Scholfilet met kruidenboterxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gr. scholfilets
Citroensap
Zout
Peper
1 losgeklopt ei
Paneermeel
Boter om te bakken
Voor de kruidenboter:
50 gr. boter
Enkele drupjes citroensap
Zout
Peper
2 el gehakte kruiden als peterselie en bieslook
De filets wassen, drogen, met citroensap besprenkelen en met zout en peper bestrooien.
Eerst door een losgeklopt ei wentelen en vervolgens door paneermeel.
De filets in de boter aan beide kanten bruin en knapperig bakken.
Ze zijn dan ook meteen gaar.
Ze op een verwarmde schotel leggen met op iedere filet een plakje kruidenboter.
Die kruidenboter heb je van tevoren gemaakt.
Daarvoor de boter week roeren, wat drupjes citroensap, zout, peper, de gehakte kruiden erdoor roeren.
Van de boter een rolletje vormen, verpakken in folie en in de koelkast laten opstijven.
|