Ham met banaan op de barbecuexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
320 g ham 4 bananen 2 cl arachideolie 50 g boter (bakboter) paprikapoeder
De bananen pellen en even fruiten in de boter in een pan met antikleeflaag.
De bananen moeten een goudbruin korstje hebben.
Laten afkoelen en bestrooien met paprikapoeder.
Elke banaan in een dikke plak ham rollen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, die vooraf werd ingesmeerd met olie.
De pakjes zorgvuldig sluiten en gedurende 15 minuten op een zachte gloed laten roosteren. Nu en dan omdraaien.
Geroosterde kippenspiesjes
Ingrediënten voor 4 personen
200 g kippenfilet 200 g kippenlevertjes 100 g oesterzwammen 1 paprika (groen) 2 preiwitten 6 cl olijfolie (extra vierge) 4 theelepels Provençaalse kruiden 1 teentje knoflook
De kip en de zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevertjes in blokjes van 2 centimeter snijden.
De schoongeborstelde oesterzwammen eveneens in stukken snijden. De prei in dikke ringen snijden en ook de paprika in gelijke stukjes verdelen.
De houten satéprikkers een paar minuten in water laten weken opdat ze tijdens het bakken niet zouden verbranden.
Alle ingrediënten afwisselend aan de stokjes prikken en mooi gelijkmatig laten bakken op de grill of de barbecue.
Het vlees tijdens het bakken regelmatig bedruipen met een marinade van olie, geperste look en Provençaalse kruiden.
Uitmuntende aardbeien in de prak
Ingrediënten voor 4 personen
500 g aardbeien 0.5 citroen 50 g suiker 5 dl melk (halfvol) 4 eierdooiers 12 blaadjes munt 70 g suiker
Maak de munt schoon en verwijder de blaadjes van de takjes.
Hou een paar blaadjes apart voor de garnering.
Hak de rest van de blaadjes grof.
Voeg de gehakte blaadjes bij de melk.
Breng de melk aan de kook.
Neem onmiddellijk van het vuur als de melk begint te koken.
Laat de melk zacht afkoelen met het deksel op de pan.
Meng de eierdooiers met de suiker.
Klop de eierdooiers tot ze wit en schuimig worden.
Warm de melk opnieuw op tot het kookpunt.
Giet 1/3 van de hete melk bij de eierdooiers terwijl u blijft kloppen.
Giet dit mengsel bij de overige melk.
Zet het mengsel au bain marie en roer voortdurend met een houten spatel tot de crème gebonden is.
Zeef de crème in een koude kom.
Laat afkoelen.
Giet over in een ijsroommachine en laat draaien tot muntijsroom.
Bewaar in de diepvriezer.
Snijd de steeltjes van de aardbeien.
Snijd ze in stukjes en voeg er het sap van de halve citroen bij, samen met de suiker.
Plet het fruit met een vork tot een grove moes.
Laat een halfuurtje trekken in de koelkast.
Dien op.
Giet in een coupe eerst een dikke laag aardbeienmoes.
Leg daarboven op twee bollen muntijs.
Werk af met verse muntblaadjes.
|