Gnocchini Tricolore met eigen zuiderse groentensaus
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gnocchini (tricolore) 150 g gemengd gehakt
100 g pancetta
150 g spekblokjes (natuur) 3 dikke wortelen
1 courgette
1 groene paprika 1 rode ui
4 stengels groene selder 1 blik tomatenstukjes (400 g)
1 blikje tomatenpuree (70 g) 2,5 dl rode wijn 1 bouillonblokje (groente) 6 dl water parmezaanse kaas olijfolie peper en zout
Was de groenten, hak de ui grof, snij de selder in hapklare brokjes, de wortel en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes. Snij ook de pancetta in fijne reepjes. Laat een flinke scheut olijfolie goed heet worden en stoof hierin de spekblokjes aan tot ze mooi kleuren, voeg de grof gehakte ui toe en laat even meebakken.
Nu mag ook de pancetta en het gehakt de pan in, roer en plet met een houten lepel tot alles los en mooi gekleurd is.
Blus met de rode wijn en laat even inkoken tot de alcohol grotendeels verdampt is. Roer er nu de tomatenstukjes en tomatenpuree door en laat even mee sudderen, verkruimel het bouillonblokje bij de saus, giet er het water bij en breng langzaam aan de kook. Tenslotte mogen nu ook de groenten bij de saus, begin met de selder en wortelschijfjes, 10 minuutjes later de paprika en courgette schijfjes, laat in totaal 30 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Kook de pasta al denté, giet af, meng onder de saus en serveer met parmezaanse kaas.
|