Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zoete scampi in spinazie met curry vinaigrette

    Ingrediënten

    scampi's
    verse spinazie
    vloeibare honing
    olijfolie
    witte wijnazijn
    currypoeder
    zwarte peper en zout

     

    Dit lepelhapje gaat uitstekend bij het aperitief en kan ook in kleine schaaltjes geserveerd worden.
    Pel de scampi's (met uitzondering van het staart stukje, (mooier)) en verwijder het darmkanaaltje.

    Kruid ze met peper en wat zout.
    Bak ze vervolgens kort in olijfolie, hou opzij.
    Blancheer de spinaziebladeren kort in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water voor een mooie groene kleur.
    Bestrijk de scampi's met wat honing en omwikkel ze met spinazie, leg ze vervolgens elk apart in een klein schaaltje op hapjeslepel.
    Maak tenslotte een vinaigrette met één deel olijfolie en één deel witte wijnazijn, voeg curry naar believen toe.
    Overgiet élk scampihapje met wat vinaigrette en warm even op (microwave) net voor het serveren, smaakt het best lauw.
    In het smaakpalet van dit hapje is écht alles aanwezig, zout (scampi), zoet (honing) zuur (vinaigrette) en bitter (spinazie), samen met de pittigheid van de curry een écht smaakbommetje.

    03-07-2006 om 22:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gnocchini Tricolore met eigen zuiderse groentensaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gnocchini (tricolore)
    150 g gemengd gehakt

    100 g pancetta

    150 g spekblokjes (natuur)
    3 dikke wortelen

    1 courgette

    1 groene paprika
    1 rode ui

    4 stengels groene selder
    1 blik tomatenstukjes (400 g)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    2,5 dl rode wijn
    1 bouillonblokje (groente)
    6 dl water
    parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Was de groenten, hak de ui grof, snij de selder in hapklare brokjes, de wortel en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes.
    Snij ook de pancetta in fijne reepjes.
    Laat een flinke scheut olijfolie goed heet worden en stoof hierin de spekblokjes aan tot ze mooi kleuren, voeg de grof gehakte ui toe en laat even meebakken.

    Nu mag ook de pancetta en het gehakt de pan in, roer en plet met een houten lepel tot alles los en mooi gekleurd is.

    Blus met de rode wijn en laat even inkoken tot de alcohol grotendeels verdampt is.
    Roer er nu de tomatenstukjes en tomatenpuree door en laat even mee sudderen, verkruimel het bouillonblokje bij de saus, giet er het water bij en breng langzaam aan de kook.
    Tenslotte mogen nu ook de groenten bij de saus, begin met de selder en wortelschijfjes, 10 minuutjes later de paprika en courgette schijfjes, laat in totaal 30 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
    Kook de pasta al denté, giet af, meng onder de saus en serveer met parmezaanse kaas. 

    03-07-2006 om 20:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde pijlinktvis met roomsausje van venkel & ouzo

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg pijlinktvis groot (diepvries)
    500 g gemengd gehakt
    2 el geitenkaas
    2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 zakje gehaktkruiden
    1 venkelknol
    1/2 dl witte wijn, 1 el ouzo (Griekse anijsdrank)
    0.5 liter groentebouillon (blokje)
    2.5 dl room
    witte peper en wat zout

     

    Ontdooi de inkvistubes, liefst in een vergiet zodat ze niet in hun eigen vocht liggen.
    Meng het gehakt met 1 fijngehakte sjalot en knoflook, de gehaktkruiden en de geitenkaas.

    Vul hiermee de inktvistubes en maak de opening dicht met een cocktailprikker.
    Snijd de venkel in vlinderdunne schijfjes, hou het groen apart.

    Laat 1 sjalot glazig stoven in wat olie, voeg de venkel toe en laat even meestoven, blus met de witte wijn en ouzo en laat even inkoken. 

    Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat tot de helft inkoken.

    Giet nu de room bij en laat de venkel zachtjes gaarkoken.

