakken op een hevig vuur, kruiden met peper en over de salade verdelen.

    Op de salade de Noordzeegarnalen schikken en garneren met een schijfje citroen en peterselie.

     

     

    Pladijsfilets met zoetzure komkommer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 komkommers
    2 cl arachideolie
    5 eetlepels ciderazijn
    50 g suiker
    zout
    600 g pladijsfilet
    peper
    zout

     

    De uiteinden van de komkommers verwijderen en ze vervolgens elk in zes stukken verdelen. Die in de lengte in vieren of in achten snijden en de pitjes verwijderen.

    De olie in de wok verhitten, de azijn en de suiker toevoegen en op het vuur laten tot alles sist. De reepjes komkommer en de in mootjes gesneden visfilets toevoegen, kruiden met peper en zout en nog ongeveer 2-3 minuten roerbakken.

    Ervoor zorgen dat de komkommer beetgaar blijft.

    Serveren met rijst.

     

    Tip:

    Eventueel naar smaak nog gepelde en ontpitte tomaten toevoegen.

    De zoetzure komkommer smaakt ook koud heel lekker bij barbecuegerechten en kort gebakken vlees.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    15-07-2006 om 17:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koude macaroni

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni
    1 groot blik smac
    1 blikje doperwtjes
    1 potje augurken
    1 potje zilveruitjes
    enkele eetlepels mayonaise
    eventueel een fijngesneden prei.

     

    Kook de macaroni gaar en laat die afkoelen.

    Snijd de smac, de zilveruitjes en de augurken in kleine stukjes.

    Doe dit samen met de (uitgelekte) doperwtjes bij de afgekoelde macaroni.

    Roer er (naar eigen behoefte) enkele eetlepels mayonaise door.

    Eventueel de fijn gesneden prei erbij doen.

    15-07-2006 om 16:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maaltijdsalade met vis

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni (eventueel koken in visbouillon)
    2 eetlepels mayonaise
    1 beetje paprikapoeder
    2 blikjes tonijn
    gerookte zalm
    makreel
    3 lente uitjes
    ½ rode paprika
    Eventueel wat aromat

     

    Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing en af laten koelen.

    De vis en de groente in kleine stukjes snijden en mengen met de kruiden en mayonaise.

    Nu mengen met de macaroni.

    15-07-2006 om 14:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Broodje met warme geitenkaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 volkorenbroodjes
    300 g geitenkaas (vers)
    0.5 krop sla (eikenblad)
    0.5 krop sla (krulsla)
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    peper
    kruidenzout
    0.5 eetlepel mosterd
    1 teentje knoflook
    12 olijven (zwart)

     

    Maak een lookvinaigrette: meng azijn, zout, peper, mosterd en het geperste teentje look.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Was de sla en verdeel de sla in kleinere stukken.

    Snij de broodjes door en bestrijk elke helft met een weinig vinaigrette.

    Snij de geitenkaas in plakjes.

    Leg een plakje geitenkaas op elk half broodje.

    Plaats in de oven onder de grill.

    Laat de geitenkaas gratineren.

    Verdeel de sla over bordjes.

    Schep de olijfjes door de sla en overgiet met de overblijvende vinaigrette.

    Leg de warme broodjes naast de sla.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

    14-07-2006 om 15:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Braziliaanse picknicksalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g pladijsfilet
    100 g kabeljauwfilet
    100 g schelvisfilet
    100 g forelfilet
    100 g erwtjes
    100 g champignons
    1 krop sla
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 eieren (hardgekookt)
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 eetlepels citroensap
    5 g suiker
    25 g boter (bakboter)
    1 dl yoghurt (mager)
    1 dl zure room
    2 eetlepels mayonaise
    cayennepeper
    4 druppels tabasco
    peper
    zout

     

    De diepvrieserwten een vijftal minuten koken in een weinig gesuikerd en gezouten water. Afkoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

    De visfilets in grote stukken snijden, met citroensap besprenkelen, kruiden met zout en 10 minuten in de koelkast laten trekken.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen.

    De peterselie wassen en hakken, over de champignons verdelen en de stukken vis erop schikken.

