| Omelet met goudsbloemenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten voor 4 personen 4 eieren1 krop sla (krulsla)
 1 dl water
 6 goudsbloemen
 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
 kruidenzout
 peper
 olijfolie om te bakken
 4 sneetjes brood (volkoren)
   Klop de eieren los met wat water.  Roer de bieslook en de bloemblaadjes van de goudsbloemen door de eieren.  Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.  Verwarm een weinig olie en bak twee omeletten.  Was de sla en verdeel de blaadjes in kleinere stukken.  Bedek elk bord met een beetje sla.  Snij punten uit de omeletten en serveer die warm op geroosterd brood.     Gebakken groenten met tempé bacon   Ingrediënten voor 4 personen 4 plakjes tempébacon300 g broccoli
 250 g champignons
 300 g pompoen
 1 ui
 8 pijpuitjes
 1 eetlepel sojasaus
 2 cl olijfolie (extra vierge)
   Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.  Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes. Verhit de olijfolie.  Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.  Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.     Broodpudding   Ingrediënten voor 4 personen 5 eieren12 sneetjes wit brood
 2 dl melk (halfvol)
 200 g suiker
 60 g rozijntjes
 kaneelpoeder
 1 eiwit
 150 g suiker
   De suiker losroeren in de warme melk.  De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.  Een half uurtje laten rusten. De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.  Dit mengsel door het broodpapje roeren. De oven voorverwarmen op 200 graden.  Een bakvorm insmeren met zachte boter.  Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken. De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen. Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.  Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.   Tip:  Deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.  Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht. 
 |