    Mix de saus glad en laat ze tot de gewenste dikte zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en wat zout en werk af met het gehakte venkelgroen.
    Bak ondertussen de gevulde inktvis aan beide zijden aan in wat olijfolie (anti kleefpan), kruid met peper en zout.

    Blus met een flinke scheut witte wijn en laat even inkoken, voeg 2.5 dl water toe en verkruimel een half bouillonblokje (groente) in het vocht.

    Draai het vuur lager en laat afgedekt zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.
    Serveer de inktvistubes half middendoor gesneden en lepel er wat saus over, werk eventueel af met wat grijze garnaaltjes.
    Lekker met aardappel/venkel gratin.

    03-07-2006 om 19:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Snijbonenslaatje met maatjes en rijst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g snijbonen
    1 komkommer
    2 uien
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    200 g rijst (langkorrelrijst)
    1 blaadje laurier
    0.5 groentebouillonblokje
    4 dl wijn (rood)
    8 maatjes
    3 cl wijnazijn (rood)
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)

     

    De snijbonen vliezen en in schuine stukken van 1,5 cm snijden.

    Gedurende 20 minuten koken in kokend gezouten water, afgieten en laten afkoelen.

    De rijst een paar minuten in de boter stoven.

    De laurier, rode wijn en het verkruimelde bouillonblokje toevoegen.

    Aan de kook brengen, het vuur lager draaien en koken tot de rijst al de vloeistof opgeslorpt heeft.

    Laten afkoelen.

    De maatjes in stukken snijden en ze met snijbonen en plakjes komkommer door de koude rijst mengen.

    Overgieten met een honingvinaigrette en bestrooien met fijne uienringen en tuinkruiden.

     

     

    Baskische kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten
    8 tomaten
    2 paprika's (groen)
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 dl kippenbouillon
    peper
    zout
    250 g rijst
    1 potje saffraanpoeder
    paprikapoeder

     

    De gepelde en ontpitte tomaten in vieren snijden.

    De schoongemaakte paprika's in reepjes verdelen en de gepelde uien en knoflook fijnhakken.

    De olie verhitten in een diepe braadpan en daarin de bouten aan alle kanten mooi laten kleuren.

    De uien en de knoflook toevoegen en glazig laten fruiten.

    De tomaten en de paprika's bij de kip voegen, kruiden met peper en zout en overgieten met de bouillon.

    Het deksel op de pan leggen en ongeveer 30 minuten laten sudderen op een laag pitje.

    Intussen de rijst gaarkoken, laten uitlekken en op smaak brengen met saffraan- en paprikapoeder.

     

     

    Aardbeienbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    180 g suiker
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl melk (halfvol)
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    15 g suiker

     

    De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel.

    De gelatineblaadjes laten weken in koud water.

    De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.

    De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.

    De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.

    De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eimengsel roeren.

    De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.

    In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.

    De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

    03-07-2006 om 13:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ham met banaan op de barbecue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    320 g ham
    4 bananen
    2 cl arachideolie
    50 g boter (bakboter)
    paprikapoeder

     

    De bananen pellen en even fruiten in de boter in een pan met antikleeflaag.

    De bananen moeten een goudbruin korstje hebben.

    Laten afkoelen en bestrooien met paprikapoeder.

    Elke banaan in een dikke plak ham rollen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, die vooraf werd ingesmeerd met olie.

    De pakjes zorgvuldig sluiten en gedurende 15 minuten op een zachte gloed laten roosteren. Nu en dan omdraaien.

     

     

    Deense kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eetlepels mayonaise
    25 g boter (bakboter)
    2.5 dl slagroom
    1 hoevekip
    5 bosjes peterselie
    4 aardappelen (Bintje)
    15 cl olijfolie (extra vierge)
    2 blaadjes laurier
    3 teentjes knoflook
    0.5 g saffraandraadjes
    1 komkommer
    0.5 theelepel zout
    5 g suiker
    1 dl water

     

    De komkommer in dunne, lange plakken snijden en het water eruit laten lopen.

    Water, zout en suiker mengen tot alles is opgelost en een paar laurierblaadjes toevoegen.