    Overgieten met de witte wijn en de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden zetten.

    Uit de oven halen en laten afkoelen in het pocheervocht.

    Voor de saus gelijke hoeveelheden mayonaise en pocheervocht mengen en yoghurt en zure room toevoegen.

    Pittig kruiden met zout, peper, cayennepeper en tabasco.

    De augurken in reepjes snijden.

    De hardgekookte eieren in partjes snijden.

    De sla wassen en zorgvuldig drogen.

    De sla op een schaal leggen, de reepjes augurk en de stukjes visfilet erop schikken en bestrooien met de plakjes champignons en de doperwten.

    Overgieten met de saus en garneren met hardgekookt ei en peterselie.

    Koud serveren.

     

     

    Geroosterde lendebiefstuk met Provençaalse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rosbief
    12 mespuntjes peperkorrels
    8 theelepels Provençaalse kruiden
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel citroensap
    zeezout

     

    De peperkorrels pletten.

    In een diepe schaal de helft van de Provençaalse kruiden mengen met de olijfolie, het citroensap en de geplette peperkorrels.

    Het vlees verdelen in 2 biefstukken van gelijke grootte en door het mengsel wentelen. Afdekken met folie en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.

    De rest van de Provençaalse kruiden over de gloeiende houtskool strooien.

    De biefstukken aan elke kant 6 tot 8 minuten roosteren.

    Bestrooien met grof zeezout.

    De biefstukken kunnen in schuine dikke plakken worden gesneden of kunnen als geheel worden gepresenteerd.

    Dadelijk opdienen.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    13-07-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasrolletjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 takjes dille
    4 bosjes peterselie
    3 blaadjes munt
    2 groene pepers
    400 g fetakaas
    2 eieren
    peper (zwarte peper)
    paprikapoeder
    6 vellen filodeeg
    olijfolie om te bakken

     

    De kruiden onder de koude kraan afspoelen en droog slaan.

    De dikke stelen verwijderen en de rest fijnhakken.

    De pepertjes ook fijnhakken.

    De kaas laten uitlekken en verkruimelen.

    Met de kruiden, het pepertje en de eieren vermengen en met peper en paprikapoeder op smaak brengen.

    Zout is alleen nodig als de kaas heel zacht van smaak is.

    En dat gebeurt zelden of nooit.

    Twee deegvellen op elkaar leggen en in 8 stukken snijden.

    Elk stuk schuin in twee driehoeken snijden.

    Op de brede kant wat van de kaasvulling (als een sigaret) leggen, beide hoeken naar binnen vouwen en de driehoek van de brede kant naar de punt oprollen (als een sigaar).

    De olie verhitten als alle rolletjes klaar zijn.

    Ter controle de steel van een houten lepel in de hete olie steken.

    Als er zich belletjes rond de steel vormen, is de olie heet genoeg.

    De rolletjes met niet meer dan 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin frituren.

    Op een schaal een dubbel vel keukenpapier leggen en daarop de rolletjes leggen om het overtollige vet te absorberen.

     

     

    Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 Chinese kool
    1 paprika (groen)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (geel)
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    500 g kalfsgebraad
    50 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    4 dl kalfsfond
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Het in blokjes gesneden vlees 5 minuten laten kleuren in de hete boter.

    Uit de pan nemen en apart houden.

    De gehakte ui en de knoflook in de pan doen, kruiden met tijm en een paar minuten aanfruiten.

    Het vlees er opnieuw bijvoegen en overgieten met kalfsfond en wijn.

    Kruiden met peper en zout.

    Het vuur lager draaien en een uur laten sudderen.

    Er tot slot de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bijvoegen en nog 15 minuten laten stoven tot alles gaar is.

    Bestrooien met bieslook en serveren met boeren- of stokbrood.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

     

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

    12-07-2006 om 15:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe salade van prinsessenboontjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g prinsessenboontjes
    2 uien
    200 g seitan
    0.5 takje tijm
    0.5 takje bonenkruid
    1 takje rozemarijn
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd
    peper
    kruidenzout

     

    Maak de boontjes schoon.

    Snipper de uien.

    Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.

