Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van rivierkreeftjes met kaviaar

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 rivierkreeftjes
    0.5 krop sla
    1 wortel
    100 g oesterzwammen
    20 g truffel
    0.5 komkommer
    2 eetlepels kaviaar
    10 dl court-bouillon
    2 cl notenolie
    2 cl wijnazijn (wit)
    2 dl room
    1 eetlepel citroensap
    2 takjes dille
    15 g kervel
    peper
    zout

     

    De rivierkreeftjes -ontdaan van het darmkanaal.

    1 minuut koken in de court-bouillon en hierin laten afkoelen.

    Het kreeftenvlees uit de schaal halen en de koppen bijhouden als garnituur.

    De sla mengen met een vinaigrette van notenolie en wijnazijn.

    De room mengen met de kaviaar, besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout.

    In het midden van een bord de sla leggen en de in julienne gesneden groenten erop schikken. De room met kaviaar errond gieten en de lauwe rivierkreeftjes erop schikken.

    Afwerken met de kreeftenkopjes, takjes dille en kervel.

     

     

    Tongschar 'Newburg'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    1 eiwit
    2 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 druppels tabasco
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    0.5 citroen
    1 sjalot
    1 blaadje laurier
    3 peperkorrels (zwart)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    zout
    10 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    2 cl sherry (droog)
    paprikapoeder

     

    De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

    De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

    Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen.

    Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen.

    Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

    Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

    De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

     

     

    Chocoladecakejes met bloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g chocolade (puur)
    175 g boter (ongezouten)
    4 eieren
    175 g basterdsuiker
    100 g bloem
    zout
    40 g amandelen (gepeld)
    2 dl slagroom

     

    Verwarm de oven voor op 190°C (stand 5).

    Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.

    Smelt 2/3 van de chocola en alle boter in een vuurvaste kom boven zachtkokend water.

    Haal de kom van de warmtebron.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden.

    Voeg het chocolademengsel toe en mix goed.

    Roer de gezeefde bloem, zout en gemalen amandelen erdoor.

    Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.

    Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.

    Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze gerezen zijn.

    Laat ze afkoelen.

    Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.

    Klop tot alles helemaal glad is.

    Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot het glazuur net nog warm is.

    Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.

    Laat het er gerust langslopen.

    Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.

    Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.

    09-07-2006 om 17:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bruschetta met ratatouille en gesmolten camembert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (rood)
    1 aubergine
    2 courgetten
    olijfolie om te bakken
    1 ui (fijngehakt)
    3 teentjes knoflook
    400 g pruimtomaten
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    1 cl wijnazijn (rood)
    4 sneetjes wit brood
    150 g camembert
    zout
    peper

     

    Dit is een erg lekker gerecht om tijdens een verloren zondags uurtje te maken.

    Ratatouille is erg makkelijk te maken en blijft in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar, dus u kunt er wat van nemen als u er zin in hebt.

    Bij dit recept kunt u allerlei ingrediënten variëren en combineren.

     

    Maak eerst de ratatouille:
    Snij de paprika's overlangs doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

    Snij de aubergine en courgettes in blokjes.

    Doe alles in een grote kom.

    Schenk de olijfolie in de grootste pan die u hebt en verhit deze op matig vuur.

    Schep eerst de uien en fijngehakte knoflook en vervolgens de paprika's, aubergines en courgettes in de pan.

    Schep de groenten goed om en laat ze onder af en toe omscheppen 20 minuten smoren.

    Doe intussen de bliktomaten met hun sap in een andere kom en prak ze licht met een vork. Voeg de basilicum toe.

    Schep de gesmoorde groenten nog eens goed om, kijk of ze al een mooi kleurtje hebben gekregen en voeg de tomaten toe.

    Schenk er anderhalf glas water bij en schep alles nogmaals goed om.

    Zet de pan op een zo laag mogelijk pitje en laat het gerecht minstens 1 uur stoven.

    Doe de gare ratatouille in een schaal; als u hem in de oven in een ovenschaal bereid hebt, kunt u hem daarin opdienen.

    Roer de rode-wijnazijn erdoor.

     

    Maak de bruschetta:
    Verwarm een grill voor, besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze aan beide kanten (dat kan het beste in een grillpan).

    Schep de ratatouille op de broodjes, spreid het een beetje uit en leg hierop plakjes camembert. Strooi er zout en peper over en plaats ze een paar minuten onder de grill.

    Snij de bruschetta in vieren en serveer hem.