    De komkommer in de dressing leggen en 2 uur laten staan.

    Voor de aïoli de mayonaise, knoflook en saffraan mengen.

    De poten van de kip afsnijden en de botten verwijderen.

    De poten met peterselie, peper en zout vullen en dichtbinden met vleesgaren.

    Boter in een pan laten smelten en als het goed heet is, de poten en de rest van de kip bruin braden.

    Als de huid bruin gekleurd is, een flinke scheut water toevoegen, de pan afdekken met een deksel en zachtjes laten koken.

    Na 20 minuten de kippenborst uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken.

    De poten nog 10 minuten in de pan laten en daarna ook eruit halen en afdekken met aluminiumfolie.

    Aan het braadvocht de slagroom toevoegen en met een klopper goed opkloppen.

    Tot de helft laten inkoken en de saus door een zeef passeren.

    De kip onder de grill laten garen. Intussen de aardappels schillen, in gelijke schijfjes snijden, wassen en goed afdrogen met een schone theedoek.

    In een pan olie heet laten worden en de schijfjes frituren tot ze goudgekleurd zijn.

    Daarna op keukenpapier laten uitlekken.

    Op ieder bordje een torentje van de aardappels maken.

    De kip snijden en mooi dresseren op de borden.

    De komkommersalade gebruiken om mee te garneren en een klein beetje aïoli over de aardappels verdelen.

     

     

    Appeldroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g appelmoes
    1 citroenschil
    50 g rozijntjes
    4 eetlepels viili
    1 dl room
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    20 g amandelschilfers

     

    Schil de appelen, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.

    Stoof ze met de citroenschil in een bodempje water gaar.

    Hou het deksel op de pan.

    Verwijder de schil en pureer de appelen.

    Roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen.

    Klop de slagroom stijf.

    Meng met de appels, de viili en de honing.

    Schep in schaaltjes en bestrooi met de amandelen.

    02-07-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van rivierkreeftjes en watermeloen met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    32 rivierkreeftjes
    120 g salade-assortiment
    1 cl frambozenazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    150 g gedroogde ham
    0.2 watermeloen
    0.25 cl frambozenazijn
    5 g suiker
    1 cl maïskiemolie
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 cl porto (rood)

     

    De rivierkreeftjes (van ongeveer 35 gram per stuk) koken of stomen en laten afkoelen.

    Per persoon een kreeftje apart houden waarvan enkel de staart wordt gepeld.

    De overige kreeftjes volledig van de schaal ontdoen.

    De pitten en de schil van de watermeloen verwijderen en de helft van het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden.

    Het overige gedeelte persen en door een fijne zeef halen.

    Een vinaigrette bereiden met het sap van de watermeloen, enkele druppels frambozenazijn de suiker, de maïsolie, de olijfolie en de porto.

    De gemengde sla goed spoelen en droogzwieren.

    De sla afwerken met een beetje vinaigrette en midden op de borden schikken.

    Hierop de rivierkreeftjes leggen.

    De ham in fijne reepjes snijden.

    De meloenblokjes over de sla verdelen en overgieten met de rest van de vinaigrette.

    De sla afwerken met de reepjes ham.

     

     

    Tongschar 'Newburg'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    1 eiwit
    2 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 druppels tabasco
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    0.5 citroen
    1 sjalot
    1 blaadje laurier
    3 peperkorrels (zwart)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    zout
    10 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    2 cl sherry (droog)
    paprikapoeder

     

    De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

    De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

    Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen.

    Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen.

    Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

    Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

    De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

    01-07-2006 om 15:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kiemeh

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g geweekte kikkererwten

    500 g runderlapjes of biefstuk in kleine stukjes gesneden

    2 fijn gesneden uien

    2 klein gesneden aardappelen

    200 g dikke Turkse tomatenpuree of 400 g normale tomatenpuree

    witte peper

    zwarte peper

    nootmuskaat

    kerrie

    kardemom

    kaneel

    gedroogde gemalen limoen

    zout

     

    Bereidingswijze
    Breng de kikkererwten, de runderlapjes, de uien en de aardappelen in een pan aan de kook. Schep eventuele schuimvorming eraf.

