Aardappel eisaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 kg aardappelen 6 eieren 2 tomaten 1 ui 2 eetlepels gehakte peterselie 1 komkommer 8 olijven zonder pit 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels azijn 1 theelepel mosterd peper zout
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 8 10 minuten gaar.
Giet dan de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Doe dan de aardappelplakjes in een schaal.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
Laat deze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Was de komkommer en snijd deze in plakjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Schep de eieren, tomaten, ui, peterselie, komkommer en olijven door de aardappelplakjes. Roer in een kommetje de olie, azijn, mosterd en wat peper en zout door elkaar.
Schep dit sausje door de salade.
|