     

     

    Heek met coulis van langoustines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g heekfilet
    8 langoustines
    2 tomaten
    2 teentjes knoflook
    2 takjes tijm
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    2 eetlepels cognac
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    1 dl room
    2 lente-uitjes
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    100 g boter (bakboter)
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De langoustines pellen en de koppen en scharen fijnhakken.

    De sjalot en het teentje knoflook fijnsnijden.

    De tomaat pellen en ontpitten.

    In een sauspan boter licht laten kleuren.

    De langoustines kort laten bakken, uit de pan nemen en warm houden.

    De sjalot, look, tijm, tomaat, peterselie, gehakte langoustinekoppen en scharen gedurende 5 minuten stoven in dezelfde pan.

    Besprenkelen met cognac, bevochtigen met de witte wijn en de visfumet.

    Kruiden met peper en zout.

    De room toevoegen en 10 minuten inkoken.

    De heekmoot kruiden met peper en zout.

    Boter licht laten kleuren en de heekmoot goudbruin bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.

    De saus door een puntzeef gieten en goed aandrukken om alle sappen op te vangen.

    De gehakte kruiden toevoegen en de saus opkloppen met een klontje boter.

    De heekmoot in het midden van een voorverwarmd bord leggen en omringen met de saus en de langoustinestaarten.

    Serveren met gestoomde aardappeltjes.

     

     

    Ijssoufflé met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    200 g suiker
    1.5 dl water
    2 eetlepels cacaopoeder

     

    Vetvrij papier voldoende hoog en breed knippen om, in de hoogte dubbel gevouwen, rond een souffléschaal of individuele potjes te bevestigen.

    Het papier onderaan vastzetten met een touwtje of een elastiekje en bovenaan met papierklemmetjes.

    De suiker in het water tot een dikke stroop koken.

    Een kom met azijn spoelen en daarin de eiwitten stevig opkloppen.

    In een dun straaltje er langzaam de suikerstroop door spatelen.

    Blijven roeren tot de massa gekoeld is.

    De room luchtig opkloppen.

    De aardbeien pureren en door een fijne zeef duwen.

    Eerst de aardbeien door het eiwit roeren en dan de room.

    Voorzichtig omroeren tot een homogene massa.

    In de soufflévorm(en) storten tot net onder de rand van de vorm.

    Gedurende 5 uren in de diepvries plaatsen en 15 minuten voor het opdienen het papier verwijderen en de soufflé bestuiven met cacaopoeder.

    Het ijs zal enkele centimeter boven het potrandje gestegen zijn.

    08-07-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Taartje met griet en rabarber

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    40 g boter (roomboter)
    1 ei
    0.1 dl melk (vol)
    400 g grietfilet
    1 stengel bleekselderij
    1 sjalot
    200 g rabarber
    120 g suiker (griessuiker)
    1 citroen
    60 g prinsessenboontjes
    8 sprietjes bieslook
    0.6 dl visfumet
    60 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    40 g boter (bakboter)

     

    Bereid het deeg voor de taartjes: meng de bloem, een snuifje zout, de boter, het ei en de melk in een mixer (indien het deeg te dun is, voegt u een beetje extra bloem toe).

    Laat het deeg een 30-tal minuten in de koelkast rusten.

    Bedek per persoon de bodem van een beboterd vormpje met deeg, dek af en bak gedurende 5 minuten op 200°C. Laat afkoelen.

    Snijd de vis in porties en maak de groenten schoon.

    Snijd de witte selder in kleine dobbelsteentjes, hak de sjalot fijn en fruit de groenten even aan in wat boter.

    Maak de rabarber schoon en kook gaar met de suiker en het sap van de citroen.

    Kook de boontjes in gezouten kokend water.

    Kruid de sneden griet, bak de porties snel in de pan in boter.

    Laat de visfumet tot de helft inkoken, laat even afkoelen naast het vuur en bind met kleine stukjes boter.

    Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Plaats een taartje met een beetje saus op een warm bord, versier het met de rabarber, plaats er een snede griet op en werk af met sprietjes bieslook en een groentekrans.

     

     

    Kip met scampi en prinsessenboontjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    12 scampi
    2.5 eetlepels kippenbouillon
    peper
    zout
    120 g prinsessenboontjes
    2.5 dl room
    1 teentje knoflook
    1 theelepel maïszetmeel
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De kippenfilets opensnijden en plat kloppen met een houten plankje.