    Voeg de boontjes, de kruiden en een scheutje water toe.

    Stoof de boontjes beetgaar.

    Maak intussen de vinaigrette: meng de mosterd met de azijn, peper en het zout.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Snij de seitan in heel dunne reepjes (ongeveer 2 cm lang).

    Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitan op een vrij hoog vuur krokant.

    Meng seitan en boontjes.

    Overgiet de boontjes met de vinaigrette en dien lauw of warm op.

     

     

    Gegrild vers geitenkaasje met wilde tijm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 geitenkaasjes
    0.5 stokbrood
    3 dl room
    peper
    zout
    2 takjes tijm

     

    Op elk bord een snede geroosterd stokbrood leggen.

    Daarop een stuk geitenkaas leggen.

    De room een beetje opkloppen en over de kaas scheppen.

    Bestrooien met zout, peper en tijm en onder de grill laten kleuren.

    Warm opdienen.

     

     

    Aardbeiencharlotte

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g aardbeien
    2 eieren
    1 eierdooier
    75 g suiker
    15 g gelatinepoeder
    3 dl slagroom
    30 kattentongen (koekjes)

     

    De aardbeien wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.

    Enkele aardbeien apart houden.

    De rest pureren met een mixer en door een fijne zeef wrijven.

    De eieren, het eigeel en de suiker opkloppen tot een stevige mousse.

    De gelatine in een steelpan doen met 3 eetlepels water.

    Op een zacht vuurtje laten smelten zonder te koken.

    Ondertussen de slagroom lichtjes opkloppen.

    De aardbeienpuree en tweederde van de slagroom overbrengen in een pot au bain-marie. Beide substanties voorzichtig mengen, de gelatine toevoegen en de pot vervolgens overbrengen in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.

    Roeren tot de mousse begint te dikken en vervolgens overgieten in een goed ingevette bakvorm met uitneembare bodem.

    De mousse gedurende 10 uur in de koelkast zetten, uit de vorm nemen en op een dienschotel plaatsen.

    De randen bestrijken met wat opgeklopte slagroom en daar de kattentongen in drukken.

    De oppervlakte afdekken met de rest van de room en versieren met de overgebleven aardbeien.

    11-07-2006 om 14:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bulghur-kikkererwtensalade van de familie Perez

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bulgur
    60 cl olijfolie (extra vierge)
    0.6 dl citroensap
    peper
    zout
    6 lente-uitjes
    285 g kikkererwten
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    75 g wortelen (geraspt)

     

    Week de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, giet hem af en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

    Klop de olie, het citroensap, zout en peper door elkaar en roer het door de bulghur.

    Schenk het mengsel in een glazen schaal, leg de lente-uitjes erop en dan de kikkererwten, de peterselie en de wortel.

    Laat de salade een tijdje rusten.

    Roer de salade vlak voor het opdienen door.

     

     

    Kruidig varkenshaasje met gildenbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g varkenshaasje
    1 sjalot
    50 g champignons
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel mosterd (Gentse mosterd)
    20 g paneermeel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    8 wortelen
    4 stronkjes witloof
    250 g rodekool
    200 g peultjes
    75 g boter (bakboter)
    25 cl Haechts gildenbier
    2.5 dl demi-glace (ingekookte fond)

     

    Het varkenshaasje overlangs insnijden.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De sjalot en de champignons stoven in een weinig boter.

    Het broodkruim of het paneermeel mengen met de peterselie en de mosterd.

    Deze vulling aan de binnenkant van het varkenshaasje smeren.

    Terug dichtvouwen en opbinden met keukengaren.

    Afbakken en blussen met de helft van het bier.

    Gedurende 10 minuten laten braden in een warme oven.

    Het vlees uit de braadpan halen.

    De gehakte wortel stoven in de braadpan, de ingekookte fond (demi-glace) toevoegen, opkloppen met de rest van de boter en op smaak brengen.

    Serveren met gestoofd witloof, gestoofde rodekool, geglaceerde worteltjes en geblancheerde jonge peultjes.

     

     

    Clafoutis met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g krieken
    200 g braambessen
    4 eieren
    6 dl melk (vol)
    175 g poedersuiker
    125 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    zout

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.

    Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.

    Tweederde van de boter smelten in een pannetje.

    De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.

    Goed mengen.

    Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.

    Bedekken met de rest van het deeg.

    In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.

    Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.

    10-07-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van rivierkreeftjes met kaviaar

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 rivierkreeftjes
    0.5 krop sla
    1 wortel
    100 g oesterzwammen
    20 g truffel
    0.5 komkommer
    2 eetlepels kaviaar
    10 dl court-bouillon
    2 cl notenolie
    2 cl wijnazijn (wit)
    2 dl room
    1 eetlepel citroensap
    2 takjes dille
    15 g kervel
    peper
    zout

     

    De rivierkreeftjes -ontdaan van het darmkanaal.

    1 minuut koken in de court-bouillon en hierin laten afkoelen.

    Het kreeftenvlees uit de schaal halen en de koppen bijhouden als garnituur.

    De sla mengen met een vinaigrette van notenolie en wijnazijn.

    De room mengen met de kaviaar, besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout.

    In het midden van een bord de sla leggen en de in julienne gesneden groenten erop schikken. De room met kaviaar errond gieten en de lauwe rivierkreeftjes erop schikken.

    Afwerken met de kreeftenkopjes, takjes dille en kervel.

     

     

    Tongschar 'Newburg'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    1 eiwit
    2 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 druppels tabasco
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    0.5 citroen
    1 sjalot
    1 blaadje laurier
    3 peperkorrels (zwart)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    zout
    10 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    2 cl sherry (droog)
    paprikapoeder

     

    De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

    De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

    Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen.

    Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen.

    Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

    Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

    De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

     

     

    Chocoladecakejes met bloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g chocolade (puur)
    175 g boter (ongezouten)
    4 eieren
    175 g basterdsuiker
    100 g bloem
    zout
    40 g amandelen (gepeld)
    2 dl slagroom

     

    Verwarm de oven voor op 190°C (stand 5).

    Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.

    Smelt 2/3 van de chocola en alle boter in een vuurvaste kom boven zachtkokend water.

    Haal de kom van de warmtebron.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden.

    Voeg het chocolademengsel toe en mix goed.

    Roer de gezeefde bloem, zout en gemalen amandelen erdoor.

    Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.

    Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.

    Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze gerezen zijn.

    Laat ze afkoelen.

    Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.

    Klop tot alles helemaal glad is.

    Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot het glazuur net nog warm is.

    Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.

    Laat het er gerust langslopen.

    Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.

    Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.

    09-07-2006 om 17:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bruschetta met ratatouille en gesmolten camembert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (rood)
    1 aubergine
    2 courgetten
    olijfolie om te bakken
    1 ui (fijngehakt)
    3 teentjes knoflook
    400 g pruimtomaten
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    1 cl wijnazijn (rood)
    4 sneetjes wit brood
    150 g camembert
    zout
    peper

     

    Dit is een erg lekker gerecht om tijdens een verloren zondags uurtje te maken.

    Ratatouille is erg makkelijk te maken en blijft in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar, dus u kunt er wat van nemen als u er zin in hebt.

    Bij dit recept kunt u allerlei ingrediënten variëren en combineren.

     

    Maak eerst de ratatouille:
    Snij de paprika's overlangs doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

    Snij de aubergine en courgettes in blokjes.

    Doe alles in een grote kom.

    Schenk de olijfolie in de grootste pan die u hebt en verhit deze op matig vuur.

    Schep eerst de uien en fijngehakte knoflook en vervolgens de paprika's, aubergines en courgettes in de pan.

    Schep de groenten goed om en laat ze onder af en toe omscheppen 20 minuten smoren.

    Doe intussen de bliktomaten met hun sap in een andere kom en prak ze licht met een vork. Voeg de basilicum toe.

    Schep de gesmoorde groenten nog eens goed om, kijk of ze al een mooi kleurtje hebben gekregen en voeg de tomaten toe.

    Schenk er anderhalf glas water bij en schep alles nogmaals goed om.

    Zet de pan op een zo laag mogelijk pitje en laat het gerecht minstens 1 uur stoven.

