Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van rivierkreeftjes en watermeloen met hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    32 rivierkreeftjes
    120 g salade-assortiment
    1 cl frambozenazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    150 g gedroogde ham
    0.2 watermeloen
    0.25 cl frambozenazijn
    5 g suiker
    1 cl maïskiemolie
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 cl porto (rood)

     

    De rivierkreeftjes (van ongeveer 35 gram per stuk) koken of stomen en laten afkoelen.

    Per persoon een kreeftje apart houden waarvan enkel de staart wordt gepeld.

    De overige kreeftjes volledig van de schaal ontdoen.

    De pitten en de schil van de watermeloen verwijderen en de helft van het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden.

    Het overige gedeelte persen en door een fijne zeef halen.

    Een vinaigrette bereiden met het sap van de watermeloen, enkele druppels frambozenazijn de suiker, de maïsolie, de olijfolie en de porto.

    De gemengde sla goed spoelen en droogzwieren.

    De sla afwerken met een beetje vinaigrette en midden op de borden schikken.

    Hierop de rivierkreeftjes leggen.

    De ham in fijne reepjes snijden.

    De meloenblokjes over de sla verdelen en overgieten met de rest van de vinaigrette.

    De sla afwerken met de reepjes ham.

     

     

    Tongschar 'Newburg'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    1 eiwit
    2 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 druppels tabasco
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    0.5 citroen
    1 sjalot
    1 blaadje laurier
    3 peperkorrels (zwart)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    zout
    10 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    2 cl sherry (droog)
    paprikapoeder

     

    De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

    De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

    Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen.

    Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen.

    Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

    Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

    De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!