    Daarna het deksel op de pan en het geheel op een zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.

    Haal de pan van het vuur en stamp het geheel tot een moes.

    Voeg de kruiden toe (de hoeveelheden naar eigen smaak).

    Voeg als laatste de tomatenpuree toe.

    Meng alles goed door.

    Warm het geheel ongeveer 20 minuten weer op, zodat de smaak goed doortrokken is.

    Serveertips
    Serveren met Basmatirijst.

    01-07-2006 om 14:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ham met banaan op de barbecue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    320 g ham
    4 bananen
    2 cl arachideolie
    50 g boter (bakboter)
    paprikapoeder

     

    De bananen pellen en even fruiten in de boter in een pan met antikleeflaag.

    De bananen moeten een goudbruin korstje hebben.

    Laten afkoelen en bestrooien met paprikapoeder.

    Elke banaan in een dikke plak ham rollen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, die vooraf werd ingesmeerd met olie.

    De pakjes zorgvuldig sluiten en gedurende 15 minuten op een zachte gloed laten roosteren. Nu en dan omdraaien.

     

     

    Geroosterde kippenspiesjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kippenfilet
    200 g kippenlevertjes
    100 g oesterzwammen
    1 paprika (groen)
    2 preiwitten
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    4 theelepels Provençaalse kruiden
    1 teentje knoflook

     

    De kip en de zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevertjes in blokjes van 2 centimeter snijden.

    De schoongeborstelde oesterzwammen eveneens in stukken snijden. De prei in dikke ringen snijden en ook de paprika in gelijke stukjes verdelen.

    De houten satéprikkers een paar minuten in water laten weken opdat ze tijdens het bakken niet zouden verbranden.

    Alle ingrediënten afwisselend aan de stokjes prikken en mooi gelijkmatig laten bakken op de grill of de barbecue.

    Het vlees tijdens het bakken regelmatig bedruipen met een marinade van olie, geperste look en Provençaalse kruiden.

     

     

    Uitmuntende aardbeien in de prak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    0.5 citroen
    50 g suiker
    5 dl melk (halfvol)
    4 eierdooiers
    12 blaadjes munt
    70 g suiker

     

    Maak de munt schoon en verwijder de blaadjes van de takjes.

    Hou een paar blaadjes apart voor de garnering.

    Hak de rest van de blaadjes grof.

    Voeg de gehakte blaadjes bij de melk.

    Breng de melk aan de kook.

    Neem onmiddellijk van het vuur als de melk begint te koken.

    Laat de melk zacht afkoelen met het deksel op de pan.

    Meng de eierdooiers met de suiker.

    Klop de eierdooiers tot ze wit en schuimig worden.

    Warm de melk opnieuw op tot het kookpunt.

    Giet 1/3 van de hete melk bij de eierdooiers terwijl u blijft kloppen.

    Giet dit mengsel bij de overige melk.

    Zet het mengsel au bain marie en roer voortdurend met een houten spatel tot de crème gebonden is.

    Zeef de crème in een koude kom.

    Laat afkoelen.

    Giet over in een ijsroommachine en laat draaien tot muntijsroom.

    Bewaar in de diepvriezer.

    Snijd de steeltjes van de aardbeien.

    Snijd ze in stukjes en voeg er het sap van de halve citroen bij, samen met de suiker.

    Plet het fruit met een vork tot een grove moes.

    Laat een halfuurtje trekken in de koelkast.

    Dien op.

    Giet in een coupe eerst een dikke laag aardbeienmoes.

    Leg daarboven op twee bollen muntijs.

    Werk af met verse muntblaadjes.

    30-06-2006 om 16:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Krokodil met basilicum & kokosnootroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500g krokodillen vlees, gesneden in reepjes

    40 ml olie

    100 g ui, fijn gesneden

    150 ml kokosnoot room

    10 g bruine suiker

    5 g koriander

    wortel, gesneden

    40 ml vissaus

    30 g basilicumblad, gesneden

    3 rode Spaanse pepers, heel fijn gesneden

     

    Bereidingswijze
    Verhit de olie in een stoofpot, voeg de ui en de Spaanse pepers toe.