    Doe de gare ratatouille in een schaal; als u hem in de oven in een ovenschaal bereid hebt, kunt u hem daarin opdienen.

    Roer de rode-wijnazijn erdoor.

     

    Maak de bruschetta:
    Verwarm een grill voor, besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze aan beide kanten (dat kan het beste in een grillpan).

    Schep de ratatouille op de broodjes, spreid het een beetje uit en leg hierop plakjes camembert. Strooi er zout en peper over en plaats ze een paar minuten onder de grill.

    Snij de bruschetta in vieren en serveer hem.

     

     

    Heek met coulis van langoustines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g heekfilet
    8 langoustines
    2 tomaten
    2 teentjes knoflook
    2 takjes tijm
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    2 eetlepels cognac
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    1 dl room
    2 lente-uitjes
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    100 g boter (bakboter)
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De langoustines pellen en de koppen en scharen fijnhakken.

    De sjalot en het teentje knoflook fijnsnijden.

    De tomaat pellen en ontpitten.

    In een sauspan boter licht laten kleuren.

    De langoustines kort laten bakken, uit de pan nemen en warm houden.

    De sjalot, look, tijm, tomaat, peterselie, gehakte langoustinekoppen en scharen gedurende 5 minuten stoven in dezelfde pan.

    Besprenkelen met cognac, bevochtigen met de witte wijn en de visfumet.

    Kruiden met peper en zout.

    De room toevoegen en 10 minuten inkoken.

    De heekmoot kruiden met peper en zout.

    Boter licht laten kleuren en de heekmoot goudbruin bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.

    De saus door een puntzeef gieten en goed aandrukken om alle sappen op te vangen.

    De gehakte kruiden toevoegen en de saus opkloppen met een klontje boter.

    De heekmoot in het midden van een voorverwarmd bord leggen en omringen met de saus en de langoustinestaarten.

    Serveren met gestoomde aardappeltjes.

     

     

    Ijssoufflé met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    200 g suiker
    1.5 dl water
    2 eetlepels cacaopoeder

     

    Vetvrij papier voldoende hoog en breed knippen om, in de hoogte dubbel gevouwen, rond een souffléschaal of individuele potjes te bevestigen.

    Het papier onderaan vastzetten met een touwtje of een elastiekje en bovenaan met papierklemmetjes.

    De suiker in het water tot een dikke stroop koken.

    Een kom met azijn spoelen en daarin de eiwitten stevig opkloppen.

    In een dun straaltje er langzaam de suikerstroop door spatelen.

    Blijven roeren tot de massa gekoeld is.

    De room luchtig opkloppen.

    De aardbeien pureren en door een fijne zeef duwen.

    Eerst de aardbeien door het eiwit roeren en dan de room.

    Voorzichtig omroeren tot een homogene massa.

    In de soufflévorm(en) storten tot net onder de rand van de vorm.

    Gedurende 5 uren in de diepvries plaatsen en 15 minuten voor het opdienen het papier verwijderen en de soufflé bestuiven met cacaopoeder.

    Het ijs zal enkele centimeter boven het potrandje gestegen zijn.

    08-07-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Taartje met griet en rabarber

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    40 g boter (roomboter)
    1 ei
    0.1 dl melk (vol)
    400 g grietfilet
    1 stengel bleekselderij
    1 sjalot
    200 g rabarber
    120 g suiker (griessuiker)
    1 citroen
    60 g prinsessenboontjes
    8 sprietjes bieslook
    0.6 dl visfumet
    60 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    40 g boter (bakboter)

     

    Bereid het deeg voor de taartjes: meng de bloem, een snuifje zout, de boter, het ei en de melk in een mixer (indien het deeg te dun is, voegt u een beetje extra bloem toe).

    Laat het deeg een 30-tal minuten in de koelkast rusten.

    Bedek per persoon de bodem van een beboterd vormpje met deeg, dek af en bak gedurende 5 minuten op 200°C. Laat afkoelen.

    Snijd de vis in porties en maak de groenten schoon.

    Snijd de witte selder in kleine dobbelsteentjes, hak de sjalot fijn en fruit de groenten even aan in wat boter.