    De filets kleuren in boter en bestrooien met peper en zout.

    Uit de pan halen en de kippenbouillon erin gieten.

    De scampi pellen en aanbakken in een weinig boter.

    De gesnipperde knoflook toevoegen en bestrooien met peper en zout.

    De room toevoegen en even laten inkoken.

    De scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus gieten.

    De saus binden met maïszetmeel dat losgeklopt werd in een beetje water.

    Een kippenlapje op een bord schikken.

    Er enkele scampi bij leggen en bedekken met de saus.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

    Enkele groene boontjes errond schikken die in water werden gaargekookt.

    Serveren met hertoginnenaardappelen die in de oven gekleurd werden.

     

     

    Amandeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g boter (roomboter)
    2 eieren
    200 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    0.3 dl melk (halfvol)
    100 g boter (roomboter)
    150 g amandelschilfers
    0.2 dl melk (halfvol)
    100 g suiker

     

    De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.

    De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.

    Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.

    Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.

    Ondertussen de amandelsaus bereiden.

    Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.

    Nog een kwartier laten verder bakken.

    Buiten de oven laten afkoelen.

     

    07-07-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Macaronisalade met zalm

     

    Ingrediënten

    250 gr. macaroni
    1 blik zalm á 440 gr.
    2 rode paprika’s
    1 gele paprika
    200 gr. belegen kaas
    1/8 liter zure room
    2 eetlepels mayonaise
    1 theelepel kerriepoeder
    3 eetlepels fijngehakte selderie
    zout en peper

     

    Kook de macaroni.

    Laten afkoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.

    Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op.

    De zalm, paprika en de kaas in een schaal door elkaar mengen.

    Maak een sausje van de zure room, mayonaise, 3 eetlepels van het zalmvocht, kerriepoeder, zout en peper.

    Schep het sausje door de salade en laat hem minstens 30 min. intrekken.

    Strooi de selderie over de salade

    07-07-2006 om 13:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Macaronisalade met ham en kaas

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni
    2 eetlepels mayonaise
    1 theelepel mosterd
    1 beetje kerrie
    1 beetje paprikapoeder
    1 mespuntje mierikswortel
    blokjes ham
    blokjes kaas
    3 lente uitjes
    ½ rode paprika
    Eventueel wat aromat

     

    Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing en af laten koelen.

    De kaas en ham in blokjes en de groente in kleine stukjes snijden en mengen met de kruiden, mayonaise en mosterd.

    Nu mengen met de macaroni.

    06-07-2006 om 00:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koude macaronisalade

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    3 à 4 blikjes tonijn in olie
    pasta (voor twee personen)
    1 zakje slamelange
    tomaten
    komkommer
    feta
    slasaus
    2 hardgekookte eieren

     

    Pasta koken, afkoelen en goed koud laten worden.

    Sla, tomaten, komkommer, feta en eieren in stukjes snijden en in een grote schaal doen.

    Voeg de uitgelekte tonijn toe en roer alles samen met de slasaus lekker door elkaar.

    05-07-2006 om 19:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pita 'César'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 pitabroodjes
    0.25 krop ijsbergsla
    1 stronkje witloof
    1 wortel
    1 preiwit
    1 appel
    2 cl appelazijn
    25 g Parmezaanse kaas

     

    Maak alle groenten schoon.

    Schil de appel en schraap de wortel.

    Snijd de prei in flinterdunne reepjes.

    Rasp de wortel en de appel.

    Snijd de ijsbergsla en het witloof in reepjes.

    Meng alles en besprenkel met appelazijn.

    Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over het mengsel.

    Warm de pitabroodjes op in een toaster of in de oven.

    Vul de broodjes met het mengsel en serveer met dipsausjes.

     

     

    Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 aardappelen (Bintje)
    3 eieren
    2 uien
    100 g boter (bakboter)
    40 g kaas
    peper
    zout

     

    De aardappelen schillen en fijnraspen.

    De uien pellen, tot moes raspen en mengen met de aardappelen.

    De eieren erdoor roeren en het geheel kruiden met peper en zout.

    Intussen boter verhitten in een pan.

    Een flinke lepel van het mengsel in de pan drukken en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.

    Vervolgens de pannenkoeken bestrooien met kaas en een paar minuten gratineren in de oven.

     

    Tip:

    De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

     

     

    Bananenyoghurt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl yoghurt (mager)
    2 bananen
    2 sinaasappelen

     

    De sinaasappelen uitpersen.

