Spiegeleieren fu yung haixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 40 g boter (bakboter) 100 g sojascheuten 200 g champignons 1 theelepel kerriepoeder 200 g krabbenvlees
De boter verhitten en daarin de in schijfjes gesneden champignons aanfruiten met de sojascheuten en het uitgelekte krabbenvlees.
Bestuiven met kerriepoeder en daarop de eieren breken.
Gaarbakken en meteen serveren.
Tarbot in mousselinesaus
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g tarbotmoten 5 dl visfumet 5 dl melk (halfvol) 0.5 citroen 3 eierdooiers 200 g boter (bakboter) 0.5 g boter (roomboter) 1 dl room 0.2 dl groentebouillon peper zout
De melk mengen met voldoende visfumet om de vis te pocheren.
Kruiden en de in schijfjes gesneden citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees) bijvoegen.
De vis 15 minuten pocheren.
Warm houden.
Voor de saus de boter zacht laten smelten en zeer zorgvuldig afschuimen.
Op een zacht vuur de eierdooiers met de azijn en de groentebouillon opkloppen tot een homogene massa.
Van het vuur af, beetje bij beetje de geklaarde boter door het eimengsel roeren, zoals bij een mayonaise.
Enkele druppels citroensap bijvoegen.
Afwerken met de licht opgeklopte room en op smaak brengen met peper en zout.
De vis op een voorverwarmde schotel plaatsen, overgieten met de saus.
Garneren met versgesnipperde peterselie.
Aardbeientaart met korreltjes
Ingrediënten voor 4 personen
75 g boter (bakboter) 75 g suiker 1 ei 125 g bloem (tarwebloem) 1 zakje vanillesuiker 16 g bakpoeder 500 g aardbeien 1 eiwit 60 g boter (roomboter) 5 eetlepels bruine suiker 75 g bloem (tarwebloem) kaneelpoeder
De boter mengen met de suiker en vervolgens het ei toevoegen.
De gezeefde bloem (125 g voor 4 personen) door het beslag roeren, de vanillesuiker en als laatste het bakpoeder bijvoegen.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Een taartvorm insmeren met wat boter en hierin het deeg brengen.
Bestrijken met losgeklopt eiwit en gedurende 30 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.
De taart uit de oven halen en beleggen met de half doorgesneden aardbeien.
De korreltjes bereiden met de in fijne blokjes gesneden roomboter die met de hand wordt gemengd met de bruine suiker, de resterende bloem en een snuifje kaneelpoeder.
Het mengsel op de aardbeientaart aanbrengen door het tussen de handpalmen te verkorrelen.
Nog 10 minuten in de oven bakken.
|