    Maak de rabarber schoon en kook gaar met de suiker en het sap van de citroen.

    Kook de boontjes in gezouten kokend water.

    Kruid de sneden griet, bak de porties snel in de pan in boter.

    Laat de visfumet tot de helft inkoken, laat even afkoelen naast het vuur en bind met kleine stukjes boter.

    Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Plaats een taartje met een beetje saus op een warm bord, versier het met de rabarber, plaats er een snede griet op en werk af met sprietjes bieslook en een groentekrans.

     

     

    Kip met scampi en prinsessenboontjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    12 scampi
    2.5 eetlepels kippenbouillon
    peper
    zout
    120 g prinsessenboontjes
    2.5 dl room
    1 teentje knoflook
    1 theelepel maïszetmeel
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De kippenfilets opensnijden en plat kloppen met een houten plankje.

    De filets kleuren in boter en bestrooien met peper en zout.

    Uit de pan halen en de kippenbouillon erin gieten.

    De scampi pellen en aanbakken in een weinig boter.

    De gesnipperde knoflook toevoegen en bestrooien met peper en zout.

    De room toevoegen en even laten inkoken.

    De scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus gieten.

    De saus binden met maïszetmeel dat losgeklopt werd in een beetje water.

    Een kippenlapje op een bord schikken.

    Er enkele scampi bij leggen en bedekken met de saus.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

    Enkele groene boontjes errond schikken die in water werden gaargekookt.

    Serveren met hertoginnenaardappelen die in de oven gekleurd werden.

     

     

    Amandeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g boter (roomboter)
    2 eieren
    200 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    0.3 dl melk (halfvol)
    100 g boter (roomboter)
    150 g amandelschilfers
    0.2 dl melk (halfvol)
    100 g suiker

     

    De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.

    De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.

    Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.

    Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.

    Ondertussen de amandelsaus bereiden.

    Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.

    Nog een kwartier laten verder bakken.

    Buiten de oven laten afkoelen.

     

    07-07-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Macaronisalade met zalm

     

    Ingrediënten

    250 gr. macaroni
    1 blik zalm á 440 gr.
    2 rode paprika’s
    1 gele paprika
    200 gr. belegen kaas
    1/8 liter zure room
    2 eetlepels mayonaise
    1 theelepel kerriepoeder
    3 eetlepels fijngehakte selderie
    zout en peper

     

    Kook de macaroni.

    Laten afkoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.

    Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op.

    De zalm, paprika en de kaas in een schaal door elkaar mengen.

    Maak een sausje van de zure room, mayonaise, 3 eetlepels van het zalmvocht, kerriepoeder, zout en peper.

    Schep het sausje door de salade en laat hem minstens 30 min. intrekken.

    Strooi de selderie over de salade

    07-07-2006 om 13:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Macaronisalade met ham en kaas

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni
    2 eetlepels mayonaise
    1 theelepel mosterd
    1 beetje kerrie
    1 beetje paprikapoeder
    1 mespuntje mierikswortel
    blokjes ham
    blokjes kaas
    3 lente uitjes
    ½ rode paprika
    Eventueel wat aromat

     

    Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing en af laten koelen.

    De kaas en ham in blokjes en de groente in kleine stukjes snijden en mengen met de kruiden, mayonaise en mosterd.

    Nu mengen met de macaroni.

    06-07-2006 om 00:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koude macaronisalade

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    3 à 4 blikjes tonijn in olie
    pasta (voor twee personen)
    1 zakje slamelange
    tomaten
    komkommer
    feta
    slasaus
    2 hardgekookte eieren

     

    Pasta koken, afkoelen en goed koud laten worden.

    Sla, tomaten, komkommer, feta en eieren in stukjes snijden en in een grote schaal doen.

    Voeg de uitgelekte tonijn toe en roer alles samen met de slasaus lekker door elkaar.

    05-07-2006 om 19:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pita 'César'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 pitabroodjes
    0.25 krop ijsbergsla
    1 stronkje witloof
    1 wortel
    1 preiwit
    1 appel
    2 cl appelazijn
    25 g Parmezaanse kaas

     

    Maak alle groenten schoon.