    Rustig bakken tot ze zacht zijn en voeg hieraan het krokodillen vlees en bak het voor ongeveer 5 minuten.
    Voeg hieraan de vissaus, de koriander wortel, de suiker en de basilicum en kook dit geheel voor ongeveer 1 minuut.

    Meng de kokosnoot room erdoor en breng dit aan de kook.

    Als het kookt haal je de stoofpot van het vuur.

    Serveertips
    Serveer dit geheel met verse basilicum.

    29-06-2006 om 17:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Reuzengarnaalsoepje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 scampi
    1 dl visfumet
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 stengel bleekselderij
    0.5 preiwit
    1 tomaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.

    De prei en de selderij schoonmaken en wassen.

    De prei in fijne reepjes versnijden, de selderij in kleine blokjes.

    De tomaten pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De reuzengarnalen kort bakken in de hete olijfolie, prei en selderij toevoegen en even aanstoven.

    Het citroensap, de witte wijn, de visfumet, de blokjes tomaat en het basilicum toevoegen, kruiden met peper en zout en even laten koken.

    De reuzengarnalen over soepkopjes verdelen, overgieten met de soep en garneren met gehakte peterselie of een blaadje basilicum.

     

     

    Gehaktballetjes in goudsbloembladjapon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g gehakt (rundergehakt)
    250 g verse kaas (halfvet)
    3 takjes tijm
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    3 takjes citroenmelisse
    3 takjes dragon (takjes)
    3 blaadjes salie
    3 blaadjes lavas
    grote engelwortel
    goudsbloemen
    kerriepoeder

     

    Meng het gehakt met de platte kaas, verse of gedroogde tijm, marjolein, citroenmelisse, dragon, salie, lavas en grote engelwortel (naar eigen smaak; meestal 3 takjes of blaadjes van elk kruid).

    Maak van het mengsel kleine balletjes.

    Rol ze in gedroogde goudsbloemblaadjes gemengd met curry.

    Verse blaadjes kunnen ook, maar die mix je dan het best eerst fijn.
    Bak ze op een niet te groot vuur in een beetje olijfolie.

    De blaadjes vlijen zich helemaal rond de balletjes.

    Je kunt ze ook in gemalen brandnetelpoeder rollen.

    Misschien heb je liever fijngemalen citroenmelisse.

    Nog altijd niks voor jou? Wel, rol ze dan eens in paprikapoeder of curry.

    TIP:

    Deze hapjes kunnen niet alleen als aperitiefhapje geserveerd worden, maar kunnen eveneens geserveerd worden bij een rijstschotel of bij opgelegde krieken en grof brood.

     

     

    Bavarois van fijne vruchten en advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat

     

    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker.

    De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.

    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.

    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten.

    Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen.

    Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

    29-06-2006 om 11:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Brood met tomaten-ei-ui salade.

     

    4 tomaten klein snijden (het vruchtvlees eruit)

    4 hardgekookte eieren kleinsnijden

    1 gesnipperde ui

     

    Dit alles bij elkaar doen in een schaal.

    Dan een beetje mayonaise erdoor en wat zout en peper.

    Wij doen dit dan op geroosterd brood.

    29-06-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Scholfilet met kruidenboter

     

    Ingrediënten

    400 gr. scholfilets

    Citroensap

    Zout

    Peper

    1 losgeklopt ei

    Paneermeel

    Boter om te bakken

    Voor de kruidenboter:

    50 gr. boter

    Enkele drupjes citroensap

    Zout

    Peper

    2 el gehakte kruiden als peterselie en bieslook

     

    De filets wassen, drogen, met citroensap besprenkelen en met zout en peper bestrooien.

    Eerst door een losgeklopt ei wentelen en vervolgens door paneermeel.

    De filets in de boter aan beide kanten bruin en knapperig bakken.