    De bananen pellen.

    De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.

    Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.

    05-07-2006 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bonte worstsalade

     

    Ingrediënten

    250 gr. in kleine blokjes gesneden gekookte worst

    1 kleingesneden ui

    2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

    1 geschilde en in kleine blokjes gesneden appel

    2 fijngehakte hardgekookte eieren

    1 dl mayonaise

    1 el tomatenketchup

    2 el koffieroom

    1 uitgeperst teentje knoflook

    mespuntje paprikapoeder

    zout en peper

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Doe de blokjes gekookte worst, de kleingesneden ui, de stukjes tomaat, de blokjes appel en de fijngehakte eieren in een schaal.

    Roer van de mayonaise met de tomatenketchup, de koffieroom, de uitgeperste knoflook, het paprikapoeder en wat zout en peper in een kommetje een gladde saus.

    Schenk de saus over de salade en schep alles goed dooreen.

    Laat de salade 15 minuten op een koele plaats staan.

    Serveer de salade bestrooid met de fijngehakte peterselie.

    04-07-2006 om 16:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Omelet met goudsbloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    1 krop sla (krulsla)
    1 dl water
    6 goudsbloemen
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    kruidenzout
    peper
    olijfolie om te bakken
    4 sneetjes brood (volkoren)

     

    Klop de eieren los met wat water.

    Roer de bieslook en de bloemblaadjes van de goudsbloemen door de eieren.

    Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.

    Verwarm een weinig olie en bak twee omeletten.

    Was de sla en verdeel de blaadjes in kleinere stukken.

    Bedek elk bord met een beetje sla.

    Snij punten uit de omeletten en serveer die warm op geroosterd brood.

     

     

    Gebakken groenten met tempé bacon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes tempébacon
    300 g broccoli
    250 g champignons
    300 g pompoen
    1 ui
    8 pijpuitjes
    1 eetlepel sojasaus
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.

    Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes.

    Verhit de olijfolie.

    Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.

    Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.

     

     

    Broodpudding

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren
    12 sneetjes wit brood
    2 dl melk (halfvol)
    200 g suiker
    60 g rozijntjes
    kaneelpoeder
    1 eiwit
    150 g suiker

     

    De suiker losroeren in de warme melk.

    De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.

    Een half uurtje laten rusten.

    De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.

    Dit mengsel door het broodpapje roeren.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Een bakvorm insmeren met zachte boter.

    Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.

    De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.

    Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.

    Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.

     

    Tip:

    Deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.

    Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.

    04-07-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zoete scampi in spinazie met curry vinaigrette

    Ingrediënten

    scampi's
    verse spinazie
    vloeibare honing
    olijfolie
    witte wijnazijn
    currypoeder
    zwarte peper en zout

     

    Dit lepelhapje gaat uitstekend bij het aperitief en kan ook in kleine schaaltjes geserveerd worden.
    Pel de scampi's (met uitzondering van het staart stukje, (mooier)) en verwijder het darmkanaaltje.

    Kruid ze met peper en wat zout.
    Bak ze vervolgens kort in olijfolie, hou opzij.
    Blancheer de spinaziebladeren kort in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water voor een mooie groene kleur.
    Bestrijk de scampi's met wat honing en omwikkel ze met spinazie, leg ze vervolgens elk apart in een klein schaaltje op hapjeslepel.
    Maak tenslotte een vinaigrette met één deel olijfolie en één deel witte wijnazijn, voeg curry naar believen toe.
    Overgiet élk scampihapje met wat vinaigrette en warm even op (microwave) net voor het serveren, smaakt het best lauw.
    In het smaakpalet van dit hapje is écht alles aanwezig, zout (scampi), zoet (honing) zuur (vinaigrette) en bitter (spinazie), samen met de pittigheid van de curry een écht smaakbommetje.

    03-07-2006 om 22:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gnocchini Tricolore met eigen zuiderse groentensaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gnocchini (tricolore)
    150 g gemengd gehakt

    100 g pancetta

    150 g spekblokjes (natuur)
    3 dikke wortelen

    1 courgette

    1 groene paprika
    1 rode ui

    4 stengels groene selder
    1 blik tomatenstukjes (400 g)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    2,5 dl rode wijn
    1 bouillonblokje (groente)
    6 dl water
    parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Was de groenten, hak de ui grof, snij de selder in hapklare brokjes, de wortel en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes.
    Snij ook de pancetta in fijne reepjes.
    Laat een flinke scheut olijfolie goed heet worden en stoof hierin de spekblokjes aan tot ze mooi kleuren, voeg de grof gehakte ui toe en laat even meebakken.