    Schil de appel en schraap de wortel.

    Snijd de prei in flinterdunne reepjes.

    Rasp de wortel en de appel.

    Snijd de ijsbergsla en het witloof in reepjes.

    Meng alles en besprenkel met appelazijn.

    Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over het mengsel.

    Warm de pitabroodjes op in een toaster of in de oven.

    Vul de broodjes met het mengsel en serveer met dipsausjes.

     

     

    Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 aardappelen (Bintje)
    3 eieren
    2 uien
    100 g boter (bakboter)
    40 g kaas
    peper
    zout

     

    De aardappelen schillen en fijnraspen.

    De uien pellen, tot moes raspen en mengen met de aardappelen.

    De eieren erdoor roeren en het geheel kruiden met peper en zout.

    Intussen boter verhitten in een pan.

    Een flinke lepel van het mengsel in de pan drukken en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.

    Vervolgens de pannenkoeken bestrooien met kaas en een paar minuten gratineren in de oven.

     

    Tip:

    De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

     

     

    Bananenyoghurt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl yoghurt (mager)
    2 bananen
    2 sinaasappelen

     

    De sinaasappelen uitpersen.

    De bananen pellen.

    De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.

    Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.

    05-07-2006 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bonte worstsalade

     

    Ingrediënten

    250 gr. in kleine blokjes gesneden gekookte worst

    1 kleingesneden ui

    2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    1 geschilde en in kleine blokjes gesneden appel

    2 fijngehakte hardgekookte eieren

    1 dl mayonaise

    1 el tomatenketchup

    2 el koffieroom

    1 uitgeperst teentje knoflook

    mespuntje paprikapoeder

    zout en peper

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Doe de blokjes gekookte worst, de kleingesneden ui, de stukjes tomaat, de blokjes appel en de fijngehakte eieren in een schaal.

    Roer van de mayonaise met de tomatenketchup, de koffieroom, de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder en wat zout en peper in een kommetje een gladde saus.

    Schenk de saus over de salade en schep alles goed dooreen.

    Laat de salade 15 minuten op een koele plaats staan.

    Serveer de salade bestrooid met de fijngehakte peterselie.

    04-07-2006 om 16:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Omelet met goudsbloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    1 krop sla (krulsla)
    1 dl water
    6 goudsbloemen
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    kruidenzout
    peper
    olijfolie om te bakken
    4 sneetjes brood (volkoren)

     

    Klop de eieren los met wat water.

    Roer de bieslook en de bloemblaadjes van de goudsbloemen door de eieren.

    Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.

    Verwarm een weinig olie en bak twee omeletten.

    Was de sla en verdeel de blaadjes in kleinere stukken.

    Bedek elk bord met een beetje sla.

    Snij punten uit de omeletten en serveer die warm op geroosterd brood.

     

     

    Gebakken groenten met tempé bacon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes tempébacon
    300 g broccoli
    250 g champignons
    300 g pompoen
    1 ui
    8 pijpuitjes
    1 eetlepel sojasaus
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.

    Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes.

    Verhit de olijfolie.

    Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.

    Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.

     

     

    Broodpudding

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren
    12 sneetjes wit brood
    2 dl melk (halfvol)
    200 g suiker
    60 g rozijntjes
    kaneelpoeder
    1 eiwit
    150 g suiker

     

    De suiker losroeren in de warme melk.

    De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.

    Een half uurtje laten rusten.

    De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.

    Dit mengsel door het broodpapje roeren.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Een bakvorm insmeren met zachte boter.

    Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.

    De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.

    Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.

    Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.

     

    Tip:

    Deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.

    Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.

    04-07-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zoete scampi in spinazie met curry vinaigrette

    Ingrediënten

    scampi's
    verse spinazie
    vloeibare honing
    olijfolie
    witte wijnazijn
    currypoeder
    zwarte peper en zout

     

    Dit lepelhapje gaat uitstekend bij het aperitief en kan ook in kleine schaaltjes geserveerd worden.
    Pel de scampi's (met uitzondering van het staart stukje, (mooier)) en verwijder het darmkanaaltje.

