Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortilla met chorizo

     

    Ingrediënten

    1,5 dl olijfolie

    1 kg geschild en in plakjes gesneden aardappel

    6 eieren

    250 g chorizo in plakjes

    Zout

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Verhit de olijfolie in een koekenpan.

    Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.

    Giet het overtollige vet weg.

    Klop de eieren schuimig. 

    Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.

    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.

    Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.

    Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.

     

    29-01-2006 om 13:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 cl kippenbouillon
    1 artisjokbodem (gesteriliseerd)
    50 cl kippenbouillon
    0.5 dl room
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    150 g gedroogde ham
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    4 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.

    De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.

    De mousse laten opstijven in de koelkast.

    2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.

    Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.

    De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.

    Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.

    Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.

    In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.

     

     

    Spaghetti met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gamba's
    olijfolie om te bakken
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    1 Spaans pepertje (piment)
    5 eetlepels wijn (wit/droog)
    300 g tomaten in blik
    350 g spaghetti
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Pel de garnalen en maak ze schoon.

    Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.

    Bak de garnalen 1 minuut mee.

    Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.

    Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.

    Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Serveer dit gerecht onmiddellijk.

     

     

    Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g chocolade (witte chocolade)
    100 g kwark (vol)
    4 dl slagroom
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 cl cointreau
    3 eieren
    150 g suiker
    200 g kersen (ontpit)
    30 cl suikersiroop
    2 cl wodka
    2 cl kirsch
    1 stokje vanille
    100 g chocolade (puur)

     

    Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.

    Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.

    Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.

    De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.

    Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.

    De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.

    De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.

    De eieren en de chocolade mengen met de kwark.

    Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.

    Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.

    Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.

    In de ijskast laten opstijven.

    Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.

    Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.

    Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.

    Wel geduldig zijn, want anders breekt het.

    Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.

    De kersen rondom de torentjes dresseren.

    Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.

     

    29-01-2006 om 13:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Turkse pizza

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g salami, iets dikker gesneden

    1 plat Turks brood van ca. 20 cm lang

    4 eetl. olijfolie

    pizzasaus uit een pot

    1 gele en 1 rode paprika

    250 g feta

    desgewenst zwarte olijven

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Snijd het brood met een groot mes horizontaal doormidden (geen kinderwerk!).

    Bedruppel de helften met de olijfolie en bestrijk ze met een dun laagje saus.

    Snijd de schoongemaakte paprika’s en de feta in blokjes.

    Snijd of knip de plakjes worst in vieren.

    Verdeel de paprika, de feta en de worst over de broodhelften en leg ze op de bakplaat. Garneer eventueel nog met zwarte olijven.

    Schuif de pizza’s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gekleurd zijn.

     

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden bloggers.
    Een van onze collega-bloggers “La douce France” heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om “mensen - Belgen- in nood”.
    Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen.
    De toestand is niet langer houdbaar.
    Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie.
    Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld.
    Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk
    Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer.
    Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben
    Overschrijven bij uw bank kan ook.
    Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr
    http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/
    De mensen van “Belgen in nood” zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tosti met pepercervelaat en mosterd

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    8 plakjes pepercervelaat

    4 sneetjes casinobrood

    boter om te smeren

    4 plakjes jongbelegen Goudse kaas

    2 theel. mosterd

    2 eetl. flinterdunne preiringetjes

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.

    Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.

    Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.

    Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.

     

    28-01-2006 om 21:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben nog eens bezoek gehad.
    Het waren mensen van Hooglede.
    Het was heel aangenaam.
    Die man is bezig met het maken van een stamboom.
    Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet.
    Het was de moeite waard.
    Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt.
    Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken.
    Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn.
    Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.

    28-01-2006 om 21:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tosti recepten

    Tosti met salami, prei en Boursin

     

    Ingrediënten

    wit of bruin brood

    salami

    preiringetjes, flinterdun gesneden

    Boursin

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Beleg een sneetje wit of bruin brood met salami.

    Beleg met flinterdun gesneden preiringetjes.

