Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Taartje met griet en rabarberxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    40 g boter (roomboter)
    1 ei
    0.1 dl melk (vol)
    400 g grietfilet
    1 stengel bleekselderij
    1 sjalot
    200 g rabarber
    120 g suiker (griessuiker)
    1 citroen
    60 g prinsessenboontjes
    8 sprietjes bieslook
    0.6 dl visfumet
    60 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    40 g boter (bakboter)

     

    Bereid het deeg voor de taartjes: meng de bloem, een snuifje zout, de boter, het ei en de melk in een mixer (indien het deeg te dun is, voegt u een beetje extra bloem toe).

    Laat het deeg een 30-tal minuten in de koelkast rusten.

    Bedek per persoon de bodem van een beboterd vormpje met deeg, dek af en bak gedurende 5 minuten op 200°C. Laat afkoelen.

    Snijd de vis in porties en maak de groenten schoon.

    Snijd de witte selder in kleine dobbelsteentjes, hak de sjalot fijn en fruit de groenten even aan in wat boter.

    Maak de rabarber schoon en kook gaar met de suiker en het sap van de citroen.

    Kook de boontjes in gezouten kokend water.

    Kruid de sneden griet, bak de porties snel in de pan in boter.

    Laat de visfumet tot de helft inkoken, laat even afkoelen naast het vuur en bind met kleine stukjes boter.

    Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Plaats een taartje met een beetje saus op een warm bord, versier het met de rabarber, plaats er een snede griet op en werk af met sprietjes bieslook en een groentekrans.

     

     

    Kip met scampi en prinsessenboontjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    12 scampi
    2.5 eetlepels kippenbouillon
    peper
    zout
    120 g prinsessenboontjes
    2.5 dl room
    1 teentje knoflook
    1 theelepel maïszetmeel
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De kippenfilets opensnijden en plat kloppen met een houten plankje.

    De filets kleuren in boter en bestrooien met peper en zout.

    Uit de pan halen en de kippenbouillon erin gieten.

    De scampi pellen en aanbakken in een weinig boter.

    De gesnipperde knoflook toevoegen en bestrooien met peper en zout.

    De room toevoegen en even laten inkoken.

    De scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus gieten.

    De saus binden met maïszetmeel dat losgeklopt werd in een beetje water.

    Een kippenlapje op een bord schikken.

    Er enkele scampi bij leggen en bedekken met de saus.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

    Enkele groene boontjes errond schikken die in water werden gaargekookt.

    Serveren met hertoginnenaardappelen die in de oven gekleurd werden.

     

     

    Amandeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g boter (roomboter)
    2 eieren
    200 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    0.3 dl melk (halfvol)
    100 g boter (roomboter)
    150 g amandelschilfers
    0.2 dl melk (halfvol)
    100 g suiker

     

    De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.

    De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.

    Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.

    Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.

    Ondertussen de amandelsaus bereiden.

    Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.

    Nog een kwartier laten verder bakken.

    Buiten de oven laten afkoelen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!