    Nu mag ook de pancetta en het gehakt de pan in, roer en plet met een houten lepel tot alles los en mooi gekleurd is.

    Blus met de rode wijn en laat even inkoken tot de alcohol grotendeels verdampt is.
    Roer er nu de tomatenstukjes en tomatenpuree door en laat even mee sudderen, verkruimel het bouillonblokje bij de saus, giet er het water bij en breng langzaam aan de kook.
    Tenslotte mogen nu ook de groenten bij de saus, begin met de selder en wortelschijfjes, 10 minuutjes later de paprika en courgette schijfjes, laat in totaal 30 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
    Kook de pasta al denté, giet af, meng onder de saus en serveer met parmezaanse kaas. 

    03-07-2006 om 20:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde pijlinktvis met roomsausje van venkel & ouzo

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg pijlinktvis groot (diepvries)
    500 g gemengd gehakt
    2 el geitenkaas
    2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 zakje gehaktkruiden
    1 venkelknol
    1/2 dl witte wijn, 1 el ouzo (Griekse anijsdrank)
    0.5 liter groentebouillon (blokje)
    2.5 dl room
    witte peper en wat zout

     

    Ontdooi de inkvistubes, liefst in een vergiet zodat ze niet in hun eigen vocht liggen.
    Meng het gehakt met 1 fijngehakte sjalot en knoflook, de gehaktkruiden en de geitenkaas.

    Vul hiermee de inktvistubes en maak de opening dicht met een cocktailprikker.
    Snijd de venkel in vlinderdunne schijfjes, hou het groen apart.

    Laat 1 sjalot glazig stoven in wat olie, voeg de venkel toe en laat even meestoven, blus met de witte wijn en ouzo en laat even inkoken. 

    Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat tot de helft inkoken.

    Giet nu de room bij en laat de venkel zachtjes gaarkoken.

    Mix de saus glad en laat ze tot de gewenste dikte zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en wat zout en werk af met het gehakte venkelgroen.
    Bak ondertussen de gevulde inktvis aan beide zijden aan in wat olijfolie (anti kleefpan), kruid met peper en zout.

    Blus met een flinke scheut witte wijn en laat even inkoken, voeg 2.5 dl water toe en verkruimel een half bouillonblokje (groente) in het vocht.

    Draai het vuur lager en laat afgedekt zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.
    Serveer de inktvistubes half middendoor gesneden en lepel er wat saus over, werk eventueel af met wat grijze garnaaltjes.
    Lekker met aardappel/venkel gratin.

    03-07-2006 om 19:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Snijbonenslaatje met maatjes en rijst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g snijbonen
    1 komkommer
    2 uien
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    200 g rijst (langkorrelrijst)
    1 blaadje laurier
    0.5 groentebouillonblokje
    4 dl wijn (rood)
    8 maatjes
    3 cl wijnazijn (rood)
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)

     

    De snijbonen vliezen en in schuine stukken van 1,5 cm snijden.

    Gedurende 20 minuten koken in kokend gezouten water, afgieten en laten afkoelen.

    De rijst een paar minuten in de boter stoven.

    De laurier, rode wijn en het verkruimelde bouillonblokje toevoegen.

    Aan de kook brengen, het vuur lager draaien en koken tot de rijst al de vloeistof opgeslorpt heeft.

    Laten afkoelen.

    De maatjes in stukken snijden en ze met snijbonen en plakjes komkommer door de koude rijst mengen.

    Overgieten met een honingvinaigrette en bestrooien met fijne uienringen en tuinkruiden.

     

     

    Baskische kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten
    8 tomaten
    2 paprika's (groen)
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 dl kippenbouillon
    peper
    zout
    250 g rijst
    1 potje saffraanpoeder
    paprikapoeder

     

    De gepelde en ontpitte tomaten in vieren snijden.

    De schoongemaakte paprika's in reepjes verdelen en de gepelde uien en knoflook fijnhakken.

    De olie verhitten in een diepe braadpan en daarin de bouten aan alle kanten mooi laten kleuren.

    De uien en de knoflook toevoegen en glazig laten fruiten.

    De tomaten en de paprika's bij de kip voegen, kruiden met peper en zout en overgieten met de bouillon.