    Bestrijk het tweede sneetje brood met Boursin of een andere zachte kruidenkaas en leg met de besmeerde kant op de prei.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

     

     

    Tosti met gekookte ham en paprika

     

    Ingrediënten

    wit of bruin brood

    plakken gekookte ham

    reepjes dun gesneden rode paprika

    dunne plakjes augurk

    grof geraspte kaas

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Beleg een sneetje wit of bruin brood met een grote overhangende plak gekookte ham.

    Beleg de ham met heel dun gesneden reepjes rode paprika en dunne plakjes augurk.

    Bestrooi met grof geraspte kaas en vouw de overhangende ham op de maat van het brood over de vulling, zodat er een pakketje ontstaat.

    Dek af met een tweede sneetje brood.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

     

    28-01-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vreemde eend in de bijt

     

    Een man met een lelijke eend rijdt op de snelweg en krijgt opeens pech, waardoor hij niet meer verder kan.

    Stopt er opeens een grote mercedes bij hem en de bestuurder vraagt of hij kan helpen.

    "Nou", zegt de man, "ik zou het heel erg fijn vinden als u mij naar het dichtst bijzijnde tankstation zou kunnen rijden, zodat ik daar even kan bellen."

    De bestuurder van de mercedes heeft hier geen enkel probleem mee en knoopt de lelijke eend achter zijn mercedes.

    Ze rijden vervolgens een tijdje totdat ze opeens worden ingehaald door een dikke BMW.

    De bestuurder van de mercedes kan dit niet hebben en trapt vervolgens het gas dieper in.

    De BMW rijdt vervolgens ook steeds harder en dat gaat zo een hele tijd door, waardoor de bestuurder van de mercedes helemaal vergeet om bij het tankstation te stoppen.

    De man van de lelijke eend drukt op de claxon van zijn auto om aan te geven dat ze bijna bij het tankstation zijn, maar de mercedes racet gewoon door en rijdt inderdaad het tankstation voorbij.

    De eigenaar van het tankstation ziet het drietal met grote verbazing voorbij razen en besluit het voorval te melden bij een vriend van hem.

    Hij belt hem op en zegt:"Wat ik net toch mee maak.

    Rijden een dure mercedes en BMW aan mijn tankstation voorbij met een gang van 220 km/h rijdt daarachter een lelijke eend te claxonneren dat-ie er voorbij wil."

     

    28-01-2006 om 12:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk

    Als wat je te zeggen hebt niet mooier is dan de stilte, zwijg dan.

    28-01-2006 om 12:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenhapjes met gerookte zalm en zure room

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    4 plakjes zalm (gerookt)
    1 ui
    20 g veldsla
    4 takjes dille
    luzernescheutjes
    2 dl zure room
    peper
    zout
    4 eetlepels citroensap

     

    De tomaten in partjes verdelen en ontpitten.

    De ui pellen en in schijfjes snijden.

    De tomaatpartjes op een groot bord schikken en er de gevouwen reepjes gerookte zalm en de schijfjes ui opleggen.

    Versieren met blaadjes veldsla, takjes dille en luzernescheutjes.

    In het midden van het bord een roosje leggen dat gevormd werd met een lange, vrij dik gesneden tomaatschil.

    De zure room lichtjes opkloppen met citroensap, peper en zout.

    Op elk hapje een scheutje saus gieten.

     

     

    Rode poon met knolselderij en tomaatjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    1 knolselder
    4 tomaten
    4 eetlepels citroensap
    2 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    De knolselderij wassen, schillen, in staafjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De staafjes in een magnetronschaal leggen, op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout; bevochtigen met een weinig water, afdekken en drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar laten worden.

    De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselderij schikken.

    De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal.

    Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen.

    Afdekken en zeven minuten laten garen bij 850 W.

    De helft van de tomaatjes halveren, uitlepelen, opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en een minuut in de magnetron bij 850 W verhitten.

    De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.

    De reepjes tomaat door de saus van de rode poon mengen en nog even opwarmen.

    Op warme borden een bedje maken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon schikken en een lepeltje saus er rond gieten.

    Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie.

    Serveren met groene tagliatelle.