    Ze zijn dan ook meteen gaar.

    Ze op een verwarmde schotel leggen met op iedere filet een plakje kruidenboter.

    Die kruidenboter heb je van tevoren gemaakt.

    Daarvoor de boter week roeren, wat drupjes citroensap, zout, peper, de gehakte kruiden erdoor roeren.

    Van de boter een rolletje vormen, verpakken in folie en in de koelkast laten opstijven.

    28-06-2006 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Spiegeleieren fu yung hai

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    40 g boter (bakboter)
    100 g sojascheuten
    200 g champignons
    1 theelepel kerriepoeder
    200 g krabbenvlees

     

    De boter verhitten en daarin de in schijfjes gesneden champignons aanfruiten met de sojascheuten en het uitgelekte krabbenvlees.

    Bestuiven met kerriepoeder en daarop de eieren breken.

    Gaarbakken en meteen serveren.

     

     

    Tarbot in mousselinesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g tarbotmoten
    5 dl visfumet
    5 dl melk (halfvol)
    0.5 citroen
    3 eierdooiers
    200 g boter (bakboter)
    0.5 g boter (roomboter)
    1 dl room
    0.2 dl groentebouillon
    peper
    zout

     

    De melk mengen met voldoende visfumet om de vis te pocheren.

    Kruiden en de in schijfjes gesneden citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees) bijvoegen.

    De vis 15 minuten pocheren.

    Warm houden.

    Voor de saus de boter zacht laten smelten en zeer zorgvuldig afschuimen.

    Op een zacht vuur de eierdooiers met de azijn en de groentebouillon opkloppen tot een homogene massa.

    Van het vuur af, beetje bij beetje de geklaarde boter door het eimengsel roeren, zoals bij een mayonaise.

    Enkele druppels citroensap bijvoegen.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en op smaak brengen met peper en zout.

    De vis op een voorverwarmde schotel plaatsen, overgieten met de saus.

    Garneren met versgesnipperde peterselie.

     

     

    Aardbeientaart met korreltjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g boter (bakboter)
    75 g suiker
    1 ei
    125 g bloem (tarwebloem)
    1 zakje vanillesuiker
    16 g bakpoeder
    500 g aardbeien
    1 eiwit
    60 g boter (roomboter)
    5 eetlepels bruine suiker
    75 g bloem (tarwebloem)
    kaneelpoeder

     

    De boter mengen met de suiker en vervolgens het ei toevoegen.

    De gezeefde bloem (125 g voor 4 personen) door het beslag roeren, de vanillesuiker en als laatste het bakpoeder bijvoegen.

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Een taartvorm insmeren met wat boter en hierin het deeg brengen.

    Bestrijken met losgeklopt eiwit en gedurende 30 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.

    De taart uit de oven halen en beleggen met de half doorgesneden aardbeien.

    De korreltjes bereiden met de in fijne blokjes gesneden roomboter die met de hand wordt gemengd met de bruine suiker, de resterende bloem en een snuifje kaneelpoeder.

    Het mengsel op de aardbeientaart aanbrengen door het tussen de handpalmen te verkorrelen.

    Nog 10 minuten in de oven bakken.

    28-06-2006 om 15:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Paprika witlofsalade

     

    Ingrediënten

    300 g chorizo
    0,5 krop ijsbergsla
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 struikje witlof
    0,5 komkommer
    1 bosuitje
    4 eetlepels azijn
    2 theelepels citroensap
    1 theelepel mosterd
    0,5 dl yoghurt
    zout
    peper

     

    Snijdt de chorizo in blokjes en doe ze in een grote schaal.

    Scheur de sla in stukje en was deze.

    Maak de paprika’s schoon en snijdt ze in kleine blokjes.

    Doe deze samen met de sla in de schaal bij de chorizo.

    Maak het witlof schoon, verwijder het binnenste van de stronk en snijdt deze in kleine stukjes. Was de komkommer en snijdt deze in plakjes.