    Kruid ze met peper en wat zout.
    Bak ze vervolgens kort in olijfolie, hou opzij.
    Blancheer de spinaziebladeren kort in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water voor een mooie groene kleur.
    Bestrijk de scampi's met wat honing en omwikkel ze met spinazie, leg ze vervolgens elk apart in een klein schaaltje op hapjeslepel.
    Maak tenslotte een vinaigrette met één deel olijfolie en één deel witte wijnazijn, voeg curry naar believen toe.
    Overgiet élk scampihapje met wat vinaigrette en warm even op (microwave) net voor het serveren, smaakt het best lauw.
    In het smaakpalet van dit hapje is écht alles aanwezig, zout (scampi), zoet (honing) zuur (vinaigrette) en bitter (spinazie), samen met de pittigheid van de curry een écht smaakbommetje.

    03-07-2006 om 22:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gnocchini Tricolore met eigen zuiderse groentensaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gnocchini (tricolore)
    150 g gemengd gehakt

    100 g pancetta

    150 g spekblokjes (natuur)
    3 dikke wortelen

    1 courgette

    1 groene paprika
    1 rode ui

    4 stengels groene selder
    1 blik tomatenstukjes (400 g)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    2,5 dl rode wijn
    1 bouillonblokje (groente)
    6 dl water
    parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Was de groenten, hak de ui grof, snij de selder in hapklare brokjes, de wortel en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes.
    Snij ook de pancetta in fijne reepjes.
    Laat een flinke scheut olijfolie goed heet worden en stoof hierin de spekblokjes aan tot ze mooi kleuren, voeg de grof gehakte ui toe en laat even meebakken.

    Nu mag ook de pancetta en het gehakt de pan in, roer en plet met een houten lepel tot alles los en mooi gekleurd is.

    Blus met de rode wijn en laat even inkoken tot de alcohol grotendeels verdampt is.
    Roer er nu de tomatenstukjes en tomatenpuree door en laat even mee sudderen, verkruimel het bouillonblokje bij de saus, giet er het water bij en breng langzaam aan de kook.
    Tenslotte mogen nu ook de groenten bij de saus, begin met de selder en wortelschijfjes, 10 minuutjes later de paprika en courgette schijfjes, laat in totaal 30 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
    Kook de pasta al denté, giet af, meng onder de saus en serveer met parmezaanse kaas. 

    03-07-2006 om 20:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde pijlinktvis met roomsausje van venkel & ouzo

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg pijlinktvis groot (diepvries)
    500 g gemengd gehakt
    2 el geitenkaas
    2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 zakje gehaktkruiden
    1 venkelknol
    1/2 dl witte wijn, 1 el ouzo (Griekse anijsdrank)
    0.5 liter groentebouillon (blokje)
    2.5 dl room
    witte peper en wat zout

     

    Ontdooi de inkvistubes, liefst in een vergiet zodat ze niet in hun eigen vocht liggen.
    Meng het gehakt met 1 fijngehakte sjalot en knoflook, de gehaktkruiden en de geitenkaas.

    Vul hiermee de inktvistubes en maak de opening dicht met een cocktailprikker.
    Snijd de venkel in vlinderdunne schijfjes, hou het groen apart.

    Laat 1 sjalot glazig stoven in wat olie, voeg de venkel toe en laat even meestoven, blus met de witte wijn en ouzo en laat even inkoken. 

    Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat tot de helft inkoken.

    Giet nu de room bij en laat de venkel zachtjes gaarkoken.

    Mix de saus glad en laat ze tot de gewenste dikte zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en wat zout en werk af met het gehakte venkelgroen.
    Bak ondertussen de gevulde inktvis aan beide zijden aan in wat olijfolie (anti kleefpan), kruid met peper en zout.

    Blus met een flinke scheut witte wijn en laat even inkoken, voeg 2.5 dl water toe en verkruimel een half bouillonblokje (groente) in het vocht.

    Draai het vuur lager en laat afgedekt zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.
    Serveer de inktvistubes half middendoor gesneden en lepel er wat saus over, werk eventueel af met wat grijze garnaaltjes.
    Lekker met aardappel/venkel gratin.

    03-07-2006 om 19:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!