     

     

    Pannenkoekjes met appel en kaneelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    2 eieren
    3 dl melk (halfvol)
    8 cl arachideolie
    zout
    wijnsteenbakpoeder
    30 g rozijntjes
    1 dl room
    0.5 theelepel maïszetmeel
    kaneelpoeder
    esdoornstroop
    2 appelen (Jonagold)

     

    Maak het beslag.

    Klop de eieren los en voeg het meel, het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe.

    Roer goed.

    Verhit de olie in een pan.

    Bak dunne pannenkoekjes en houd ze warm.

    Schil de appelen en haal het klokhuis eruit.

    Snij de appelen in ronde schijven.

    Bak ze lichtbruin en bestrooi ze met kaneel.

    Roer het maïszetmeel door de koude room.

    Breng het mengsel aan de kook tot het dikt.

    Voeg van het vuur kaneel en esdoornstroop aan dit sausje toe.

    Leg op elk bord een in 4 gevouwen pannenkoek en serveer de appelen erbij.

    Bestrooi de appelen met de krenten.

    Schenk er een lepeltje saus over.

     

    28-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28-01-2006 om 02:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Vanillesaus

     

    Ingrediënten:
    1/4 liter melk
    1/8 liter melk
    60 gr suiker
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker

     

    Bereiden:
    Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).

    Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.

    Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.

    De saus blijft dun.
    Eet smakelijk

     

    27-01-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Canapé met zalm en dilleboter

    borrelhapje voor 10 personen
    1 casinobrood
    100 gram roomboter, op kamertemperatuur
    1 bosje dille
    300 gram gerookte zalm

    Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.

    Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.

    Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.

    Besmeer de broodrondjes met de boter.
    Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.

     

    27-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor pc-koffie

    27-01-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ribkarbonades in champignonroomsaus

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 ribkarbonades
    zout

    peper
    50 gram boter of margarine
    2 sjalotten, grof gesnipperd
    4 grote champignons, in stukken gesneden
    1 dl witte wijn
    1 dl bouillon
    1 el bloem
    1/8 liter crème fraîche

    Bestrooi de karbonades met zout en peper.

    Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.

    Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

    Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.

    Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.

    Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.

     

    27-01-2006 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor weer een recept zo meteen.

    27-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten uitprinten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb de vraag gehad of het zou mogen om de recepten van mijn blog uit te printen.
    Alleen uitprinten?
    Al wie dat wenst mag alles wat hier staat ook gebruiken voor zijn/haar blog.
    Ik plaats hier alles met veel plezier en deel dit graag met iedereen.
    Zodus, zie je iets wat je zelf ook kan gebruiken, neem het dan maar gerust over, het staat hier niet voor niets.
    Het voornaamste is dat iedereen het maar leuk vind.

    27-01-2006 om 10:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cake

     

    Ingrediënten:
    200 gram zachte (room) boter
    200 gram fijne kristalsuiker
    mespunt zout
    2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen)
    4 eieren
    100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel
    cakevorm van 2 liter

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C 
    Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.

    Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa.

    Roer er één voor één de eieren door.

    Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen.

    Klop het deeg nog verder luchtig.

    Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door.

    Het deeg moet in punten van de lepel vallen.
    Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg.

    Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg.
    Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.

    Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel.

    Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is.

    Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog.

    Dan is de cake gaar.
    Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen.

    Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan.

    Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen.
    Eet smakelijk.

    27-01-2006 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joepie, bijna weekend.

    27-01-2006 om 09:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Quiche met schaaldieren en ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl room
    15 eieren
    peper
    zout
    paprikapoeder
    0.75 kg mosselen
    2 uien
    250 g bladerdeeg

     

    Warm de oven voor op 180 °C.

    Bereid de eierstruif met de eieren, de room, peper, zout en paprikapoeder.

    Meng er de schaaldieren onder.

    Fruit de ui in warme boter, voeg bij de eierstruif en giet de eierstruif in het bladerdeeg.

    Bak gedurende 20 minuten in de warme oven. 

    Laat afkoelen en verdeel.

     

    Meer suggesties voor de feestelijke quiche:

    Provençaalse groenten zoals courgettes, paprika's en daarbij gevogeltevlees (b.v. parelhoen).

    Stukjes kreeft (à l' amoricaine, dus met tomaat, knoflook en olie).

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     

    27-01-2006 om 09:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!