    Het deksel op de pan leggen en ongeveer 30 minuten laten sudderen op een laag pitje.

    Intussen de rijst gaarkoken, laten uitlekken en op smaak brengen met saffraan- en paprikapoeder.

     

     

    Aardbeienbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    180 g suiker
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl melk (halfvol)
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    15 g suiker

     

    De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel.

    De gelatineblaadjes laten weken in koud water.

    De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.

    De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.

    De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.

    De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eimengsel roeren.

    De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.

    In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.

    De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

    03-07-2006 om 13:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ham met banaan op de barbecue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    320 g ham
    4 bananen
    2 cl arachideolie
    50 g boter (bakboter)
    paprikapoeder

     

    De bananen pellen en even fruiten in de boter in een pan met antikleeflaag.

    De bananen moeten een goudbruin korstje hebben.

    Laten afkoelen en bestrooien met paprikapoeder.

    Elke banaan in een dikke plak ham rollen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, die vooraf werd ingesmeerd met olie.

    De pakjes zorgvuldig sluiten en gedurende 15 minuten op een zachte gloed laten roosteren. Nu en dan omdraaien.

     

     

    Deense kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eetlepels mayonaise
    25 g boter (bakboter)
    2.5 dl slagroom
    1 hoevekip
    5 bosjes peterselie
    4 aardappelen (Bintje)
    15 cl olijfolie (extra vierge)
    2 blaadjes laurier
    3 teentjes knoflook
    0.5 g saffraandraadjes
    1 komkommer
    0.5 theelepel zout
    5 g suiker
    1 dl water

     

    De komkommer in dunne, lange plakken snijden en het water eruit laten lopen.

    Water, zout en suiker mengen tot alles is opgelost en een paar laurierblaadjes toevoegen.

    De komkommer in de dressing leggen en 2 uur laten staan.

    Voor de aïoli de mayonaise, knoflook en saffraan mengen.

    De poten van de kip afsnijden en de botten verwijderen.

    De poten met peterselie, peper en zout vullen en dichtbinden met vleesgaren.

    Boter in een pan laten smelten en als het goed heet is, de poten en de rest van de kip bruin braden.

    Als de huid bruin gekleurd is, een flinke scheut water toevoegen, de pan afdekken met een deksel en zachtjes laten koken.

    Na 20 minuten de kippenborst uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken.

    De poten nog 10 minuten in de pan laten en daarna ook eruit halen en afdekken met aluminiumfolie.

    Aan het braadvocht de slagroom toevoegen en met een klopper goed opkloppen.

    Tot de helft laten inkoken en de saus door een zeef passeren.

    De kip onder de grill laten garen. Intussen de aardappels schillen, in gelijke schijfjes snijden, wassen en goed afdrogen met een schone theedoek.

    In een pan olie heet laten worden en de schijfjes frituren tot ze goudgekleurd zijn.

    Daarna op keukenpapier laten uitlekken.

    Op ieder bordje een torentje van de aardappels maken.

    De kip snijden en mooi dresseren op de borden.

    De komkommersalade gebruiken om mee te garneren en een klein beetje aïoli over de aardappels verdelen.

     

     

    Appeldroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g appelmoes
    1 citroenschil
    50 g rozijntjes
    4 eetlepels viili
    1 dl room
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    20 g amandelschilfers

     

    Schil de appelen, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.

    Stoof ze met de citroenschil in een bodempje water gaar.

    Hou het deksel op de pan.

    Verwijder de schil en pureer de appelen.

    Roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen.

    Klop de slagroom stijf.

    Meng met de appels, de viili en de honing.

    Schep in schaaltjes en bestrooi met de amandelen.

    02-07-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van rivierkreeftjes en watermeloen met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    32 rivierkreeftjes
    120 g salade-assortiment
    1 cl frambozenazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    150 g gedroogde ham
    0.2 watermeloen
    0.25 cl frambozenazijn
    5 g suiker
    1 cl maïskiemolie
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 cl porto (rood)

     

    De rivierkreeftjes (van ongeveer 35 gram per stuk) koken of stomen en laten afkoelen.

    Per persoon een kreeftje apart houden waarvan enkel de staart wordt gepeld.

    De overige kreeftjes volledig van de schaal ontdoen.

    De pitten en de schil van de watermeloen verwijderen en de helft van het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes snijden.

    Het overige gedeelte persen en door een fijne zeef halen.

