Pita 'César'xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 pitabroodjes 0.25 krop ijsbergsla 1 stronkje witloof 1 wortel 1 preiwit 1 appel 2 cl appelazijn 25 g Parmezaanse kaas
Maak alle groenten schoon.
Schil de appel en schraap de wortel.
Snijd de prei in flinterdunne reepjes.
Rasp de wortel en de appel.
Snijd de ijsbergsla en het witloof in reepjes.
Meng alles en besprenkel met appelazijn.
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over het mengsel.
Warm de pitabroodjes op in een toaster of in de oven.
Vul de broodjes met het mengsel en serveer met dipsausjes.
Gegratineerde aardappelpannenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
6 aardappelen (Bintje) 3 eieren 2 uien 100 g boter (bakboter) 40 g kaas peper zout
De aardappelen schillen en fijnraspen.
De uien pellen, tot moes raspen en mengen met de aardappelen.
De eieren erdoor roeren en het geheel kruiden met peper en zout.
Intussen boter verhitten in een pan.
Een flinke lepel van het mengsel in de pan drukken en de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.
Vervolgens de pannenkoeken bestrooien met kaas en een paar minuten gratineren in de oven.
Tip:
De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.
Bananenyoghurt
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl yoghurt (mager) 2 bananen 2 sinaasappelen
De sinaasappelen uitpersen.
De bananen pellen.
De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.
Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.
|