Kiemehxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
500 g geweekte kikkererwten
500 g runderlapjes of biefstuk in kleine stukjes gesneden
2 fijn gesneden uien
2 klein gesneden aardappelen
200 g dikke Turkse tomatenpuree of 400 g normale tomatenpuree
witte peper
zwarte peper
nootmuskaat
kerrie
kardemom
kaneel
gedroogde gemalen limoen
zout
Bereidingswijze Breng de kikkererwten, de runderlapjes, de uien en de aardappelen in een pan aan de kook. Schep eventuele schuimvorming eraf.
Daarna het deksel op de pan en het geheel op een zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.
Haal de pan van het vuur en stamp het geheel tot een moes.
Voeg de kruiden toe (de hoeveelheden naar eigen smaak).
Voeg als laatste de tomatenpuree toe.
Meng alles goed door.
Warm het geheel ongeveer 20 minuten weer op, zodat de smaak goed doortrokken is.
Serveertips Serveren met Basmatirijst.
|