    Snijdt het bosuitje fijn en doe deze met het witlof en komkommer bij de rest in de schaal. Schep de salade goed door elkaar.

    Roer in een kom de azijn, citroensap, mosterd, yoghurt, wat peper en zout door elkaar.

    Giet dit sausje over de salade.

    Lekker met stokbrood.

    28-06-2006 om 10:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Komkommerhapjes met kaassaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 komkommer
    30 g bloem (tarwebloem)
    20 g boter (bakboter)
    2 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    75 g kaas

     

    De komkommer wassen en in schijfjes van 1 centimeter snijden.

    Met een aardappelboor een gedeelte van het komkommervlees weghalen.

    De komkommerschijfjes even laten blancheren.

    Een dikke kaassaus bereiden.

    Hiervoor de boter smelten en met de bloem tot een stevige roux kloppen.

    De melk toevoegen samen met enkele eetlepels van het blancheervocht van de komkommer. Onder voortdurend roeren de gemalen kaas toevoegen.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De komkommerschijfjes vullen met de kaassaus en in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen tot de kaas gekleurd is.

    Opdienen in een papieren vormpje.

     

     

    Mignonnettes met broccolimousse in rood en groen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g broccoli
    1 dl room
    2 eieren
    2 eetlepels mosterd
    peper
    zout
    nootmuskaat
    4 mignonnettes
    40 g boter (bakboter)
    2 paprika's (groen)
    2 paprika's (rood)
    3 eetlepels kippenbouillon
    2 teentjes knoflook
    200 g tagliatelle
    40 g boter (roomboter)

     

    De schoongemaakte broccoli gaarkoken in lichtgezouten water.

    Afgieten en laten uitlekken.

    Een viertal roosjes apart houden voor de versiering en de rest van de broccoli pureren samen met de room, de eieren en de (zachte) mosterd.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Per persoon een ingeboterd timbaaltje vullen met de mousse en gedurende 10 minuten au bain-marie laten garen in een oven van 200 graden.

    De rode en de groene paprika's spoelen, de zaden verwijderen en in reepjes snijden. Gedurende 2 minuten apart laten blancheren en daarna elk met de helft van de kippenbouillon en de knoflook gedurende 20 minuten zachtjes laten stoven.

    Op het einde van de stooftijd de knoflook verwijderen.

    Beide paprikamengsels pureren en zeven.

    Eventueel nog een beetje kippenbouillon toevoegen om te verdunnen.

    De sausjes opkloppen met klontjes koude verse boter.

    De mignonnettes bakken, kruiden en warm houden.

    Ondertussen de tagliatelle gaarkoken.

    De mignonnettes op goed voorverwarmde borden plaatsen en omringen met wat groene paprikasaus.

    Op het andere gedeelte van de borden een eetlepel rode saus aanbrengen en daarop de ontvormde broccolimousse plaatsen.

    Garneren met de tagliatelle en de roosjes broccoli.

     

     

    Rijstpap met appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (halfvol)
    125 g rijst
    2 eierdooiers
    1 stokje vanille
    100 g suiker
    6 appelen (Boskoop)
    5 dl water
    250 g suiker
    6 cocktailkersen

     

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.

    Een pot spoelen met wat water.

    De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.

    Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.

    Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.

    Afwerken met de eierdooiers.

    De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.

    Verder afwerken met een cocktailkersje.

    Warm of koud opdienen.

    27-06-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Aardappel –eisalade

     

    Ingrediënten

    1 kg aardappelen
    6 eieren
    2 tomaten
    1 ui
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 komkommer
    8 olijven zonder pit
    4 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels azijn
    1 theelepel mosterd
    peper
    zout

     

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.

    Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.

    Giet dan de aardappelen af en laat ze afkoelen.

    Doe dan de aardappelplakjes in een schaal.

    Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.

    Laat deze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.

    Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.

    Maak de ui schoon en snipper deze fijn.

    Was de komkommer en snijd deze in plakjes.

    Snijd de olijven in plakjes.

    Schep de eieren, tomaten, ui, peterselie, komkommer en olijven door de aardappelplakjes. Roer in een kommetje de olie, azijn, mosterd en wat peper en zout door elkaar.

