| Zoete scampi in spinazie met curry vinaigrette
 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
 Ingrediënten scampi'sverse spinazie
 vloeibare honing
 olijfolie
 witte wijnazijn
 currypoeder
 zwarte peper en zout
   Dit lepelhapje gaat uitstekend bij het aperitief en kan ook in kleine schaaltjes geserveerd worden.Pel de scampi's (met uitzondering van het staart stukje, (mooier)) en verwijder het darmkanaaltje.
 Kruid ze met peper en wat zout.Bak ze vervolgens kort in olijfolie, hou opzij.
 Blancheer de spinaziebladeren kort in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water voor een mooie groene kleur.
 Bestrijk de scampi's met wat honing en omwikkel ze met spinazie, leg ze vervolgens elk apart in een klein schaaltje op hapjeslepel.
 Maak tenslotte een vinaigrette met één deel olijfolie en één deel witte wijnazijn, voeg curry naar believen toe.
 Overgiet élk scampihapje met wat vinaigrette en warm even op (microwave) net voor het serveren, smaakt het best lauw.
 In het smaakpalet van dit hapje is écht alles aanwezig, zout (scampi), zoet (honing) zuur (vinaigrette) en bitter (spinazie), samen met de pittigheid van de curry een écht smaakbommetje.
 
 |