    Een vinaigrette bereiden met het sap van de watermeloen, enkele druppels frambozenazijn de suiker, de maïsolie, de olijfolie en de porto.

    De gemengde sla goed spoelen en droogzwieren.

    De sla afwerken met een beetje vinaigrette en midden op de borden schikken.

    Hierop de rivierkreeftjes leggen.

    De ham in fijne reepjes snijden.

    De meloenblokjes over de sla verdelen en overgieten met de rest van de vinaigrette.

    De sla afwerken met de reepjes ham.

     

     

    Tongschar 'Newburg'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    1 eiwit
    2 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 druppels tabasco
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    0.5 citroen
    1 sjalot
    1 blaadje laurier
    3 peperkorrels (zwart)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    zout
    10 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    2 cl sherry (droog)
    paprikapoeder

     

    De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

    De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

    Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen.

    Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen.

    Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

    Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

    De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

    01-07-2006 om 15:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kiemeh

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g geweekte kikkererwten

    500 g runderlapjes of biefstuk in kleine stukjes gesneden

    2 fijn gesneden uien

    2 klein gesneden aardappelen

    200 g dikke Turkse tomatenpuree of 400 g normale tomatenpuree

    witte peper

    zwarte peper

    nootmuskaat

    kerrie

    kardemom

    kaneel

    gedroogde gemalen limoen

    zout

     

    Bereidingswijze
    Breng de kikkererwten, de runderlapjes, de uien en de aardappelen in een pan aan de kook. Schep eventuele schuimvorming eraf.

    Daarna het deksel op de pan en het geheel op een zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.

    Haal de pan van het vuur en stamp het geheel tot een moes.

    Voeg de kruiden toe (de hoeveelheden naar eigen smaak).

    Voeg als laatste de tomatenpuree toe.

    Meng alles goed door.

    Warm het geheel ongeveer 20 minuten weer op, zodat de smaak goed doortrokken is.

    Serveertips
    Serveren met Basmatirijst.

    01-07-2006 om 14:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ham met banaan op de barbecue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    320 g ham
    4 bananen
    2 cl arachideolie
    50 g boter (bakboter)
    paprikapoeder

     

    De bananen pellen en even fruiten in de boter in een pan met antikleeflaag.

    De bananen moeten een goudbruin korstje hebben.

    Laten afkoelen en bestrooien met paprikapoeder.

    Elke banaan in een dikke plak ham rollen en vervolgens in aluminiumfolie wikkelen, die vooraf werd ingesmeerd met olie.

    De pakjes zorgvuldig sluiten en gedurende 15 minuten op een zachte gloed laten roosteren. Nu en dan omdraaien.

     

     

    Geroosterde kippenspiesjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kippenfilet
    200 g kippenlevertjes
    100 g oesterzwammen
    1 paprika (groen)
    2 preiwitten
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    4 theelepels Provençaalse kruiden
    1 teentje knoflook

     

    De kip en de zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevertjes in blokjes van 2 centimeter snijden.

    De schoongeborstelde oesterzwammen eveneens in stukken snijden. De prei in dikke ringen snijden en ook de paprika in gelijke stukjes verdelen.

    De houten satéprikkers een paar minuten in water laten weken opdat ze tijdens het bakken niet zouden verbranden.

    Alle ingrediënten afwisselend aan de stokjes prikken en mooi gelijkmatig laten bakken op de grill of de barbecue.

    Het vlees tijdens het bakken regelmatig bedruipen met een marinade van olie, geperste look en Provençaalse kruiden.

     

     

    Uitmuntende aardbeien in de prak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    0.5 citroen
    50 g suiker
    5 dl melk (halfvol)
    4 eierdooiers
    12 blaadjes munt
    70 g suiker

     

    Maak de munt schoon en verwijder de blaadjes van de takjes.

    Hou een paar blaadjes apart voor de garnering.

    Hak de rest van de blaadjes grof.

    Voeg de gehakte blaadjes bij de melk.

    Breng de melk aan de kook.

    Neem onmiddellijk van het vuur als de melk begint te koken.

    Laat de melk zacht afkoelen met het deksel op de pan.

    Meng de eierdooiers met de suiker.

    Klop de eierdooiers tot ze wit en schuimig worden.

    Warm de melk opnieuw op tot het kookpunt.

    Giet 1/3 van de hete melk bij de eierdooiers terwijl u blijft kloppen.

    Giet dit mengsel bij de overige melk.