    Schep dit sausje door de salade.

    26-06-2006 om 21:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelsalade met ham

     

    Ingrediënten

    1 kg aardappelen
    zout
    peper
    2 eieren
    0,5 pot augurken
    250 g ham
    10 zilveruitjes
    3 eetlepels mayonaise
    3 eetlepels yoghurt
    2 eetlepels gehakte bieslook

     

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.

    Giet ze dan af en laat ze afkoelen.

    Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.

    Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in stukjes.

    Laat de augurken uitlekken en snijdt ze in plakjes.

    Snijdt de ham in blokjes.

    Snijdt de aardappelen in blokjes, doe ze in een schaal en meng er eieren, augurken, zilveruitjes en ham door.

    Roer in een kom de mayonaise, yoghurt en de bieslook door elkaar en schep dit door de salade.

    26-06-2006 om 18:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    De lekkerste pastasalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    310 g pasta (kleine schelpjes)
    3 teentjes knoflook
    255 g kerstomaatjes (geel)
    255 g kerstomaatjes (rood)
    10 olijven (zwart)
    8 sprietjes bieslook
    6 blaadjes basilicum
    1 halve komkommer
    4 eetlepels wijnazijn (wit)
    7 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

    Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken.

    Leg de knoflook opzij voor de dressing.

    Doe de pasta in een kom.

    Hak de tomaatjes, de ontpitte olijven, de verse bieslook, de verse basilicum en de komkommer in stukjes van ongeveer half zo groot als de pasta en doe ze ook in de kom.

    Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel.

    Doe er azijn, olie en peper en zout bij.

    Sprenkel dit over de salade en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

     

     

    Warme tofuplakjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g tofu
    1 krop sla
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels sojasaus
    4 sneetjes brood

     

    Snij de tofu in dunne plakjes (1/2 cm dik).

    Warm de olijfolie in de pan en voeg de sojasaus toe.

    Voeg de tofu toe en bak de plakjes korstig.

    Serveer ze warm.

    Beleg het brood vooraf met wat sla.

     

     

    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g aardbeien
    150 g rode bessen
    150 g blauwbessen
    150 g frambozen
    150 g braambessen
    5 dl water
    500 g suiker
    5 cl bessenlikeur
    4 bolletjes vanille-ijs
    4 blaadjes munt

     

    Een suikersiroop maken met water en suiker.

    De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.

    De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.

    Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.

    Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.

    In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.

    Afwerken met een muntblaadje.

    26-06-2006 om 15:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-06-2006 om 10:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tian van tomaten en courgettes met kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 roma-tomaten

    4 kleine courgettes

    3 grote uien

    2 teentjes knoflook

    3 takjes tijm

    3 takjes verse oregano

    1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie

    6 blaadjes verse basilicum

    2 blaadjes laurier

    1/2 soeplepel griessuiker

    10 soeplepels olijfolie

    zout en peper

     

    Bereiding

    Pel de look en hak hem fijn.

    Hak de rozemarijn en hou de takjes tijm apart.

    Verbrijzel de laurierblaadjes.

    Strijk een ovenschotel in met olie, bij voorkeur een geverniste schotel van aardewerk (wat men in de Provence een tian noemt).

    Pel de uien en snij ze in schijfjes.

    Spoel de courgettes en snij ze ook in schijfjes.

    Bak de uien en vervolgens de courgettes goudgeel in vier eetlepels olie.
    Snij de tomaten in schijfjes, haal er de pitten uit en dep ze droog met keukenpapier.

    Schik de tomaten-, uien- en courgetteschijfjes in de schotel, goed tegen elkaar gezet.

    Strooi er suiker op.

    Bestrooi ze met look, peterselie, laurier, tijm en oregano.

    Doe er zout en peper op.

    Bak het gerecht 45 min. in een warme oven op th. 5 (150°C).

    Versier het met basilicumblaadjes, besprenkel het met een straaltje olie en dien het op.

    25-06-2006 om 17:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!