De lekkerste pastasaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
310 g pasta (kleine schelpjes) 3 teentjes knoflook 255 g kerstomaatjes (geel) 255 g kerstomaatjes (rood) 10 olijven (zwart) 8 sprietjes bieslook 6 blaadjes basilicum 1 halve komkommer 4 eetlepels wijnazijn (wit) 7 eetlepels olijfolie (extra vierge) zeezout peper (zwarte peper)
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken.
Leg de knoflook opzij voor de dressing.
Doe de pasta in een kom.
Hak de tomaatjes, de ontpitte olijven, de verse bieslook, de verse basilicum en de komkommer in stukjes van ongeveer half zo groot als de pasta en doe ze ook in de kom.
Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel.
Doe er azijn, olie en peper en zout bij.
Sprenkel dit over de salade en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Warme tofuplakjes
Ingrediënten voor 4 personen
300 g tofu 1 krop sla 3 cl olijfolie (extra vierge) 4 eetlepels sojasaus 4 sneetjes brood
Snij de tofu in dunne plakjes (1/2 cm dik).
Warm de olijfolie in de pan en voeg de sojasaus toe.
Voeg de tofu toe en bak de plakjes korstig.
Serveer ze warm.
Beleg het brood vooraf met wat sla.
Vruchtensla van zacht fruit met ijs
Ingrediënten voor 4 personen
250 g aardbeien 150 g rode bessen 150 g blauwbessen 150 g frambozen 150 g braambessen 5 dl water 500 g suiker 5 cl bessenlikeur 4 bolletjes vanille-ijs 4 blaadjes munt
Een suikersiroop maken met water en suiker.
De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.
De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.
Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.
Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.
Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.
In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.
Afwerken met een muntblaadje.
|