    Zet het mengsel au bain marie en roer voortdurend met een houten spatel tot de crème gebonden is.

    Zeef de crème in een koude kom.

    Laat afkoelen.

    Giet over in een ijsroommachine en laat draaien tot muntijsroom.

    Bewaar in de diepvriezer.

    Snijd de steeltjes van de aardbeien.

    Snijd ze in stukjes en voeg er het sap van de halve citroen bij, samen met de suiker.

    Plet het fruit met een vork tot een grove moes.

    Laat een halfuurtje trekken in de koelkast.

    Dien op.

    Giet in een coupe eerst een dikke laag aardbeienmoes.

    Leg daarboven op twee bollen muntijs.

    Werk af met verse muntblaadjes.

    30-06-2006 om 16:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Krokodil met basilicum & kokosnootroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500g krokodillen vlees, gesneden in reepjes

    40 ml olie

    100 g ui, fijn gesneden

    150 ml kokosnoot room

    10 g bruine suiker

    5 g koriander

    wortel, gesneden

    40 ml vissaus

    30 g basilicumblad, gesneden

    3 rode Spaanse pepers, heel fijn gesneden

     

    Bereidingswijze
    Verhit de olie in een stoofpot, voeg de ui en de Spaanse pepers toe.

    Rustig bakken tot ze zacht zijn en voeg hieraan het krokodillen vlees en bak het voor ongeveer 5 minuten.
    Voeg hieraan de vissaus, de koriander wortel, de suiker en de basilicum en kook dit geheel voor ongeveer 1 minuut.

    Meng de kokosnoot room erdoor en breng dit aan de kook.

    Als het kookt haal je de stoofpot van het vuur.

    Serveertips
    Serveer dit geheel met verse basilicum.

    29-06-2006 om 17:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Reuzengarnaalsoepje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 scampi
    1 dl visfumet
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 stengel bleekselderij
    0.5 preiwit
    1 tomaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.

    De prei en de selderij schoonmaken en wassen.

    De prei in fijne reepjes versnijden, de selderij in kleine blokjes.

    De tomaten pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De reuzengarnalen kort bakken in de hete olijfolie, prei en selderij toevoegen en even aanstoven.

    Het citroensap, de witte wijn, de visfumet, de blokjes tomaat en het basilicum toevoegen, kruiden met peper en zout en even laten koken.

    De reuzengarnalen over soepkopjes verdelen, overgieten met de soep en garneren met gehakte peterselie of een blaadje basilicum.

     

     

    Gehaktballetjes in goudsbloembladjapon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g gehakt (rundergehakt)
    250 g verse kaas (halfvet)
    3 takjes tijm
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    3 takjes citroenmelisse
    3 takjes dragon (takjes)
    3 blaadjes salie
    3 blaadjes lavas
    grote engelwortel
    goudsbloemen
    kerriepoeder

     

    Meng het gehakt met de platte kaas, verse of gedroogde tijm, marjolein, citroenmelisse, dragon, salie, lavas en grote engelwortel (naar eigen smaak; meestal 3 takjes of blaadjes van elk kruid).

    Maak van het mengsel kleine balletjes.

    Rol ze in gedroogde goudsbloemblaadjes gemengd met curry.

    Verse blaadjes kunnen ook, maar die mix je dan het best eerst fijn.
    Bak ze op een niet te groot vuur in een beetje olijfolie.

    De blaadjes vlijen zich helemaal rond de balletjes.

    Je kunt ze ook in gemalen brandnetelpoeder rollen.

    Misschien heb je liever fijngemalen citroenmelisse.

    Nog altijd niks voor jou? Wel, rol ze dan eens in paprikapoeder of curry.

    TIP:

    Deze hapjes kunnen niet alleen als aperitiefhapje geserveerd worden, maar kunnen eveneens geserveerd worden bij een rijstschotel of bij opgelegde krieken en grof brood.

     

     

    Bavarois van fijne vruchten en advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat

     

    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker.

    De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.

    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.

    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten.

    Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen.

    Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

    29-06-2006 om 11:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Brood met tomaten-ei-ui salade.

     

    4 tomaten klein snijden (het vruchtvlees eruit)

    4 hardgekookte eieren kleinsnijden

    1 gesnipperde ui

     

    Dit alles bij elkaar doen in een schaal.

    Dan een beetje mayonaise erdoor en wat zout en peper.

    Wij doen dit dan op geroosterd brood.

    29-06-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!